Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş İkisine de yaramadı! GALERİ - Galatasaray Haberleri

        BEŞİKTAŞ - GALATASARAY DERBİSİNİN İSTATİSTİKLERİ VE TÜM AYRINTILARI HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

        Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında İnönü Stadı'nda oynanan derbi maçta Beşiktaş, Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı. Büyük heyecana sahne olan karşılaşmada, Beşiktaş'ın Simao ve Almeida ile 2 topu direkten dönerken, Galatasaray'ın karşılaşmanın 85. dakikasında Selçuk'un frikiği ile bir topu direkten döndü.

        0-0 beraberliğin ardından Beşiktaş ligde 18 puana, Galatasaray da 19'a puana yükseldi. Fenerbahçe'nin 3 puanla kapadığı haftada bu skor iki takıma da yaramazken Galatasaray'ın Fenerbahçe ile olan arasındaki puan farkı 5'e çıktı. Beşiktaş ise 11. hafta sonunda zirveden 6 puan uzakta kaldı.

        ÇARŞI VAN İÇİN SOYUNDU

        SEMİH GOLÜ ENGELLEDİ

        Galatasaray'ın altyapısında yetiştirdiği isimlerden Semih Kaya, son maçlardaki şans bulmasının ardından sergilediği performansla formasını derbi maçta da kaptırmadı. Genç oyuncu maç boyunca yaptığı kritik müdahalelerle de alkış aldı. Özellikle ilk yarıda Almeida'nın direkten dönen topunda topa kritik bir temas yapan Semih, Beşiktaş'ın mutlak golünü engelledi.

        ENGİN VE EBOUE'YE TEPKİ

        Beşiktaşlı taraftarlar, Galatasaraylı Eboue ve Engin'e maç içinde büyük tepki gösterdi. Maçta zaman zaman sakatlanarak yerde yatan Eboue'ye ''Sakatlık numarası yaptığı'' iddiasıyla tepki gösteren taraftarlar, bu oyuncuya ikinci yarının ortalarında bir korner atışı sırasında yabancı maddeler attılar. Oyunun uzatma anlarında bu kez kapalı tribün önünde aynı futbolcu yerde kalınca, bu tribünden oyuncuya yönelik yine maddeler atıldı. Aynı sırada Beşiktaşlı taraftarlar, Engin Baytar'a ağır biçimde küfür etti.

        İÇERDE KAYIPLAR ARTIYOR

        Beşiktaş, bu beraberlikle Fiyapı İnönü Stadı'nda oynadığı son 4 lig maçında 3. kez puan kaybetti. Dolmabahçe'deki son 4 sınavında sadece Sivasspor'u yenebilen siyah-beyazlı ekip, Kayserispor'a 2-0 yenildi, Fenerbahçe ile 2-2, Galatasaray ile de 0-0 berabere kaldı.

        BELEŞTEPE'DE GERGİNLİK

        Bu arada, stat dışında iki takımın taraftarları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Derbilere deplasman yasağının ardından takımlarını Fiyapı İnönü Stadı'nda destekleyemeyen sarı-kırmızılı taraftarlardan küçük bir grup, stadın hemen üstünde yer alan ve ''Beleştepe'' olarak adlandırılan yerde meşaleler yakarak, tezahürat yapınca, aynı yerde bulunan Beşiktaşlılarla arasında gerginlik çıktı. Emniyet güçleri devreye girerek olay çıkmasını engellerken, bu sırada stat içindeki Beşiktaşlı taraftarlar''Saldır Beleştepe'' diye tempo tuttu.

        TARAFTAR SAHAYA GİRDİ

        Kapalı tribünden atlayarak sahaya giren taraftar, özel güvenlik görevlilerince fazla ilerleyemeden kontrol altına alınarak, sahadan çıkarıldı.

        2 ÇOCUK KAYBOLDU

        Maçın devre arasında, yeni açık tribünde iki çocuk bulunduğu anonsu yapıldı. Stattaki dahili anonsla, isimleri okunan çocukların aileleriyle buluşmaları sağlandı.

        TERİM YİNE KAZANAMADI

        Spor Toto Süper Lig'de sezonun ikinci derbisinde Beşiktaş ile golsüz berabere kalan Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde İnönü Stadı'nda yine kazanamadı. Galatasaray'ın başında 3. dönemindeki ilk derbi maçına çıkan, 8 yıl sonra İnönü Stadı'nda takımının başında yer alan deneyimli teknik adam, lig maçlarında Beşiktaş'a karşı Dolmabahçe'de kazanamama geleneğini sürdürdü. ''Cim Bom''un başında ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan Fatih Terim, henüz Dolmabahçe'de ezeli rakip Beşiktaş'a karşı lig galibiyeti göremedi. Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Beşiktaş ile İnönü Stadı'nda yaptığı 7 lig maçından 2'sini yitirdi, 5'inde berabere kaldı, hiç galip gelemedi.

        MUSLERA DEVLEŞTİ

        Derbi maçta Galatasaray'ın performansı en dikkati çeken isim olan kaleci Muslera, kalesini kapatmayı başardı. Takımının Beşiktaş karşısında puan almasına gerçekleştirdiği kurtarışlarla büyük katkı sağlayan Muslera, deplasmanda son 4, üst üste de son 3 lig maçında kalesinde gol görmemiş oldu.

        ŞAŞ'A YABANCI MADDE

        Galatasaray Yardımcı Antrenörü Hasan Şaş, ikinci yarıda tribünden atılan bir yabancı maddenin hedefi oldu. Riera'yı oyuna sokmak için çaba harcayan Hasan Şaş'ın kafasına, bu sırada yedek kulübesi önünde tribünden atılan yabancı madde isabet etti. Hasan Şaş, bir süre acı içinde kafasını tuttu.

        KAZIM-CARVALHAL GERGİNLİĞİ

        Galatasaraylı futbolcu Kazım Kazım, ikinci yarıda sakatlandığı için saha içinde yerden kalkmayınca, atağa kalkmaya hazırlanan Beşiktaş'ın teknik direktörü Carlos Carvalhal'ın oldukça sinirlenmesine neden oldu. Maçın 69. dakikasında gerçekleşen olayda Beşiktaşlı futbolcular Kazım'ın tedavisinin yapılması için topu taca atarken, Portekizli teknik adam, sarı-kırmızılı futbolcunun atağı kesmek için yerden kalkmadığını ileri sürerek tepki gösterdi. Oyunun durmasının ardından maçın dördüncü hakemi Süleyman Abay'ın yanına kadar giden Carvalhal, Kazım'ın bilinçli olarak sakat numarası yaptığını aktararak tepkisini dile getirdi.

        ZORLA TEDAVİ

        Sarı-kırmızılı takımın Çek savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi, dudağının kanadığı pozisyonda hakem Cüneyt Çakır'ın ısrarları sonrası tedavisini yaptırdı. Cüneyt Çakır'ın tedavisi için saha kenarına göndermek istediği oyuncu, çıkmamak için uzun süre direndi. Kanamanın durduğunu belirterek oyunda kalmak isteyen oyuncu, saha kenarına geldikten sonra da dördüncü hakem Süleyman Abay'a itirazlarını sürdürdü.

        AYHAN'A TEPKİ

        Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman, derbi maçta Beşiktaş taraftarlarının yine tepkisini aldı. Daha önce Beşiktaş forması giyen ve Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlarda da taraftarların hedefi olan Ayhan Akman, bugünkü derbide de sahaya çıkarken küfürlü tepkilerle karşılaştı.

        TRİBÜNLER DOLDU, GALATASARAY YOK

        Beşiktaş-Galatasaray derbisine siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Fiyapı İnönü Stadı'nı tamamen dolduran siyah-beyazlı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi. Derbide ''Dört Büyükler'' arasındaki ortak karar ilk kez uygulandı ve Fiyapı İnönü Stadı'nda konuk Galatasaraylı taraftarlar yer alamadı. Derbide konuk Galatasaray, İnönü Stadı'na taraftarından yoksun çıktı. Bu arada daha önce konuk takım seyircileri için ayrılan eski açık tribündeki bölüme kadın ve çocuk taraftarlar alındı. Bu bölümün tamamını kaplayan güvenlik filesi de kaldırıldı.

        DEPLASMAN TEPKİSİ!

        Beşiktaşlı taraftarlar ''Dört Büyükler'' arasında alınan deplasmana seyirci götürmeme kararına tepki gösterdi. Taraftarlar maç öncesinde ''Deplasman hakkımız engellenemez'', ''Deplasman hakkımız söke söke alırız'', ''Kadıköy'e gitmemiz engellenemez'' diye tezahüratlar yaptı. Bu arada kadın ve çocukların bulunduğu tribünden de aynı tezahüratlar yükseldi.

        TELİF ENGELİ!

        Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi Hakan Peker'in söylediği ''Ateşini yolla bana'' şarkısının çalınmasını istedi. Taraftarlar, bu yönde tezahüratlar yaparken, stat hoparlörlerinden telif hakları nedeniyle bu şarkının çalınamayacağı belirtildi.

        GLADYATÖR EGEMEN

        Beşiktaşlı taraftarlar savunmada görev yapan Egemen Korkmaz için kapalı tribünde pankart açtı. Pankartta Egemen'i gladyatör gibi gösteren resim ile 'Gladiator'' yazısı yer aldı. Bu arada taraftarlar, maç öncesi futbolcuları tek tek tribünlere çağırıp moral verdi. Öte yandan Beşiktaşlı futbolcular sahaya ''Dünya diyabet gününde diyabetlilerle elele'' yazılı pankartla çıktı.

        MİYAZAKİ UNUTULMADI

        Beşiktaşlı taraftarlar Van'da yaşanan depremde hayatını kaybeden Japon Doktor Atsushi Miyazaki'yi unutmadı. Kapalı tribünde ''Çekik gözlü Japon kardeşim Dr. Miyazaki'' yazılı pankart açıldı.

        AVCI DA TRİBÜNDE

        A Milli Futbol Takımı'nın başına getirilen Abdullah Avcı, bu görevinde ilk kez bir derbi maç izledi. Yardımcıları Okan Buruk ve Haluk Güngör ile birlikte Fiyapı İnönü Stadı'na gelen Avcı, karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

        ÇAKIR'IN İLK DERBİSİ

        Dev maçın hakemi Cüneyt Çakır, kariyerinde 11. derbiye çıkarken, Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde ilk kez İnönü Stadı'nda düdük çaldı. İki takım arasındaki maçlarda daha önce 4 kez görev yapan Çakır, bu maçların tamamını sarı-kırmızılıların sahası olan Ali Sami Yen Stadı'nda yönetti.

        İLK HEYECAN

        Galatasaray'da 8 oyuncu, Beşiktaş maçında sarı-kırmızılı formayla ilk derbi karşılaşmalarına çıktılar. Kadroya bu sezon başında dahil olan, Muslera, Selçuk İnan, Elmander, Melo, Ujfalusi, Eboue ve Engin Baytar ile A takımla son haftalarda şans bulmaya başlayan genç futbolcu Semih Kaya, Galatasaray'da ilk derbilerini Beşiktaş karşısında oynama fırsatı buldular. Sarı-kırmızılı takımın ilk 11'inde daha önce derbi oynamış Ayhan Akman, Hakan Balta ve Kazım Kazım yer aldı.

        Beşiktaş'ta 3 futbolcu, siyah-beyazlı formayla ilk kez Galatasaray derbisine çıktı. Yeni transferlerinden Egemen Korkmaz ve Veli Kavlak ile geçen sezonki derbide forma giymeyen Almeida, siyah-beyazlı formayla ilk kez Galatasaray'a karşı forma giydi.

        TERİM 8 YIL SONRA

        Galatasaray'da bu sezon tekrar takımın başına geçen tecrübeli teknik adam Fatih Terim, Beşiktaş derbisinde 8 yıl sonra yeniden Fiyapı İnönü Stadı'na çıkmış oldu. Terim, Galatasaray'ın başında Fiyapı İnönü Stadı'ndaki son maçına 31 Ekim 2003 tarihinde çıkmış ve karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlanmıştı.

        AYSAL'IN İLK DERBİSİ

        Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, takımının ilk derbi maçını Beşiktaş deplasmanında izledi. Sarı-kırmızılı kulüpte başkanlığa 14 Mayıs 2011'de tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul'da seçilen Ünal Aysal, başkan sıfatıyla ilk derbi maçını Beşiktaş deplasmanında takip etti.

        BEŞİKTAŞ: 0 - GALATASARAY: 0

        STAT: Fiyapı İnönü

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Quaresma, Ernst, Mehmet Aurelio, Veli Kavlak (Dk. 60 Necip Uysal (Dk. 66 Mustafa Pektemek ), Simao, Almeida

        GALATASARAY: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih Kaya, Hakan Balta, Melo (Dk. 64 Baros ), Kazım Kazım, Selçuk İnan, Ayhan Akman (Dk. 46 Sabri Sarıoğlu (Dk. 57 Riera) , Engin Baytar, Elmander

        SARI KARTLAR: Dk. 8 Semih Kaya, Dk. 17 Melo (Galatasaray), Dk. 50 Almeida (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYOLAR

        6. dakikada Selçuk'un soldan ortasında ceza alanı içinde arka direkte topla buluşan Kazım Kazım'ın sert şutunda, meşin yuvarlak farklı bir şekilde auta gitti.

        9. dakikada Kazım Kazım'ın sağdan pasında ceza alanı içinde ön direkte Engin'in boş pozisyonda dokunamadığı topa Beşiktaş savunması sahip oldu.

        18. dakikada Quaresma, sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu, kaleci Muslera son anda meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

        20. dakikada Selçuk'un uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Cenk topu kontrol etti.

        22. dakikada Quaresma ceza alanı önünde bu sefer sert vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        24. dakikada Beşiktaş, en tehlikeli pozisyonu buldu. Galatasaray savunmasından seken topu önünde bulan Simao, bekletmeden Quaresma'nın önüne bıraktı. Bu oyuncunun ceza alanı içinden sert şutunda, kaleci Muslera meşin yuvarlağı çeldi. Arka direkte topu önünde bulan Almeida'nın yerden şutunda, Semih'ten seken ve direğin dibine çarparak oyun alanına geri dönen meşin yuvarlağa Muslera sahip oldu.

        25. dakikada Veli'nin soldan ortasında arka direkte topla buluşan Almeida'nın kafa vuruşunda, kaleci Muslera meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

        31. dakikada Aurelio'nun sağdan ortasında ceza yayı üstünde topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Simao'nun önüne bıraktı. Bu futbolcu ceza alanı içine girdiği anda sert vurdu, ancak meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        55. dakikada Simao'nun soldan kullandığı korner atışında ceza alanı dışında topla buluşan Quaresma'nın sert şutunda, top farklı bir şekilde auta gitti.

        56. dakikada Galatasaray sakatlık nedeniyle 10 kişi oynadığı sırada net bir pozisyon yakaladı. Melo'nun pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Hakan Balta, müsait durumda kaleye vurmak yerine meşin yuvarlağı Kazım'a bıraktı. Bu futbolcunun yerden sert şutunda, Sivok'un müdahalesiyle top kornere gitti.

        61. dakikada Necip'in pasıyla sağda topla buluşan Almeida, ceza alanına çaprazdan girdiği anda sert vurdu, ancak kaleci Muslera meşin yuvarlağı ceza alanı dışına uzaklaştırdı.

        64. dakikada İsmail'in soldan ortasında arka direkte topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı Necip'in önüne bırakmak isterken, savunma topu uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza alanı önünde topla buluşan Aurelio'nun yerden sert şutunda, Melo meşin yuvarlağı kaleciden önce uzaklaştırdı.

        68. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Simao'nun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        78. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında ceza alanı içinde boş pozisyonda toplu buluşan Sivok'un kafa vuruşunda, kaleci Muslera son anda uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

        85. dakikada Selçuk'un sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, top az farkla yandan auta gitti.

        90 2. dakikada Simao'nun soldan kullandığı korner atışında ön direkte topla buluşan Mustafa'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        90 6. dakikada Simao'nun soldan kullandığı serbest vuruşta altıpasta Riera'dan seken topu günün başarılı ismi Muslera yatarak kontrol etti ve karşılaşma 0-0 berabere sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ