Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Söz Ünal Aysal ve İnan Kıraç'ta... - Galatasaray Haberleri

        Ünal Aysal'ın sözleri...

        "Bu konuda önümüzdeki günlerde ben de bir açıklama yapabilirim. Bu hepimiz için bir görev. Amacım yönetimi kritize etmek, zor duruma düşürmek değil. Görüşlerim ve açıklamalarım yönetime yol gösterici şekilde olacaktır. Bunun dışında, tabii konuşulacak bir konu, fakat hepimiz yapıcı olmak zorundayız."

        "DURSUN ÖZBEK SADECE YETKİ SEBEBİ YÜZÜNDEN İSTİFA ETMEZ"

        "Satmak çok kolay bir yöntem, kolaycı bir yöntem. Bunları en iyi şekilde değerlendirmek yönetimlerin görevi. Arkadaşlarım da herhalde bu yolları arayacaktır. Genel Kurul, bu konuda yol gösterici olacaktır. Geçmişte de hep böyle olmuştur. Önümüzdeki günlerde düşünüp bir açıklama yapmayı düşünüyorum ama şu anda değil. Dursun Özbek'in de 'yetki verilmezse istifa ederim' sözlerine rağmen sırf bu sebepten bırakacağını zannetmiyorum. Hiçbir başkan yetki alamamaktan ötürü değil, başka sebeplerden ötürü istifa eder. Dursun Özbek kendisinin ve yönetiminin bu konuda hangi değerlere kadar tecrübeleri olduğunu düşünürler ve bunu yönetip yönetemeyecekleri konusundaki sorulara da cevap verdiler ve kararlarını aldılar."

        TEKRAR BAŞKAN OLACAK MI?

        "Galatasaray hepimizin kalbinde yatan bir aslan. Görev almak bir şeref. Bu şerefi herkes zamanı gelince paylaşmak ve taşımak ister. Şu anda bir başkan ve yönetim varken konuşmak ahlaki olmaz diye düşünüyorum."

        İNAN KIRAÇ: "RİVA'YA ŞARTLI ONAY VEREBİLİRİM AMA FLORYA'YA ASLA"

        "Ünal Aysal'ın kalbini kırdılar. Aysal'ın gönlü alınsaydı Galatasaray çok farklı noktalarda olurdu."

        "Satış konusunda bize sağlıklı bir bilgilendirme yapılmadı. Bilgilendirilmeden yetki istenmez. Böyle bir kongre yapılmasını sağlıklı bulmuyorum. Anlaşma mutlaka döviz kuruyla yapılmalı. Duydum ki, Emlak Konut Genel Müdürü TL bazında konuştu. İngiltere, AB'den çıkma kongresi yaptı ve çıktı. Pound %24 değer kaybetti. Dövizin bu kadar değişkenlik gösterdiği Türkiye'de her şey değişebilir. İsteriz ki TL, Dolar ve Euro karşısında güçlü dursun ama yarın neler getirir bilemeyiz. Anlaşma kesinlikle dolar üzerinden yapılmalı. Anlaşma lira üzerinden yapılırsa, 3-4 yıl sonra belki değer çok düşecektir" dedi.

        "Florya, çok kıymetli bir arazi. Galatasaray'ın 23 dönüm arazisi olabilir, diğer yerler de alınabilir. Galatasaray sabırlı olmalı. Riva ve Florya'yı satan başkan iyi anılmaz. Ben mal satışına karşıyım. Riva'ya şartlı onay veririm ama Florya'ya asla. Florya, neden bu anlaşmanın içine konuyor anlamış değilim. Florya için ayrı, Riva için ayrı oylama yapılmalı. Birlikte oylama yapılırsa karşı dururum. Riva'da Galatasaray Üniversitesi olmalı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ