Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Günün transfer iddiaları (30 Mayıs 2016) - Futbol Haberleri
        1

        Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Tolgay Arslan’ın Fenerbahçe ve Galatasaray’ın hedefinde olmasına şu sözlerle karşılık verdi: “Oyuncumuzla ilgili olarak bir takım haberler medyada yer alıyor. Biz Tolgay Arslan’a bir proje olarak bakıyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımlara oyuncumuzu göndermek gibi bir düşüncemiz yok. Ama eğer 15 milyon Euro verirlerse belki fikrimiz değişebilir.” (Fanatik)

        2

        F.Bahçe’nin daha önce el sıkıştığı Danimarkalı stoper Daniel Agger, Brondby kulübünden resmen ayrıldı. Brondby’den ayrılığı dün resmileşen Danimarkalı stoper, F.Bahçe’ye imza atmaya hazırlanıyor. İtalyan basını, “Milan da devrede” diye yazıyor ama sarı-lacivertliler işi çoktan bitirdi. (Fotomaç)

        3

        Stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş’ta, teknik direktör Şenol Güneş’in çok istediği Serdar Aziz için girişimler hızlandı. Bursa ile yapılan ilk temaslarda istenen 7 milyon Euro’yu çok bulan Siyah-Beyazlı ekibin, pazarlıkları sürdüreceği ve milli stoperin yeni sezonda büyük ihtimalle Siyah-Beyazlı formayı giyeceği kaydedildi. (HABERTÜRK)

        4

        Galatasaray'ın Alex Song için Barcelona'nın kapısını çaldığı bildirildi. Katalanların son 2 sezonu West Ham'da kiralık olarak geçiren ön libero konusunda olumlu cevap verdiği öğrenildi. Alex, Galatasaray'da 4 sezon oynayan Rigobert Song'un yeğeni. Sarı-kırmızılı yönetimin yeğen Song için amcasını devreye soktuğu ifade edildi. Yönetim, amca Song'un şimdiden ikna çalışmalarına başlayıp gelen ilk bilgilerde teklife sıcak yaklaştığı öğrenilen Alex'le transferi sonlandırmak için gelecek hafta bir araya geleceği vurgulandı. (Fotomaç)

        5

        Galatasaray'da bir türlü beklentileri karşılayamayan Tarık Çamdal, Jose Rodriguez ve Koray Günter’in dışında büyük eleştiri alan Umut Bulut ve Ryan Donk’un takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yönetim, yaşlarından dolayı Tarık, Koray ve Rodriguez’i kiralık göndermeyi düşünürken, sözleşmesi bu yıl otomatik olarak uzayan Umut ve ara transferde takıma katılan Donk’tan da kendilerine kulüp bulmaları istenecek. (HABERTÜRK)

        6

        Beşiktaş'ta Gökhan Töre'nin ayrılma ihtimaline karşın Shaqiri gündeme geldi. İsviçreli oyuncunun menajerler aracılığıyla siyah-beyazlı kulübe önerildiği öğrenildi. Beşiktaş yönetiminin de Gökhan'ın yerini doldurabilecek bir oyuncu olması nedeniyle 24 yaşındaki yıldıza sıcak baktığı bildiriliyor. Siyah-beyazlı idarecilerin konuyu teknik direktör Şenol Güneş ile de görüştükten sonra girişimlere başlayabileceği iddia edildi. (Fotomaç)

        7

        Galatasaray, Manchester City'den Jason Denayer'ı 1 yıl daha istedi. Sarı-kırmızılı ekibin yaptığı teklif, İngiliz ekibinin yeni teknik direktörü Josep Guardiola tarafından değerlendirilecek. (Sabah)

        8

        N’Diaye’de sorun para Hugo Rodallega’nın yanı sıra Osmanlıspor’dan Badou N’Diaye’yi isteyen Trabzonspor ile Başkent ekibi arasındaki pazarlıklar sürüyor. Osmanlı’nın, bu sezon iyi işler yapan Senegalli orta saha için bonservis bedelini yüksek tutması, Bordo-Mavili yönetimi zorluyor. Özellikle teknik direktör Ersun Yanal’ın “Mutlaka alınsın” dediği N’Diaye için takas yöntemini devreye sokmayı hedefleyen yönetim, bir yandan da alternatif isimlerle görüşmeleri devam ettiriyor. (HABERTÜRK)

        9

        Galatasaray'da daha önce iki kez teknik direktörlük koltuğuna oturan Gheorghe Hagi yeniden gündemde... Sarı-kırmızılı yönetim ilk hedef olarak Fatih Terim'i belirlerken herhangi bir sorun çıkma ihtimaline karşılık alternatifler üzerine de çalışmaya devam ediyor. Yönetim, Terim ile anlaşılamaması halinde sezona Hagi'yle girmeyi düşünüyor. Sarı-kırmızılılar, Riekerink ve Atik'i Hagi'nin yardımcısı olarak takımda tutmayı planlıyor. (Fotomaç)

        10

        Trabzonspor'un Çin'in Tianjin Teda takımında forma giyen Senegalli MBaye Diagne için teklif yaptığı iddia edilirken, oyuncunun menajeri Claudio Mossio, Sporting ve Rus ekiplerinden de oyuncusu için teklif geldiğini duyurdu. (Fotospor)

        11

        Fenerbahçe ile sözleşmesi yarın itibarıyla sona eren Gökhan Gönül hakkında menajeri Ahmet Bulut'tan olumsuz haberler gelmişti. Konu hakkında görüş belirten Fenerbahçeli bir yetkili ise Bulut'un iddia ettiği gibi konunun çözümsüz olmadığını, Gökhan'ın Fenerbahçe ile sözleşme uzatmasının "sadece bir telefona baktığını" söyledi. Fenerbahçe yönetiminin, Gökhan'a teklif ettiği yıllık ücret 1.7 milyon euro+maç başılar. 31 yaşındaki oyuncu ise 2.5 milyon euro talep ediyor. Oyuncunun 2 milyon 250 bin euro'ya da razı olacağı konuşuluyor. (Fotomaç)

        12

        Siyah-Beyazlı yönetim, kaleci Denys Boyko’nun yerine Arsenal’li David Ospina’yı getirmek için harekete geçti. Stoper konusundaki 1 numaralı aday Liverpool’lu Martin Skrtel’dan da Beşiktaş’a olumlu mesaj geldi. (Fanatik)

        13

        Fransa’da yayın yapan Radyo RMC, Fenerbahçe’nin Marsilya’dan ayrılmaya karar veren ünlü file bekçisi Steve Mandanda’ya resmi teklif ilettiğini duyurdu. Mandanda’nın bonservis ücreti yok. (Fotomaç)

        14

        West Ham teknik direktörü Slaven Bilic, Gökhan Töre'nin peşini bırakmıyor. Devre arasındaki 9 milyon Sterlin'lik teklif 12 milyon Sterlin'e yükseldi. Siyah-beyazlı yönetim Töre'nin takımdan ayrılmasına izin verme aşamasına geldi. (Fotospor)

        15

        Beşiktaş’ta gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı merak konusu olan Mario Gomez, Alman Milli Takımı kampında Siyah-Beyazlı taraftarları heyecanlandıracak açıklamalar yaptı. Kicker dergisine konuşan Panzer, Kartal’da kalmaya sıcak baktığını belirterek “Beşiktaş’ta bir iki sene daha kalabilirim. Şu anki kariyerimden hiç olmadığı kadar zevk alıyorum. Kariyerimin en güzel yıllarından birini Beşiktaş’ta yaşadım. Türkiye’ye karşı önyargılı davranılıyor ama orası öyle bir yer değil. Ben de orada önyargılı olmamayı öğrendim. Almanya’ya dönmem söz konusu değil” dedi. (HABERTÜRK)

        16

        Devre arasında Boyko'yu Beşiktaş'a satan Dnipro, sürpriz bir teklif yaptı. Dizinden ameliyat olup henüz sahalara dönemeyen savunmacı Douglas'ı, ödemelerin kabul edilmesi durumunda Beşiktaş'a bedava vermek istedi. Öneri reddedildi. (Fotomaç)

        17

        Adanaspor, Kayserispor’la sözleşmesi bitecek olan Biseswar ile temasa geçti. Turuncu-beyazlılar, geçtiğimiz sezon 32 lig maçında forma giyen Biseswar ile maddi konularda anlaşılması halinde 3 yıllık sözleşme yapmayı planlıyor. (Fanatik)

        18

        Sivassporlu Aatif Chahechouhe için bordo-mavili yönetimin 2.5 milyon euro artı 2 futbolcu teklif ettiği bildirildi. Aatif gelmeye hazır. Ancak Sivasspor, Faslı yıldız için 4 milyon euro nakit istiyor. Bursaspor ve Fenerbahçe'nin de Aatif için devreye girmesi, Trabzonspor'un işini zorlaştırdı. Ersun Yanal'ın golcü oyuncuyu ısrarla istediği ve kendisi için ayrılan transfer bütçesinin bir kısmını Aatif'a ayırdığı ifade edildi. (Fotomaç)

        19

        Çin'in Jiangsu Suning Kulübü, Nani için F.Bahçe’nin kapısını çalacak ve yaklaşık 20 milyon Euro’luk (yaklaşık 66 milyon TL) bir teklif yapacak. Çin kulübünün ciddi teklif ile sarı lacivertlilerin kapısını çalmak için hazırlık yaptığı belirtiliyor. Nani’nin de F.Bahçe’ye gelmesi beklenen bu tekliflere menajerleri aracılığıyla olumlu yanıt verdiği belirtiliyor. Bu transfer gerçekleşirse Fener’in kasasına 20 milyon Euro girecek ve bu para yeni sezon planlamasında kullanılacak. Ayrıca Van Persie’nin de Çin’den talipleri çıkabileceği konuşuluyor. (Hürriyet)

        20

        Gökhan’ın yanı sıra Atiba’ya da talip olan West ham’a fiyat vermek yerine önerilecek rakamı bekleme kararı alan Beşiktaş yönetimi, tatmin edici bir teklif sunulmazsa pazarlık masasına bile oturmayacak. (Fotomaç)

        21

        F.Bahçe'nin sözleşmesini 3 yıl uzatmak için prensip anlaşmasına vardığı Mehmet Topal, son anda bir aksilik olur da imzayı atmazsa, tercihini yurt dışından yana kullanacak. G.Saray'ın transferi için aportta beklediği milli futbolcunun B planında Sevilla var. (Fotomaç)

        22

        Savunmayı yeniden kurmak için kolları sıvayan Beşiktaş'ta Eder Balanta ismi yeniden gündeme geldi. Arjantin basını, siyah-beyazlıların River Plate'in 23 yaşındaki stoperi için fiyat sorduğunu yazdı. Oyuncunun Avrupa'da oynamaya sıcak baktığı belirtilen haberde kulüplerin 4 milyon euro'ya el sıkışabileceği öne sürüldü. (Fotomaç)

        23

        Beşiktaş’ın Terek Grozny’deki sözleşmesi sona eren 26 yaşındaki sol bek Maciej Rybus ile el sıkıştığı duyuruldu. Önceki gün Kiev'de Ukrayna Beşiktaşlılar Derneği'nin yemeğine katılan başkan Fikret Orman'ın burada bazı menajerlerle görüşüp transferi noktaladığı ifade edildi.

        24

        Bordo-mavili yönetim, yüksek maliyetli Cardozo, N’Doye, Yatabare, Douglas, Sefa ve Özer’i gönderdikten sonra transfer taarruzunu başlatacak. Genç ve yetenekli oyuncular alınacak. (Fotomaç)

        25

        Siyah-Beyazlılar, Boyko’nun ayrıma ihtimali doğrultusunda kaleye ilk aday olan David Ospina için pusuda... Prensipte anlaşmaya varıldığı iddia edilen Kolombiyalı file bekçisinin, teknik direktör Arsene Wenger’in yeni sezon planlarına göre yol haritasını çizeceği ifade edildi. (HABERTÜRK)

        26

        Gözden çıkarılan Özer Hurmacı ve Sefa Yılmaz'ın kulüp arayışları devam ediyor. Her iki oyuncunun da Türkiye içerisinden bazı kulüplerle temasa geçtiği ancak şu ana kadar anlaşma sağlayamadıkları ifade edildi. Nedeni ise bordo-mavili takımda aldıkları ücretleri bu takımların vermeye yanaşmaması. Trabzonspor yüksek maliyetleri nedeniyle elden çıkartmak için yoğun çaba harcadığı iki oyuncu kulüp bulamazsa, takasta değerlendirecek. (Fotomaç)

        27

        Uzun süredir Hatem Ben Arfa’yı markajda tutan Sarı-Kırmızılılar, bonservisi elinde olan 29 yaşındaki yıldıza teklifini iletip beklemeye geçti. Özellikle F.Bahçe’nin çok istediği Ben Arfa için devreye giren yönetim, kupada devirdiği rakibine bir de transfer çalımı atmayı hedefliyor. (HABERTÜRK)

        28

        Sözleşmesi biten Mustafa Yumlu, yönetimin tavrını bekliyor. Trabzonlu doğumlu olan tecrübeli stoperin takımda kalmaktan yana olduğu ancak sözleşme uzatma önerisi gelmezse teklifleri değerlendireceği öğrenildi. Yumlu'ya Osmanlı talip. (Fotomaç)

        29

        Kolombiyalı forveti transfer etmek isteyen Fırtına, Manisa ekibine 1 milyon Euro artı Özer Hurmacı’yı teklif etti. Ancak olumsuz yanıt verilmesi halinde B planını da hazırlayan yönetim, takımda düşünülmeyen Yatabare ve N’Doye’yi de takasa dahil edecek. (HABERTÜRK)

        30

        Prensipte anlaşılan Lech Poznan'lı Marcin Kaminski'nin yönetime, "İngiltere'den de taliplerim var. Anlaşamazsam Trabzonspor'a geleceğim" dediği bildirildi. 24 yaşındaki savunmacı, transferi gerçekleşirse yıllık 350 bin euro'ya imza atacak. (Fotomaç)

        31

        Kartal’ın eski hocasının çalıştırdığı West Ham, iki yıldız için de teklifini iletti. Beşiktaş, Gökhan Töre’ye 15, Atiba’ya ise 10 milyon Euro bonservis talep etti. Güneş’in, Gökhan’ın için gelecek cazip bir teklife onay vereceği ancak Atiba konusunda kararsız olduğu biliniyor. West Ham, bu hafta içinde belirlediği rakamı yönetime iletecek ve transferler şekillenecek. (HABERTÜRK)

        32

        Beşiktaş'a yaklayan Gökhan Gönül konusunda ilginç bir iddia ortaya atıldı. Yönetici Ahmet Nur Çebi'nin Gökhan'ın menajeri Ahmet Bulut ile anlaştığı ve Gönül'e Quaresma'nın aldığında bile fazla olan yıllık 2 milyon euro teklifinde bulunduğu öne sürüldü. Maç başı ve başarı oranlı primler vaadedildiği de iddialar arasında. (Fotomaç)

        33

        Sezon başında Fiorentina'dan Mario Gomez'i transfer eden Beşiktaş, bu kez Sosa'nın vatandaşı olan ve Fiorentina ile sözleşme yenilemeyen 29 yaşındaki tecrübeli savunma oyuncusu Facundo Roncaglia için hareke geçti. Başarılı savunma oyuncusunun kendisi ve menejeri ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuçlar alındığı bu transferin resmiyet kazanması için alternatif olarak iki stoper daha olduğu ve teknik heyet ile yapılacak görüşmeden sonra karar verileceği belirtildi. (Fotomaç)

        34

        Beşiktaş, Gökhan Töre’nin West Ham’a satışından gelecek 17 milyon Euro’yu Hollandalı yıldızın transferinde kullanacak. Yönetimin bu hafta Robben için en kritik görüşmeyi yapıp, prensip anlaşması sağlaması bekleniyor. (Fanatik)

        35

        Fenerbahçe yönetimi, sözleşmesi sona eren Mehmet Topal ile bu hafta içinde yeni sözleşme imzalayacak. Daha önce yöneticilerle yaptığı görüşmede, sarı-lacivertli takımda devam etmek istediği mesajını veren ve beklemeye geçen tecrübeli futbolcu ile 3 yıllık yeni kontrat yapılacağı öğrenildi. 2 milyon 50 bin Euro olan yıllık ücreti 2 milyon 250 bin Euro'ya çıkarılacak olan Topal'ın 10 bin Euro'luk maç başı ücreti de devam edecek. Topal, 4 sezondur Fenerbahçe forması giyiyor. (Sabah)

        36

        Siyah-Beyazlılar’da bu sezon yaptığı büyük çıkışla dikkat çeken Oğuzhan Özyakup’a, İtalya Serie A devi İnter talip oldu. Çizme ekibinin 23 yaşındaki futbolcu için şimdiden 13 milyon Euro’luk teklif hazırladığı ancak yönetimin kararını Euro 2016 sonrası vereceği öğrenildi. Beşiktaşlı idarecilerin, Ozzie’nin değerini 25 milyon Euro (83 milyon TL) olarak belirledikleri ifade edildi. (Fanatik)

        37

        Galatasaray'da yeni teknik direktörün kim olacağı da belli değil. Bu yüzden yeni sezonun ne zaman başlayacağı da adeta muamma. Fakat sarı-kırmızılıların sportif direktörü Cenk Ergün'ün en son Fatih Terim döneminde Slovenya'da kamp yaptığı Bled kasabasında yer baktığının ortaya çıkması kafaların karışmasına neden oldu. Bunun dışında yine teknik direktör konusunda son günlerde dışarı da haber sızdırılmıyor. Lucescu'nun olmaması sonrasında Terim ile UEFA Kupası'nın yıldönümünde görüşen Özbek'in A Milli takımının hocasından EURO 2016 sonrası için söz almış olabileceği konuşulmaya başlandı. (Fotospor)

        38

        Beşiktaş'ta Asbaşkan Ahmet Nur Çebi'nin Gökhan Gönül'e yılda 2 milyon Euro'dan 3 yıllık teklif yapması takımdaki dengeleri bozdu. Yılda 3.5 milyon Euro kazanan Mario Gomez dışında siyah-beyazlı ekipte en yüksek rakamı 1.78 milyon ile Q17 ile 1.6 milyon euro ile Sosa kazanıyor. Diğer oyuncuların kazançları ise 1.5 milyon Euro'nun altında. Q17 bu sezon ise yaklaşık 200 bin Euro'luk düşüşle 1 milyon 600 bin euro alacak. Yönetim Sosa'ya ise 150 bin Euro'luk artışla 1 milyon 750 bin Euro vermeyi düşünüyor.

        39

        Colin Kazım, Coritiba'ya transfer oluyor. Salı günü Brezilya'ya gidecek olan Kazım'ın resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor. Coritiba'nın eski futbolcuları Alex de Souza'dan Kazım hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

        40

        Özellikle kendisine sadece 150 bin euro zam yapılması kararlaştırılan Sosa'nın menajerinin siyah-beyazlı kulüple temas kuararak oyuncusunun zammının yeniden gözden geçirilmesini istedi. Aynı şekilde siyah-beyazlı ekibin yurt dışından teklif alan bazı Türk oyuncularının menajerlerinin de yöneticilerden Gönül'e teklif edilen rakam için bilgi talep ettikleri bildirildi. (Fotospor)

        41

        G.Saray yönetimi, sakatlığı nedeniyle bu sezon hiçbir resmi maçta forma giyemeyen ve sözleşmesi yarın sona erecek Hamit Altıntop’la yolları ayırma kararı aldı. Tecrübeli oyuncuya teşekkür edilerek ayrılık kararı bildirildi. Öte yandan daha önce HABERTÜRK’ün duyurduğu gibi Sabri Sarıoğlu’nun mukavelesi 1 yıl uzatılacak... Sarı-Kırmızılı yöneticilerin, 32 yaşındaki sağ bekle önümüzdeki günlerde resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. (HABERTÜRK)

        42

        F.Bahçe, Feghouli’yle prensipte anlaştı. Beşiktaş’ın da gündemindeki Agger’in transferinde de büyük mesafe alındı. Kanarya, Nani ve RVP’den birinin elden çıkartılıp mali kaynak yaratılması halinde G.Saray’ın da istediği Ben Arfa’yı almak istiyor. (HABERTÜRK)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ