Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş 975 milyonluk derbi - Fenerbahçe Haberleri

        Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Süper Lig'de ilk 5 hafta sonunda lider durumda bulunan Fenerbahçe'nin tahmini değeri 561 milyon lira, averajla ikinci sırada bulunan Beşiktaş'ın ise 414 milyon lira olarak gösterildi.

        Fenerbahçe'de muhtemel değerleri 51 milyon 100 bin lira olan Robin van Persie, Luis Nani ve Lazar Markovic, sarı-lacivertli takımın en pahalı oyuncuları olarak dikkati çekiyor.

        Beşiktaş'ta ise Gökhan Töre, 40 milyon 900 bin liralık değeriyle siyah-beyazlı takımın en değerli oyuncusu konumunda bulunuyor. 23 yaşındaki futbolcuyu, 34 milyon liralık piyasa değeriyle Alman futbolcu Mario Gomez izliyor.

        GÜNEŞ VE PEREİRA İLK KEZ RAKİP

        İki takımın başında bulunan teknik direktörler, yarın ilk kez birbirine rakip olacak. Yeni takımı Beşiktaş'la sezona iyi bir başlangıç yapan Şenol Güneş, son yıllarda derbilerde istediği sonuçları alamayan siyah-beyazlı ekibe özlediği galibiyet sevincini yaşatmaya çalışacak. Tecrübeli teknik adam yönetiminde "Kara Kartallar", ligin en golcü takımı unvanını elinde bulunduruyor.

        Fenerbahçe ise yeni teknik direktörü Vitor Pereira yönetiminde ligin ilk 5 haftasını lider tamamladı. Portekizli teknik adamın ekibi, sadece Çaykur Rizespor deplasmanında puan kaybı yaşarken, ligin en az gol yiyen takımlarından biri oldu.

        REKABETTE GOL ATAN 3 FUTBOLCU VAR

        Derbi öncesi iki takımın bu sezonki kadrolarında Beşiktaş-Fenerbahçe rekabetinde gol atan toplam 3 futbolcu bulunuyor.

        İki takım arasında daha önce oynanan maçlarda Beşiktaş'tan Olcay Şahan ve Ramon Motta gol atma başarısı göstermişti. Fenerbahçe'nin kadrosunda ise sadece Gökhan Gönül, Beşiktaş'a gol atma sevinci yaşadı.

        Bu arada Beşiktaşlı futbolcu Necip Uysal, Fenerbahçe'ye karşı kendi kalesine gol atma şansızlığı yaşayan oyuncu oldu.

        ÖZKAHYA'NIN 4. DERBİSİ

        Karşılaşmayı yönetecek hakem Halis Özkahya, dördüncü derbi maçına çıkacak. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 2011-2012 sezonunda Süper Final'de oynanan ve sarı-lacivertlilerin 2-1 kazandığı karşılaşma ile ilk derbi heyecanını yaşayan Özkahya, 2012-2013'te Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 2-1 yendiği, 2013-2014'te de Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin 1-1 berabere kaldığı derbilerde görev almıştı.

        Halis Özkahya, düdük çaldığı üç derbide 3 kez kırmızı, 24 kez de sarı kartına başvurdu.

        FENERBAHÇE SEYİRCİSİ OLMAYACAK

        Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın oynanacak derbide konuk sarı-lacivertli taraftarlar tribünde yer almayacak.

        İki takım arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak karşılaşmada sezon öncesi alınan karar gereği Fenerbahçeli taraftarlar bulunmayacak.

        Beşiktaş taraftarının da karşılaşmaya kısa bir süre kalmasına rağmen derbi maçın biletlerine fazla ilgi göstermediği öğrenildi. 17 bine yakın kombine kart satışı yapan Beşiktaş'ın, derbi için şu ana kadar 10 bin civarında bilet sattığı öğrenildi.

        MEDYANIN YOĞUN İLGİSİ

        Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbiye gazeteciler büyük ilgi gösteriyor. İki ekip arasındaki mücadele için 264 basın mensubunun TSYD'ye akreditasyon yaptırdığı bildirildi. Maçta 171 muhabir ve yazar, 33 kameraman, 60 da foto muhabiri görev yapacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ