Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Tolga Zengin, "Milli takımda ne zaman görev verilirse, hazırım. Benim yerime milli takıma seçilen arkadaşlarıma asla saygısızlık yapmam" dedi - Beşiktaş Haberleri

        İstanbul Güneşli’de bulunan bir okulda panele katılan Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, son dönemde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi.

        Terörün kabul edilemez olduğunun söyleyen Tolga Zengin, “Bu olayların İslam ve Müslümanlık adına yapılması bizi üzüyor. Her insan kutsaldır. Dini ırkı ne olursa olsun. Ölen herkes birinin annesi, kardeşi ve evladıdır. İnsanların yaşama hakkına da saygı duyulması gerekiyor” dedi.

        Geçen sene çok eleştirildiği Clup Brugge maçı hakkında da konuşan Tolga Zengin “O maç kötü bir maçtı. Maça çıkarken ne şartlarda çıktığımı anlatmadım ve anlatmayacağım. Belki bir gün birileri söyler ama ben takımı yalnız bırakmayacağımı söyledim” şeklinde konuştu.

        "KÜFÜR VE ŞİDDETE KARŞI TOLERANSIM YOK"

        Tecrübeli kaleci, annesinin vefat etmeden önce kendisine takımının başında olması gerektiğini söylediğini belirtti.

        Annelere karşı çok hassas olduğunu küfür olaylarında ise toleransının olmadığını söyleyen Tolga Zengin, “Annem vefat etmeden önce son söz olarak bana ‘Sen takımının başında ol’ dedi. Ben o hafta maça çıktım. O yüzden annem ve tüm annelere karşı edilen küfürlere karşıyım. Takım arkadaşlarım takım halinde cenazemize geldi. İnsan onları yanında görünce mutlu hissediyor kendini. Beşiktaş taraftarı da bana o konularda sürekli destekçi oldu” açıklamasında bulundu.

        "ŞU AN BEŞİKTAŞ'TAYIM"

        Beşiktaşlı futbolcu Tolga Zengin, tekrar Trabzonspor'a dönüp dönmeyeceği hakkında gelen bir soruya ise şöyle yanıt verdi:

        "Futbolun neler getireceğini bilmiyoruz ama şu an Beşiktaş'ın kaptanıyım. İleriye dönük çok fazla düşünen bir insan değilim. Trabzonspor'un bendeki yeri hep ayrıdır. Şu an Beşiktaş'tayım ve bu kulübe saygı duymam gerekiyor."

        TERCİHİ RONALDO

        Messi ile Ronaldo arasında bir tercih yaparsa hangisini seçeceğinin sorulması üzerine tecrübeli kaleci "Ronaldo" diye cevap verdi. Buna sebep olarak da Portekizli golcünün özellikle sosyal sorumluluk projelerine verdiği destek ve insani açıdan üst düzey bir karaktere sahip olduğunu sözlerine ekledi.

        MİLLİ TAKIM HAKKINDA

        Milli takım hakkında da açıklamalarda bulunan Tolga Zengin, "Bana milli takımda ne zaman görev verilirse ben göreve hazırım. Ama kararlara da saygı duymak gerekiyor. Her zaman ben hocalarıma saygı duymuşumdur. Benim yerime orada olan ve milli takıma seçilen arkadaşlarıma asla saygısızlık yapmam" dedi.

        Vodafone Arena'nın açılışını sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren Zengin, "Şimdi 3 seneden beri Atatürk Olimpiyat Stadı'na gitmek, hadi bizi geç insanların oralara kadar gidiyor olması yorucu olabiliyor. Neyse artık yapılıyor. Bitmek üzere. Kimseden yardım filan almadan yapılıyor. İnşallah Rabbimin yardımıyla seneye orada oynayacağız" ifadesini kullandı.

        EN İYİSİ ŞENOL GÜNEŞ

        Beşiktaş'ın kaptanı Tolga, en beğendiği defans oyuncusunun Egemen olduğunu ifade ederek, Ersan ve Rhodolfo'nun da birbirini tamamladığını ve çok iyi oynadıklarını ifade etti.

        Tecrübeli eldiven son olarak da Şenol Güneş'in yerinin kendisinde ayrı olduğunu belirterek, "Şenol hoca benim çalıştığım ve tanıdığım en iyi teknik adam. Biz onunla çok şey paylaştım. Bu hep böyle olacak bende. En iyisi Şenol Güneş" diyerek sözlerini sonlandırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ