Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Jan Olde Riekerink: Defans hattımızı suçlayamam - Galatasaray Haberleri

        Hollandalı çalıştırıcı mücadelenin ardından "İki tane üst üste evimizde oynadığımız maç, iki mağlubiyet ve iki tane aynı son. Trabzonspor maçında da hak etmiştik, kaybettik. Bu maçta da kontrolü elimizde tuttuk ama kaybeden taraf olduk. Kendi sahamızda oynadığımız maçlarda dominant olmak istiyoruz. 1-0'dan sonra yediğimiz basit bir gol var. İkinci yarıda duran toptan gol yedik. Ardından her şeye yeniden başladık ancak ne yazık ki golü bulamadık.

        Maçtan önceki isyanımız gayet iyiydi. Rakibimizi analiz ettik, dominant oynayacağımızı biliyorduk ve bu şekilde gerçekleşti oyun. Pozisyona girdiğimizde biraz daha bitirici olmamız lazım. Oyunu biz kontrol ettik, öne geçtik. Sonra basit bir gol yedik. İkinci yarıda da duran toptan yedik. 1-0'dan sonra skoru arttırmamız gerekiyordu, oyunun kontrolünün elimizde olması gerekiyordu.

        Top kaybındaki baskıya çok çalıştık ve bence bu güçlü noktalarımızdan bir tanesi. Bu maçta da birçok bölümünde topu kaybettiğimizde reaksiyon gösterdik. O konu hala bizim artılarımızdan. Duran topları her hafta çalışıyoruz. Bu konuya ağırlık veriyoruz. Başakşehir'in en güçlü noktalarından bir tanesi duran top. Ancak son haftalarda duran toptan gol yemiyorduk. Bugün 1-1'den sonra daha iyi bir reaksiyon gösterebilirdik, o ruhu sahaya yansıtabilirdik. Bugün belki ondan eksiklik yaşamış olabiliriz.

        Bugün defans hattımızı suçlayamam. Belki biraz daha iyi işler çıkartabilirdik ama defans bloğumuzun yapması gereken en önemli konu orta saha ile arayı açmamaktı. Bunu da iyi yaptılar. Semih'in de Hakan'ın da neler yapabileceğini biliyorum. İyi bir performans gösterdiler. Serdar'ın şanssızlığı sakatlık yaşaması. Mutlaka onun da zamanı gelecektir. Bunu kendisine de söyledim.'' diyerek sözlerini noktaladı.

        BASIN TOPLANTISI

        Medipol Başakşehir'e 2-1 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Riekerink, şunları söyledi:

        "Maçın başında dominant olacağımızı, topa sahip olacağımız biliyorduk. 1-0 öne geçtik, oyunu kontrol ettik. Sonra yediğimiz basit bir gol, peşinden yine benzer şekilde aynı defansif hata ile ikinci golü yedik ve iyi oynadığımız maç ne yazık ki Trabzonspor maçı gibi kötü sonuçla bitti."

        "Öncelikle reaksiyon anlamında top kaybında baskıya çalıştık. Bu maçta birçok bölümde topu kaybettiğimizde reaksiyon gösterdik. Duran topları her hafta çalışıyoruz, çok önemli bir konu. Duran toplar, rakibimiz Başakşehir'in en etkili yönlerinden biriydi. Biz de son haftalarda duran toplardan gol yememiştik. 1-1'den sonra oyunu yeterince domine etmediğimizi düşünüyorum."

        "Defans hattımızda stoperlerimizi kesinlikle suçlayamam. Biraz daha dikkatli olabilirdik. Orta saha ile defans arasındaki boşluğu daha fazla açmamaya çalıştılar. Başarılı bir üçlü forvet hattına karşı oynadılar. Serdar Aziz şanssız bir sakatlık yaşadı ve bugüne kadar oynayamadı, ama onun da oynayacağı günler gelecek."

        "Kazandığımız maçlarda dominant oynadık. Kaybettiğimiz maçlarda bile arzulu, kazanmak isteyen bir Galatasaray var. Dominant olamadığımızla ilgili eleştirileri kabul etmiyorum. Maçı kazanmadıktan sonra dominant olmanın da bir anlamı yok."

        "Eren Derdiyok'u eleştirirken ona ne kadar orta hazırladığımızı da göz önüne almalıyız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ