Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Olympiakos - Beşiktaş maçı hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman? - Futbol Haberleri

        Şampiyonlar Ligi'ne gruptan çıkamayarak veda eden ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden temsilcimiz Beşiktaş, Avrupa Ligi'nin son 16 turunda Yunan temsilcisi Olympiakos'a konuk olacak. Peki Olympiakpos - Beşiktaş maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta başlayacak? Karşılaşmanın detayları haberimizde...

        OLYMPİAKOS - BEŞİKTAŞ MAÇI HANGİ KANALDA?

        Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Olympiakos ile karşı karşıya geliyor. Olympiakos - Beşiktaş maçı 9 Mart Perşembe günü saat 23:05'te başlayacak? Hollandalı hakem Danny Makkelie'nin yöneteceği karşılaşma Tivibu Spor 2 ve TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        REKLAM

        Makkelie'nin yardımcılıklarını Hessel Steegstra ile Mario Diks yapacak.

        Jan Vries'in dördüncü hakemliği üstleneceği karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Kevin Blom ve Kamphuis Jochem olacak.

        KADROLAR BELLİ OLDU

        UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Yunanistan'ın Olympiakos takımı ile Beşiktaş arasındaki ilk maçın hakemleri ve takım kadroları şöyle:

        Stat: Georgios Karaiskakis

        Hakemler: Danny Makkelie, Hessel Steegstra, Mario Diks (Hollanda)

        Olympiakos: Leali, Figueiras, Retsos, Botia, Cissokho, Cambiasso, Romao, Elyounoussi, Fortounis, Manthatis, Ansarifard

        Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Talisca, Babel, Aboubakar

        MAÇ VE İKİ TAKIM HAKKINDA İSTATİSTİKLER

        • ● Türk takımları ve Yunan takımları Avrupa kupalarında şimdiye kadar 21 kez karşılaştı. Karşılaşmalarda Yunan ekipleri 5 galibiyet alırken, Türk takımları 9 galibiyet aldı. Karşılaşmaların 7'si berabere sonuçlandı.
        • ● Beşiktaş daha önce Yunan takımları ile Avrupa'da 1 kere eşleşti. 2014/2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında Asteras Tripolis ile oynanan iki maç da berabere sonuçlandı.
        • ● Beşiktaş, Avrupa kupalarında oynadığı son 8 maçın 3'ünü kazandı, 1'ini kaybetti ve 4'ü berabere bitti. Ancak maçların tamamında kalesinde gol görerek 8 maçta 16 gol yedi.

        BEŞİKTAŞ, AVRUPA KUPALARINDA 193. MAÇINA ÇIKIYOR

        UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında bugün Yunanistan temsilcisi Olympiakosa konuk olacak Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 193. mücadelesine çıkacak.

        Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 192 maçtan 71ini kazandı, 80ini yitirdi, 41inde de berabere kaldı.

        Avrupa arenasındaki 192 karşılaşmada rakip fileleri 245 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 276 gol gördü.

        Beşiktaşın Avrupa kupalarındaki performans tablosu şöyle:

        Organizasyon O G B M A Y
        Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi 74 23 17 34 73 118
        Kupa Galipleri Kupası 20 4 4 12 21 38
        UEFA Kupası ve Avrupa Ligi 98 44 20 34 151 120
        Toplam 192 71 41 80 245 276

        DEPLASMANDA 97. MAÇ

        Siyah-beyazlı ekip, Olympiakos karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında 97. dış saha maçına çıkacak.

        Avrupadaki dış saha mücadelesine bugüne dek 96 kez çıkan Beşiktaş, bu karşılaşmaların 22sini kazandı. 18 deplasman maçını berabere tamamlayan siyah-beyazlılar, konuk olduğu 56 maçta ise rakiplerine yenildi.

        Deplasman maçlarında 107 kez rakip fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde 180 gol gördü.

        Siyah-beyazlılar, Avrupa arenasında bu sezon deplasmanda yaptığı 4 maçta 2 galibiyet ile birer beraberlik ve yenilgi aldı.

        FARKLI GALİBİYETLER

        Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Bosna Hersek temsilcisi Saraybosnayı 5-0 yenerek elde etti.

        Siyah-beyazlı takım ayrıca İsrail temsilcisi Maccabi Tel Avivi 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi organizasyonunda İstanbulda 5-1 mağlup ederek farklı bir skora daha imza attı.

        Beşiktaş ayrıca 2005-2006da UEFA Kupasında Liechtenstein ekibi Vaduzu İstanbulda 5-1 mağlup etmişti.

        FARKLI YENİLGİLER

        Beşiktaş, Avrupa arenasında tarihindeki en farklı yenilgisini ise 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Liginde İngilterenin Liverpool ekibi karşısında deplasmanda 8-0lık skorla yaşadı.

        Bu sezon UEFA Şampiyonlar Liginde Ukraynanın Dinamo Kiev ekibine dış sahada 6-0 mağlup olan Beşiktaş, 2007-2008de yine bu organizasyonda İngiltere temsilcisi Leeds Uniteda aynı skorla yenilmişti.

        HÜKMEN GALİBİYETLERDEN BİRİSİ OLYMPİAKOS'A KARŞI

        Avrupa kupalarında iki kez rakiplerini hükmen galibiyetlerle saf dışı bırakan siyah-beyazlılar, bunlardan birini Olympiakosa karşı aldı.

        Beşiktaş, 1958-1959 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen galip ilan edildi. Siyah-beyazlı takım ayrıca 1986-1987de aynı kupada 2. turda Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoelin sahada yer almaması sonrası hükmen galip ilan edilip turu geçen taraf oldu.

        Siyah-beyazlılar, Yunan takımlarına tarihinde 3. kez rakip olacak.

        1958-1959da Olympiakos ile eşleşen ve hükmen galibiyetle tur atlayan Beşiktaş, 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Liginde bu ülkeden Asteras ile aynı grupta yer almıştı. İstanbuldaki maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, deplasmandaki karşılaşmadan ise 2-2 eşitlikle ayrılmıştı.

        ŞENOL GÜNEŞ İLE AVRUPA MAÇLARI

        Siyah-beyazlı takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde bugün 15. Avrupa kupası maçını yapacak.

        Güneş döneminde geçen sezon UEFA Avrupa Liginde yer alan Beşiktaş, bu sezon ise UEFA Şampiyonlar Liginde başladığı macerasını Avrupa Liginde son 16 turuna kadar taşıdı.

        Olympiakosu geçerek adını çeyrek finale yazdırmayı hedefleyen siyah-beyazlı takım, Güneşin teknik direktörlüğündeki 14 Avrupa kupası maçında 5 galibiyet alırken, 7 maçtan beraberlikle ayrıldı, 2 kez yenildi.

        Beşiktaş, tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde rakip filelere 21 gol atarken, kalesinde 22 gol gördü.

        BU SEZONUN GOLCÜLERİ

        Beşiktaşta bu sezon Avrupa kupalarında takımına en çok skor katkısı yapan futbolcu Vincent Aboubakar oldu.

        Kamerunlu futbolcu, şu ana dek 4 kez rakip fileleri havalandırdı. Ricardo Quaresma ile Cenk Tosun ise üçer kez gol sevinci yaşadı.

        Siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 11 gol atan ve kulüp tarihinde en golcü üçüncü isim durumunda olan Quaresma, Olympiakos karşısında gol bularak sıralamada yükselmeye çalışacak. Beşiktaşın Avrupadaki en golcü futbolcusu sıralamasında 14 golle zirvede bulunan Oktay Derelioğlunu, 12 golle Bobo takip ediyor.

        Son 2 maçta fileleri havalandırarak Avrupa kupalarında 6 gole ulaşan Cenk Tosun ise yarınki karşılaşmada bu sevinci bir kez yaşarsa 7 gollü Mehmet Özdileki yakalayacak. Cenk, birden fazla gol attığı takdirde 8 gollü Demba Bayı yakalama veya geçme fırsatına da sahip olacak.

        Bu arada Beşiktaşın bu sezon Avrupa kupalarındaki diğer gollerini Atiba Hutchinson, Adriano Correia ve Anderson Talisca kaydetti. Siyah-beyazlı takımın bir golünü ise Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta Soares William Soares kendi kalesine atmıştı.

        BEŞİKTAŞ AVANTAJ PEŞİNDE

        Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında bugün Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile deplasmanda karşılaşacak.

        Avrupa'da son 32 turunda İsrail'in Hapoel Beer-Sheva ekibini iki maçta da mağlup ederek adını son 16 turuna yazdıran siyah-beyazlı takım, Olympiakos karşısında rövanş için avantaj arayacak.

        58 SEZON SONRA RAKİP OLDULAR

        Beşiktaş ile Olympiakos, 58 sezon sonra resmi bir maçta karşı karşıya gelecek.

        1958-1959 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda iki ekip rakip olurken, Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması sonrası siyah-beyazlı ekip hükmen galip ilan edilmişti.

        Her iki ekip, iki kez hazırlık maçında karşı karşıya geldi. 2015 yılında Atina'daki hazırlık maçında Olympiakos, Beşiktaş'a 2-1 üstünlük sağladı. Beşiktaş ise bu sezon öncesinde Vodafone Arena'da oynanan dostluk mücadelesinde rakibini 1-0 yenmeyi başardı.

        GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRMEYE ÇALIŞACAK

        Beşiktaş, son 5 resmi maçta yakaladığı galibiyet serisini Olympiakos karşısında da sürdürmeye çalışacak.

        Ligde üst üste 3 karşılaşmayı kazanan siyah-beyazlı takım, Avrupa kupasında ise Hapoel Beer-Sheva'yı iki maçta da mağlup etti.

        3 OYUNCU KART SINIRINDA

        Siyah-beyazlı ekipte ilk maç öncesi üç oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.

        Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar, Tolgay Arslan yarınki maçta görev almaları ve sarı kart görmeleri halinde rövanş mücadelesinde cezalı duruma düşecekler.

        Sakatlığı süren Caner Erkin de sarı kart sınırında yer alıyor.

        Beşiktaş'ın yarınki karşılaşmaya Fabricio, Gökhan Gönül (Beck), Marcelo, Atınç Nukan, Adriano, Oğuzhan Özyakup, Hutchinson, Quaresma, Talisca, Babel ve Cenk Tosun muhtemel 11'le çıkması bekleniyor.

        OLYMPİAKOS, İKİNCİ KEZ TÜRK TAKIMLARINA KARŞI

        Olympiakos bu sezon ikinci kez bir Türk takımına rakip olacak.

        UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Osmanlıspor ile eşleşen Yunanistan temsilcisi, sahasında rakibiyle 0-0 berabere kalmasına rağmen Ankara'daki mücadeleyi 3-0 kazanarak son 16 turunda Beşiktaş'ın rakibi oldu.

        Olympiakos'ta kırmızı kart cezalısı Bruno Viana ilk maçta görev alamayacak. Yunan ekibinde Alberto Botia ile Diogo Figueiras ise sarı kart sınırında bulunuyor.

        GENÇ TAKIM ÇALIŞTIRICI MAÇA ÇIKACAK

        Yunan ekibinde Beşiktaş maçı öncesi Portekizli teknik direktör Paul Bento'nun görevine son verildi.

        Bento'nun görevine son verilmesinin ardından genç takım antrenörü Vasilis Vouzas'ın yarınki karşılaşmada sahaya çıkması bekleniyor.

        OLYMPİAKOS'TA BENTO'NUN GÖREVİNE SON VERİLDİ

        Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi Olympiakos'ta, Portekizli teknik direktör Paulo Bento'nun görevine son verildi.

        Yunanistan ekibinin internet sitesinden yapılan açıklamada, Bento ile yolların ayrıldığı bildirildi.

        Açıklamada ayrıca, takımın başına geçici olarak altyapı teknik direktörü Vasilis Vouzas'ın getirildiği belirtildi. Vouzas'ın yardımcılığını ise Taso Panto, Ariel Ibagaza, Aleko Rando ve Hristos Mourikis'in yapacağı kaydedildi.

        Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında, 9 Mart Perşembe günü deplasmanda Olympiakos ile karşılaşacak.

        BEŞİKTAŞ'IN RAKİBİNDE BÜYÜK DÜŞÜŞ

        Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'ndaki rakibi Olympiakos büyük düşüş yaşıyor. PAOK deplasmanında 2-0 kaybeden kırmızı-beyazlılar, üst üste 3. yenilgisini aldı.

        Yunanistan Ligi'ne fırtına gibi bir başlangıç yaparak 20 haftada sadece 1 yenilgi alan ve zirvede puan farkını açan Olympiakos, son dönemde büyük bir düşüş yaşıyor. AEK deplasmanında alınan 1-0'lık mağlubiyetin ardından sahasında Panionios'u konuk eden ve bu maçta da etkisiz bir futbolla 1-0 kaybeden kırmızı-beyazlı takım, son olarak PAOK deplasmanında da gol bulamadan mağlup oldu. 20 haftada attığı 43 golle ligin en skorer ekibi olan lider Olympiakos, son 3 maçı ise gol bulamadan kaybetti.

        REKLAM

        EN ÖNEMLİ YILDIZLARI GİTTİ

        Sezon başında Marko Marin, Oscar Cardozo, Bruno Viana, Diogo Figueiras, Felipe Pardo ve Tarık Elyounoussi'yi transfer ederek güçlü bir kadro kuran ancak Şampiyonlar Ligi Ön Eleme turunda Hapoel Beer Sheva'ya elenerek gruplara kalamayan Olympiakos, devre arasında çok önemli iki oyuncusunu sattı. Ideye'yi Çin'e gönderen kırmızı-beyazlı takım, Luka Milivojevic'i de Crystal Palace'a sattı. Gol yollarının etkili ismi Ideye, bu sezon Olympiakos formasıyla 30 resmi maça çıkıp 15 gol atmıştı. Orta sahada oynayan Luka Milivojevic de 26 mücadelede 6 golle takımına katkı sağlamıştı. Beşiktaş maçı öncesinde Olympiakos'ta 3 eksik bulunuyor. Kaleci Stefanos Kapino sakat, savunmadan Bruno Viana cezalı ve takım kaptanı Alejandro Dominguez, UEFA kadrosunda yer almadığı için forma giyemeyecek.

        STADYUM KONUMU

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ