Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Fenerbahçe: 2 - Trabzonspor: 0 | MAÇ SONUCU - Trabzonspor Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE-TRABZONSPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanan dev maçta Fenerbahçe, Trabzonspor'u 2-0 yendi. Galibiyet gollerini 11. dakikada Nani ve 88. dakikada Fernandao kaydetti. Trabzonspor'da 42. dakikada Alper Ulusoy ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Bu sonucun ardından 30 puana yükselen Fenerbahçe, 13. haftada liderlik koltuğuna oturdu. Trabzonspor ise 17 puanda kaldı. 1 gol, 1 asistle oynayan Nani maçın yıldızı oldu...

        FENERBAHÇE: 2 - TRABZONSPOR: 0

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Deniz Ateş Bitnel, Süleyman Özay, Erdem Bayık

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Diego (Dk. 81 Markovic), Nani, Alper Potuk (Dk. 66 Volkan Şen), Van Persie (Dk. 70 Fernandao)

        TRABZONSPOR: Onur Kıvrak, Cavanda, Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Alper Uludağ, Mbia, Okay Yokuşlu, Özer Hurmacı (Dk. 46 Yusuf Erdoğan), Mehmet Ekici (Dk. 46 Aytaç Kara), Erkan Zengin (Dk. 72 Salih Dursun), N'doye

        GOLLER: Dk. 11 Nani, Dk. 87 Fernandao (Fenerbahçe)

        KIRMIZI KART: Dk. 42 Alper Uludağ (Trabzonspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 14 Aykut Demir, Dk. 82 Salih Dursun (Trabzonspor), Dk. 24 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 38 Nani, Dk. 63 Alves, Dk. 82 Markovic (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        7. dakikada Trabzonspor, gole yaklaştı. Mehmet Ekici'nin soldan ortasında boş pozisyonda bekleyen N'doye'den önce kaleci Volkan son anda meşin yuvarlağı kontrol etti.

        11. dakikada Fenerbahçe, sol kanatta güzel bir organizasyonun ardından üstünlük golünü buldu. Van Persie'nin pasında topla buluşan Diego, ceza alanı içinde Alper'i gördü. Bu oyuncunun bekletmeden ortasında Nani, gelişine güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı fileleri gönderdi: 1-0

        15. dakikada Van Persie'nin kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        30. dakikada Mehmet Ekici'nin uzak mesafeden şutunda kaleci Volkan, yatarak topa sahip oldu.

        41. dakikada Fenerbahçe, sol kanattan bir kez daha etkili geldi. Van Persie, ceza alanı içine girdiği anda yerden ortasında ön direkte topla buluşan Diego, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        55. dakikada Hasan Ali'nin soldan ortasında Trabzonspor savunmasının uzaklaştıramadığı topu arka direkte önünde bulan Nani'nin gelişine sert şutunda, kaleci Onur meşin yuvarlağı kontrol etti.

        62. dakikada Hasan Ali sol kanattan yine etkili geldi. Bu oyuncun ortasında ceza alanı içinde göğsüyle topu iyi kontrol eden Diego'nun şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        75. dakikada Aytaç'ın ceza alanı içinden sol çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

        87. dakikada Nani'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde Trabzonspor savunmasının içinde topla buluşan Fernandao, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

        MAÇTAN NOTLAR

        PERDEYİ NANİ AÇTI, FERNANDAO KAPATTI

        Sarı-lacivertlilerde gol perdesini açan Nani, bu sezon takımı adına ligdeki 5. golünü kaydetti.

        Geçen hafta Mersin İdmanyurdu'na da gol atan Nani, 11. dakikada Trabzonspor filelerini havalandırdı. Avrupa'da da bir golü bulunan Portekizli futbolcu golden sonra ise büyük sevinç yaşadı. Portekizli futbolcu golden sonra attığı taklalarla sevinç gösterilerinde bulundu. Nani, 87. dakikada Fernandao'nun atığı gole de asisti yapan isim oldu. Portekizli futbolcu ligdeki asist sayısını ise 4'e çıkardı.

        Sarı-lacivertlileri ikinci golünü kaydeden Fernandao da Nani gibi bu sezon ligdeki gol sayısını 5'e çıkardı. Brezilyalı futbolcunun Avrupa'da ise 6 golü bulunuyor. Öte yandan Fenerbahçe'de Alper Potuk asistlerine devam etti. Sarı-lacivertlilerde son haftaların formda ismi Alper, hafta için UEFA Avrupa Ligi'ndeki Molde maçından sonra Trabzonspor karşısında da skora katkı sağladı. Molde maçında Fernandao'nun attığı golün asistini yapan Alper, Trabzonspor karşısında ise Nani'ye gol pasını verdi.

        MARKOVİC 4 MAÇ SONRA

        Fenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Lazar Markovic, 4 maç sonra forma giydi. Ligin 10. haftasında Osmanlıspor maçında sakatlanan daha sonraki 4 karşılaşmada forma şansı bulamayan Sırp oyuncu, 81. dakikada Diego Ribas'ın yerine oyuna dahil oldu. Diego, yorulduğu için kenara değişiklik işaretinde bulundu. Pereira, diğer değişiklikleri ise ise 66. dakikada Alper Potuk'un yerine Volkan Şen'i, 70. dakikada ise Van Persie'nin yerine Fernandao'yu alarak yaptı.

        ALPER ULUDAĞ 2 DAKİKADA KIRMIZI KART GÖRDÜ

        Trabzonspor 42. dakikada Alper Uludağ'ın kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

        Bordo-mavililerin savunma oyuncusu iki dakikada gördüğü kartlarla oyundan atıldı. Maçın 40. dakikasında ilk sarı kartını gören Alper, 42. dakikada Nani'ye yaptığı sert faulle hakem Deniz Ateş Bitnel'den ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

        Öte yandan Trabzonsporlu futbolcular 13. haftası oynanan sezonda 3. kez kırmızı kart gördü. Daha önce bordo-mavililerin Torku Konyaspor'a yenildiği maçta Erkan Zengin, Medicana Sivasspor'u mağlup ettiği karşılaşmada ise Cavanda kırmızı kart görmüştü.

        AYKUT'UN HATASI SARI KART GETİRDİ

        Karşılaşmanın 14. dakikasında ilginç bir an yaşandı. Fenerbahçe'nin atağında savunma arkasına atılan topta Robin Van Persie ofsayt pozisyonundaydı. Yardımcı hakemin bayrağını beklemeyen Trabzonspor'un stoperi Aykut Demir, top Van Persie'ye gelmeden meşin yuvarlağı eliyle aldı. Bunun üzerine oyunu durduran hakem Deniz Ateş Bitnel, hem Fenerbahçe lehine serbest vuruşu kararı verdi hem de Aykut'a sarı kart gösterdi.

        DİĞER NOTLAR

        - Fenerbahçe'nin hücum oyuncusu Van Persie, 17. dakikada bir pozisyonda savunmaya yardım ederek Cavanda'nın önündeki topa dokunup taca atınca teknik direktör Pereira saha kenarına kadar geldi ve oyuncusunun eline vurarak tebrik etti.

        - Fenerbahçe'de Nani ve Bruno Alves, Trabzonspor'da ise Aykut Demir gördükleri sarı kartla ceza sınırına geldi

        - Sarı-lacivertli taraftarlar Trabzonspor'un kalecisi Onur Kıvrak'a her top geldiğinde ıslıklarla tepki gösterdi

        - Maçın 61. dakikasında Fenerium Tribünü'nden sahaya su dolu pet şişe atıldı. O bölgede bulunan sarı-lacivertli taraftarlar, sahaya atılan yabancı maddeden dolayı tepki gösterdi.

        STADIN GİRİŞİNE ÜLKER İSMİ YAZILDI

        Fenerbahçe, stat ismi sponsorluğu için sezon başında anlaştığı Ülker'in logosunu stadın girişindeki panoya astı. Sezon başından bu yana Ülker ismi stadın girişine yazılmamıştı. Sarı-lacivertli kulüp, stadın ana kapısı ve çeşitli yerlerine Ülker logosuna yerleştirerek "Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi" ismini kullanmaya başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ