Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası finali hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray-Fenerbahçe maçı ne zaman? - Futbol Haberleri

        Ligde başarı elde edemeyen Fenerbahçe ve Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası finali için Antalya'da karşı karşıya geliyor. Galatasaray'ın Avrupa kupalarından men cezasının panzehiri niteliğinde nitelenen karşılaşma, Fenerbahçe için ise kaybedilen şampiyonluğun ardınan bir prestij anlamına gelecek. Peki kıyasıya geçecek Galatasaray-Fenerbahçe final karşılaşması hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak? Maç hakkında tüm detaylar haberimizde...

        TÜRKİYE KUPASI FİNALİ SAAT KAÇTA?

        Antalya Arena Stadyumu'nda oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması, bu akşam (26 Mayıs Perşembe) saat 21:15'te ATV kanalından canlı olarak izlenebilecek. Bu karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan olurken, yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar üstlenecek.

        ANTALYA POLİSİ KUPA'YI KORUYACAK

        Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bu akşam oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Final maçı için Antalya Arena'da polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Karşılaşmada bin 500 polis ve 700 özel güvenlik personeli olmak üzere toplam 2 bin 200 güvenlik görevlisinin emniyeti sağlayacağı bildirildi.

        Antalya Arena Stadyumu'nda bu akşam saat 21.15'te, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak final karşılaşması öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı.

        33 bin seyirci kapasiteli Antalya Arena Stadyumu çevresinde ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, stat çevresindeki ana ve ara yollar güvenlik bariyerleriyle kapatıldı. Polis stat çevresindeki yolları araç girişine kapattı ve park halindeki araçlar kaldırıldı. Stat içinde Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları kendilerine ayrılan bölümlere pankartlarını astı. Kupa seremonisinin yapılacağı platform da hazırlanırken, polis ise stat içindeki güvenlik önlemlerine devam etti.

        ANTALYA'DA KULLANILABİLECEK ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

        Fenerbahçe taraftarı, Antalya Arena Stadyumu'na güney tarafı (Sakıp Sabancı Bulvarı- Atatürk Kültür Merkezi-Cam Piramit) oluşturulacak dış bariyerlerde bulunan arama noktalarında gerekli arama ve bilet kontrolü yapıldıktan sonra stadyuma alınacak. Galatasaray taraftarı ise stadyumun kuzey kısmı (Meltem Mahallesi) tarafından aynı önlemler alındıktan sonra stadyuma alınacak.

        Saat 21.15'te başlayacak karşılaşma için taraftarlar saat 18.00'den itibaren stada alınması bekleniyor.

        MUHTEMEL 11'LER

        FENERBAHÇE: Fabiano, Gökhan, Kjaer, Mehmet Topal, Nani, van Persie, Volkan, Alves, Josef de Souza, Alper, Hasan Ali

        GALATASARAY: Muslera, Sabri, Hakan, Emre, Yasin, Denayer (Chedjou), Selçuk, Sneijder, Podolski, Sinan, Carole

        KUPAYA RVP VE FERNANDAO İMZASI

        Ziraat Türkiye Kupası’nda finale kadar emin adımlarla gelen Fenerbahçe’yi sırtlayan isimlerin başında Jose Fernandao geliyor. Brezilyalı yıldız çıktığı 9 maçta 6 gol kaydederek takımının bu kulvarda en skoreri olmayı başardı. Ligde attığı 16 golle takımının en skorer ismi olan Robin van Persie ise kupada da etkili bir performans ortaya koydu. Hollandalı yıldız, kupada sadece 4 maçta oynamasına rağmen 5 kez fileleri havalandırdı. Fenerbahçe’de Ramazan Civelek ve Nani 3’er, Volkan Şen 2, Markovic, Uygar, Caner Erkin, Josef de Souza, Şener Özbayraklı, Karahan Yasir Subaşı, Diego Ribas ve Mehmet Topuz kupada birer gol kaydetti.

        TÜRKİYE KUPASI İSTATİSTİKLERİ

        Galatasaray, daha önce Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’yle oynadığı 4 maçı da kazanıp kupaya ulaştı.

        İki takım bu sezon kupada finale gelene kadar 11 maça çıkarken mağlubiyet yüzü görmedi.

        Dev derbiler son dönemde fazla gollü geçmedi. Ezeli rakiplerin aralarında oynanan son 8 resmi karşılaşmada yalnızca 10 gol atıldı.

        Ziraat Türkiye Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Antalya’da ikinci kez final heyecanı yaşanacak. 2002-03 sezonundaki final de bu şehirde oynanmış ve Gençlerbirliği’ni 3-1 yenen Trabzon mutlu sona ulaşmıştı.

        54 yıllık Türkiye Kupası tarihinde 22. kez finale kalan Galatasaray, bu alanda Türkiye’nin en başarılı takımı oldu. Daha önceki 21 finalin 16’sında mutlu sona ulaşan Cimbom, kupayı en fazla kazanan takım unvanına da sahip.

        Türkiye Kupası’ndaki 16. finaline çıkacak olan Fenerbahçe, 6 defa mutlu sona ulaşabildi. Ancak Galatasaray’la 4, Beşiktaş’la ise 3 kez finalde karşılaşan Kanarya, ezeli rakiplerine karşı hiç gülemedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ