Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray De Jong: Ben Galatasaray ile büyüdüm - Galatasaray Haberleri

        Galatasaraylı Nigel de Jong, LİG TV'ye açıklamalarda bulundu. İşte Hollandalı oyuncunun açıklamaları:

        “Çok kısa zamandır buradayım. Ama kesinlikle adapte olmuş gibi hissediyorum kendimi. Bütün persornel beni çok iyi karşıladı. Kendimi evimde gibi hissediyorum.Transferim çok çabuk gelişti. Transferin bitimine 2 gün kalmıştı ve ABD’deki zaman farkından dolayı çabuk hareket ememiz gerekiyordu. Menajerimden telefon aldım ve Galatasaray’ın teklifini iletti. Galatasaray’ın ismini duyduktan sonra bu teklifin cevabı benim için 'Evet'tir. Çabuk alınmış bir karardı ama işin içinde Galatasaray olduğu için bu kararda zorlanmadım.”

        “GÖRDÜKLERİM BEKLENTİLERİMİN ÜSTÜNDE”

        “Buraya gelmeden önce Galatasaray ve kulüple ilgili birçok şey duydum. Bunun kaynağı da en yakın arkadaşlarımdan biri olan Wesley Sneijder’di. Bana kulüple, organizasyonla, yaşamla ilgili birçok bilgi verdi. Ama buraya geldikten sonra gördüklerim beklentilerimin de üstünde...”

        “KENDİ KALİTEME GÜVENİYORUM”

        “Felipe Melo çok iyi ve kaliteli bir futbolcu ve kulüple ilgili yaptıkları ortada. Ama o Melo, ben Nigel de Jong’um... Kulübün beni buraya getirme amacı o boşluğu doldurabilmek, sorunu gidermek. Ben kendi kaliteme ve yeteneğime güveniyorum ve elimden geleni yapacağım...”

        “TOP KAPMAYI SEVEN AGRESİF BİR OYUNCUYUM”

        “Defansif olarak bire birlerde etkili olan bir oyuncuyum. Top kapmayı seven, agresif bir oyuncuyum. Defansın dengesini koruyan bir yapıya sahibim. Ofansif olarak da oyun kurmayı seven, dikine oynamayı seven, topla ilişkisi iyi olan bir oyuncuyum. Tabii ki benim yaşımda bile olsanız her zaman kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Gençken daha fazla gol atıyordum. Ama şimdi gol sayımda biraz düşüş oldu. Umarım bu sene bunu tekrar yukarı çıkartabilirim”

        “DEĞİŞİM 21 YAŞINDA BAŞLADI”

        “Daha önce daha ofansif bir oyuncuydum. Ama defansif olarak değişimim 21 yaşında Hamburg’dayken başladı. O zamanki teknik direktörüm bana bu şekilde kendimi geliştirebilirsem dünyadaki sayılı isimlerden biri olabileceğimi söyledi. Bu da o zaman benim kafama yattı. Ama her zaman ofansif kaliteme de güvenen bir oyuncuyum”

        “YOĞUN TEMPOYA ALIŞIĞIM”

        “Uzun yıllardır futbol oynuyorum ve maç yoğunluğuna alışığım. Sezonun ortasında ABD’den gelmem sorun değil. Bu konuda önemli olan teknik heyetimizle iletişimimiz. Bu tempoya alışık bir oyuncuyum. Bu sezon Avrupa’da olmadığımız için haftada 1 maç yapacağız. Bu da benim için avantaj...”

        “SAHA DIŞINDA DOSTUZ, SAHA İÇİNDE RAKİBİZ”

        “Türkiye Ligi enteresan bir lig. Rekabet sseviyesi çok yüksek. Özellikle büyük takımlar seviyesinde. Geçen sene Beşiktaş şampiyon oldu bu sene bizim bu şampiyonluğu geri almamız gerekiyor. Rakiplerimizde tanıdığım, iyi arkadaşım olan oyuncular var. Ama dostluk saha dışında kalır, saha içinde onlar benim rakibim.”

        “UZUN YILLAR GALATASARAY’A HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

        “31 yaşındayım çok da yaşlı sayılmam. Kariyerimin başından beri hep hedefim kupalar kazanmak. Şu andaki amacım da Türkiye’de şampiyonluk yaşamak. Uzun yıllar Galatasaray’da oynamak ve hizmet etmek istiyorum. Milli Takım’daki hedefim de tekrar Milli Takım’da oynamaya başlayabilmek..”

        XABİ ALONSO’YA YAPTIĞIM HAREKET KAZAYDI”

        "Dünya Kupası finali 6 sene önceydi. Xabi Alonso’ya yaptığım hareket bir kazaydı. Topa gitmek isterken yaptığım bir hareketti. O maçta beni daha çok üzen olay bizim finali kaybetmemiz oldu. Üzerinden 6 sene geçti artık önüme bakıyorum...”

        “ÇOK BÜYÜK BİR SAVAŞÇIYIM”

        “İnsanların beinim hakkımdaki düşünceleri beni ilgilendirmiyor. Ben saha içinde çok büyük bir savaşçıyım ve takımım için her şeyi yaparım. Kimsenin beni sevmesi için beklentim yok. Saha içinde böyleyim. Saha dışında ise bambaşka bir insanım.”

        “TARAFTARLARA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

        "Taraftarlara bana verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Onların desteği hem benim hem de takımımız için çok önemli. Onlara çok ihtiyacımız var.Bu zamana kadar birçok lakabım oldu. King Kong, Pitbull... Ama eninde sonunda taraftarlarımız bana bir lakap takacak..."

        “BEN GALATASARAY İLE BÜYÜDÜM”

        “Bir ‘Aslan’ olmaktan dolayı çok mutlyum. Bu sadece benim değil; ailemin, beni tanıyanların mutluluğu. Çünkü ben küçüklüğümden beri Galatasaray ile büyüdüm. Türk arkadaşlarım sürekli Galatasaray’ı tutuyordu. Ailem ve arkadaşlarım beni sarı-kırmızı formayla görmek için sabırsızlanıyor.”

        “GALATASARAY’I TUTMASAM KOMŞULARIMLA SORUN YAŞARDIM”

        “Küçüklüğüm hep Galatasaray’ın başarılarını seyrederek geçti. Onun için hep ‘Cimbom’, ‘Aslan’ kelimeleriyle büyüdüm. Türkiye’de kazanılan kupaları, Avrupa’da kazanılan kupaları hep canlı izledim. O zaman Galatasaray’ı tutmam gerekiyordu. Başka da bir şansım yoktu, çünkü komşularımızın hepsi Galatasaray’ı tutuyordu.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ