Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol CiM-BOM GÜLE OYNAYA - Futbol Haberleri

        Galatasaray UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımına konuk oluyor. Stat: Gradski

        Hakemler: Stephan Lannoy, Eric Castellani, Laurets Ugo (Fransa)

        Galatasaray: Orkun, Uğur, Servet, Song, Volkan, Sabri, Hasan şaş, Mehmet Güven, Ayhan, Ümit karan, Hakan

        Slaven Koprivnica: Ivesa, Bosnjak, Kristiç, Poldrugac, Posavec, Sehiç, Sopiç, Poljak, Vrucina, Jajalo, Radeljiç

        Dk 1 İlk düdük çaldı ve maça Slaven başladı. Galatasaray'a başarılar dileriz.

        Dk 2 İlk atak Galatasaray'dan geldi. Ceza sahasına yapılan ortada topla buluşan Hakan oldu. Ancak karambolde kalan topu Slaven defansı uzaklaştırdı.

        Dk 4 Posavec sol kanattan serbest vuruş kullandı. Galatasaray tek kişilik baraj oluşturdu. Hakan Şükür defansına yardım gelerek topu uzaklaştırdı.

        Dk 6 Galatasaray bu dakikada gole çok yaklaştı. Hasan Şaş'ın ceza sahasına girerken Şükür'e verdiği ara pasta Hakan kaleci ile karşı karşıya kaldı ve Ivesa bu topu zorlukla kornere çıkarttı.

        Dk 7 Slaven'de sadece iki yabancı oyuncu var ve onlar da Boşnak. İlk kez UEFA Kupası'nda yer alan Slaven daha önce Intertoto ile Avrupa'da tecrübe yaşadı.

        Dk 8 3 bin kapasiteli stadyumda zemin futbola elverişli ancak hava çok nemli ve sıcak.

        Dk 10 Önce Hasan ardından da Hakan, Slaven defansını zor durumda bıraktı. Hasan sağ kanattan ceza sahasına hızla girdi ve ortaladı. Bu topu defans uzaklaştırdı ve ardından yapılan ortada Hakan golü aradı ancak 2 metrelik Ivesa bu topun sahibi oldu.

        Dk 11 Hakan'a Slaven yarı sahasında yapılan faulden serbest atış kazanan Galatasaray'da faulü Ayhan kullandı. Ayhan'ın ortasında Hakan'dan seken topu Hasan aldı ve Sabri ile oynadı. Sabri'nin ortasında top auta çıktı.

        Dk 14 Ceza sahasın içerisine hızla giren Sopiç'i düşüren Servet Slaven'in penaltı kazanmasını sağladı!

        Dk 15 Slaven'de Posaveç topun başında! Bu arada Servet de sarı kart gördü.

        Dk 16 Slaven Posaveç'in penaltıdan kaydettiği golle 1-0 öne geçti.

        Dk 17 Bu dakikaya kadar tek kale oynayan Galatasaray'da sağ kanatta yapılan bir kademe hatası golü getirdi. Orta sahada Sopiç'i kaçıran Servet ardından bu futbolcuyu ceza sahası içerisinde yakaladı ve yaptığı müdahele penaltıya sebebiyet verdi. Slaven de belki de ilk kez girdiği Galatasaray ceza sahası içerisinde golü buldu.

        Dk 20 Slaven kısa paslarla geldi ve Galatasaray yarı sahasındaki boşluktan yararlanan Posavec bir anda sarı kırmızılaların ceza sahasına girdi. Burada Song'un müdahelesi ile topu kaybeden Posavec penaltı itirazında bulundu ancak hakem pozisyonu devam ettirdi.

        Dk 22 Hırvat Genç Milli Takımı forması giyen Vrucina soldan Galayasaray ceza sahasına girdi ve O'nun ortasında top Orkun'da kaldı.

        Dk 23 Galatasaray golün etkisini ancak üzerinden attı ve atak hazırlıklarına başladı.

        Dk 24 Galatasaray'da sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Sabri kullandı. Sabri'nin ortasında top Hakan'dan önce 2 metrelik Ivesa'da kaldı.

        Dk 31 Ayhan ceza sahasının sağından içeri katetti. Penaltı noktası üzerine yapılan yerden ortada Ümit Karan topla buluştu. Kaleyi cepheden gören Ümit uygun pozisyonda vurdu ancak kaleci gole izin vermedi. G.Saray mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

        Dk 36 Hakeme tepki gösteren Hasan Şaş'a sarı kart gördü.

        Dk 38 Galatasaray kanatları iyi kullanıyor. Hasan Şaş sağ kanattan çizgide topla buluştu içeri çıkardığı yerden ortaya Ümit Karan ön direkte bekletmeden vurdu ancak top yan ağlara gitti.

        Dk 40 mehmet Güven 50 metreden kaleye füze gibi bir top gönderdi iyiy yer tutan Slaven kalecisi gole izin vermedi.

        Dk 43 Goooolllll! Ayhan topu ağlarla buluşturdu. Sabri sağ kanttan yine etkili geldi. Çizgiye inene Sabri ceza sahasına ortasını yaptı. Hakan Şükür yükselip kafayı vurdu kaleci topu son anda ayaykalrıyla çeldi. Seken top Ayhan'ın önünde kaldı pozisyonu tamamlayan tecrübeli futbolcu takımına beraberlik golünü kazandırdı. 1-1

        Dk 45 Hakem karşılaşmanın ilk yarısını sona erdiren düdüğü çaldı.

        İKİNCİ YARI

        Dk46 Hakem maçın ikinci yarısını başlatan düdüğü çaldı.

        Dk 50 Karşılaşma hızlı başladı top bir o kalede bir bu kalede. Galatasaray'ı taraklarına rakibi de kotra ataklarla karşılık vermeye çalışıyor.

        Dk 52 Hasan oyundan çıktı. Genç futbolcu Barış sahada.

        Dk 67 Defanstan gönderilen uzunpasta Song topu sektirdi. Sehiç kaleciyle karşı karşıya kaldı. Orkun'u geçen Sehiçceza sahasının içinde boş kaleye vurdu ancak top direğin çok üzerindne auta çıktı. Galatasaray büyük tehlike atlattı.

        Dk 72 Gooooolll. Volkan serbest vuruşta takımını öne geçirdi. Volkan ceza sahasının 5 metre dışında kazanılan serbest vuruşa yerden sert vurdu kalecinin bacakları arasından geçen top ağlarla buluştu.

        Dk83 Okan Buruk, Sabri'nin yerine oyuna girdi

        Dk 89 Mehmet Güven'in yerine Mehmet Topal oyuna girdi

        Dk 90 Hakem karşılaşmayı sona erdiren düdüğü çalıyor. G.Saray deplasmanda aldığı 2 gollü galibiyet ile UEFA yolunda büyük avantaj sağladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ