Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Dursun Özbek: "Her 5 yılda bir Riva yiyoruz" - Galatasaray Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | ERHAN KAAN ADIGÜZEL

        G.Saray’ın temmuz ayı olağan divan kurul toplantısı dün başkan Dursun Özbek’in Gayrettepe’deki otelinde gerçekleştirildi.

        Özbek, 29 Haziran’da Emlak Konut ile imzalanan Riva ve Florya arazilerini kapsayan protokol için divan kurulu üyelerine şu bilgileri verdi:

        “Yaklaşık 1.5 milyara ulaşmış borç var. Ama tünelin ucunda ışığı gördüğümü söyledim. Bu mevcut gayrimenkullerin değerlendirilmesine bağlı. En önemli hasletimiz Riva’daki 1 milyon metrekare üzerinde olan konut imarlı arsamız. Emlak Konut ile yaptığımız protokolle 250 bin metrekarelik satılabilir alanı 330 bin metrekareye çıkaracağız. Yaklaşık 957 milyon TL’lik bir maliyet. Hasılat payından düştüğümüzde 1 milyar 244 milyon TL’lik bir geliştirme karı ortaya çıkıyor. Bu karı Emlak Konut ile 80’e 20 oranında paylaşımında mutabık kaldık. G.Saray’a gelecek olan fayda 1 milyar TL mertebesindedir. Bu projeler bizim kurtuluşumuz.”

        GENEL KURULA GÖTÜRÜLECEK

        “Florya’daki Metin Oktay Tesisleri’ni Riva’ya taşımak için proje geliştiriyoruz. Bu arazinin de gayrimenkul satışı ve paylaşımı ile 530 milyonu G.Saray’da kalacak. Bunları genel kurul onaylarsa yapacağız. Dert paranın nasıl kullanılacağı mı? İlk yapacağımız şey bankalara olan borcu kapamak. Senede 120 milyon TL faiz ödüyoruz. Bıçak kemiğe dayandı. Her 5 senede bir Riva’yı, Florya’yı yiyoruz. Bu borç yükü taşınmaz hale geldi. Keşke 5-10 sene önce projeler başlasaydı da bugün daha rahat olsaydık. Bu proje 4-5 yılda gerçekleşebilir. Benim sürem 3 yıl. Amacım sonraki yönetime kaynakları hazır Galatasaray bırakmak.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ