Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri Türkiye: 2 - Ukrayna: 2 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri
        2018 DÜNYA KUPASI ELEMELERİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TÜRKİYE-UKRAYNA MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda A Milli Takımımız Konya Arena'da konuk ettiği Ukrayna ile 2-2 berabere kaldı.

        23. dakikada ceza alanı içerisinde Artem Kravets, Ömer Toprak'ın yaptığı müdahale sonrasında yerde kaldı ve Alman hakem beyaz noktayı işaret etti. Penaltı vuruşunu gole çeviren Yarmolenko Ukrayna'yı 1-0 öne geçirdi. Bu golden 3 dakika sonra Kravets skoru 2-0 yaptı. 33. dakikada Eduard Sobol, Emre Mor'u ceza sahası içinde adeta biçti ancak hakem Manuel Grafe devam kararı verdi. 45+1'de Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı kornerde Ozan Tufan kafayla topu ağlara gönderdi ve farkı 1'e indirdik. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı: 1-2.

        İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Milliler'de 54. dakikada Kaan Ayhan'ın kafa vuruşunda top yan direğe çarparak dışarı gitti. 70. dakikada Cenk Tosun'un ceza sahası içinde çok sert gönderdiği top yine aynı direğe çarparak auta çıktı. Öte yandan Ukrayna, girdiği gol pozisyonlarında Volkan Babacan'ı geçemedi. 81. dakikada bu kez Cenk Tosun ceza sahası içinde yerde kaldı ve hakem penaltı kararı verdi. Hakan Çalhanoğlu penaltıyı gole çevirdi ve skor 2-2 oldu. Kalan dakikalarda yine bastırdık ama 3. golü bulamadık. Mücadele 2-2 sona erdi.

        STAT: Konya Büyükşehir Belediye

        HAKEMLER: Manuel Grafe, Thorsten Schiffner, Holger Henschel (Almanya)

        TÜRKİYE: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Ömer Toprak, Hakan Balta (Dk. 46 Kaan Ayhan), Caner Erkin, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 76 Volkan Şen), Emre Mor, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun, Enes Ünal (Dk. 46 Tolga Ciğerci)

        UKRAYNA: Pyatov, Butko, Kucher, Ordets, Sobol, Stepanenko, Yarmolenko, Zinchenko (Dk. 46 Sydorchuk), Kovalenko, Konoplyanka (Dk. 82 Petriak), Kravets (Dk. 73 Zozulya)

        GOLLER: Dk. 24 Yarmolenko (penaltıdan), Dk. 27 Kravets (Ukrayna), Dk. 45+1 Ozan Tufan, Dk. 81 Hakan Çalhanoğlu (penaltıdan) (Türkiye)

        SARI KARTLAR: Dk. 23 Caner Erkin, Dk. 47 Hakan Çalhanoğlu, Dk 87 Emre Mor (Türkiye), Dk. 54 Ordets, Dk. 79 Stepanenko, Dk. 82 Sobol, Dk. 87 Zozulya (Ukrayna)

        Grupta oynanan diğer maçlarda ise İzlanda evinde Finlandiya'yı 3-2, Hırvatistan ise deplasmanda Kosova'yı 6-0 yendi. I Grubun'da 4 puanı Hırvatistan 1. sırada, aynı puanlı İzlanda 2. sırada yer aldı. 3. sırada 2 puanlı Ukrayna 4. sırada ise aynı puandaki milli takımımız yer aldı. 1'er puanları bulunan Finlandiya ile Kosova son 2 sırayı paylaştı.

        İlk maçında Hırvatistan deplasmanında 1-0 geriye düşen Türkiye, Hakan Çalhanoğlu ile 1 puanı kurtarmıştı. Andriy Shevchenko’nun çalıştırdığı Ukrayna ise gruptaki ilk sınavında EURO 2016’ya damga vuran takımlardan İzlanda ile evinde 1-1 berabere kalmıştı.

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada hızlı gelişen Ukrayna atağında topla buluşan Konoplyanka'nın yaklaşık 30 metreden kaleye gönderdiği sert şutta, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

        12. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topal'ın bekletmeden çektiği sert şutta, kaleci Pyatov topu iki hamlede kontrol etti.

        23. dakikada Kravetsin Ömer Toprak tarafından düşürülmesi sonucu hakem Manuel Grafe, penaltı noktasını gösterdi.

        24. dakikada Ukrayna penaltı golüyle öne geçti. Penaltı atışını kullanan Yarmolenko'nun yerden vuruşunda, top kaleci Volkan Babacanın altından ağlarla buluştu: 0-1

        27. dakikada Ukrayna farkı 2ye çıkardı. Yarmolenkonun pasıyla ceza sahasının sol çaprazında kaleci Volkan Babacan ile karşı karşıya kalan Kravets'in şutunda top filelere gitti: 0-2

        41. dakikada Zinchenkonun soldan ortasında ceza sahasında topla buluşan Kravets'in şutunda meşin yuvarlak az farklı üstten dışarı gitti.

        45+1. dakikada Türkiye farkı 1'e indirdi. Hakan Çalhanoğlu'nun soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahasında iyi yükselen Ozan Tufan'ın kafa vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-2

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        54. dakikada Caner Erkin'in orta sahaya yakın bir noktadan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında iyi yükselen Kaan Ayhan'ın kafa vuruşunda top, yandan dışarı çıktı.

        55. dakikada Sobolun soldan ortasında ceza sahasında topla buluşan Kravetsin şutunda top önce kaleci Volkan Babacan'a daha sonra direğe çarparak oyun alanına döndü. Defans meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

        57. dakikada hızlı gelişen Ukrayna atağında sol kanatta topla buluşan ve ceza sahasına giren Sobolun sert şutunda meşin yuvarlağı Volkan Babacan son anda kornere çeldi.

        60. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasıyla ceza sahası çizgisinin sol çaprazında topla buluşan Tolga Ciğerci'nin plase vuruşunda meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.

        66. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan ve rakiplerini çalımlayarak ceza yayına kadar gelen Emre Mor'un yerden sert vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Pyatov son anda kornere çeldi.

        70. dakikada Türkiye gole çok yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu'nun ara pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Cenk Tosunun sert vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü. Pozisyonun devamında Ukrayna savunması topu uzaklaştırdı.

        75. dakikada Konoplyankanın pasıyla ceza yayının sağında topu önünde bulan Sydorchuk'nun sert şutunda meşin yuvarlağı kaleci Volkan Babacan son anda çeldi.

        81. dakikada Türkiye beraberliği yakaladı. Cenk Tosun'un Stepanenko tarafından düşürülmesi sonucu hakem Manuel Grafe, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Hakan Çalhanoğlu'nun yerden vuruşunda, top kaleci Pyatovun solundan ağlara gitti: 2-2

        MAÇTAN NOTLAR

        TERİM'DEN 4 DEĞİŞİKLİK

        A Milli Futbol Takımı'nın, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Ukrayna'yı konuk ettiği karşılaşmada Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hırvatistan maçının 11'ine göre 4 değişikliğe gitti.

        Terim, Hırvatistan ile deplasmanda oynanan maçın 11'inde yer alan futbolculardan Serdar Aziz, İsmail Köybaşı, Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan'ın yerine Ömer Toprak, Hakan Balta, Caner Erkin ile Enes Ünal'a şans verdi. Kaleyi Volkan Babacan'a emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Şener Özbayraklı, Ömer Toprak, Hakan Balta ve Caner Erkin dörtlüsünden oluşturdu.Defansın önünde Ozan Tufan ve Mehmet Topal'ı oynatan Terim, kanatlarda Hakan Çalhanoğlu ve Emre Mor'a forma verdi. Milli takımı ileri ucunda ise Cenk Tosun ve Enes Ünal görev yaptı.

        DAVUTOĞLU MAÇI TAKİP ETTİ

        Eski başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı protokol tribününde takip etti.

        GENİŞ GÜVENLİK ÖNEMLERİ

        Konya Emniyet Müdürlüğü, maçın oynanacağı stat ve çevresi ile kent merkezinde önlemlerini artırdı. Stat ve çevresinde 3 bin polis görevlendirildi. Stada giren futbolseverler de detaylı üst aramasından geçirildi. Futbolseverlerin el ve sırt çantaları başta olmak üzere yanlarındaki spreyler de stada alınmadı. Bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi.

        BÜYÜK ÜSTÜNLÜK KURDUK

        Ukrayna’ya şansımız tutuyor... Ay-Yıldızlılar, rakibiyle oynadığı 6 maçın 4’ünden galibiyetle ayrıldı. 1 maç berabere biterken, 1 mücadeleyi ise Ukrayna kazandı. 2006 Dünya Kupası Elemeleri’ndeki maçlarda Ukrayna, İstanbul’da 3-0, milliler ise deplasmanda 1-0 kazanmıştı. Özel maçlarda ise A Milli Takım, 2012’de 2-0, 2009’da 3-0, 1996’da ise rakibini 3-2 yendi. 2003’teki maç 0-0 sona ermişti.

        KONYA’DA KAYBETMİYORUZ

        A Milli Futbol Takımı, Konya Arena’daki 4. maçına Ukrayna karşısında çıkacak. Ortalama 39.740 taraftara oynadığımız stadyumda bugüne kadar yenilgi yüzü görmeyen Ay-Yıldızlılar, oynadığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

        KOSOVA'DA TARİHİ GECE

        A Milli Takım’ın da yer aldığı I Grubu’ndaki diğer maçta Kosova, Hırvatistan’ı konuk ediyor. Kosova böylece, tarihinde ilk kez iç sahada resmi bir maça çıktı... İzlanda da Finlandiya ile karşılaşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ