Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Manisaspor Selçuk ve Muslera! - Futbol Haberleri

        Selçuk, Galatasaray’ın en maliyetli transferlerinden biri. Yıllık ücret bakımından en pahalı ilk 4 isimden biri.

        Sezon başından 4-4-2’ye geçilen döneme kadar da sistem değişiminden sonra da G.Saray taraftarları için “Süper transfer” dedirtecek performans sergileyememişti. Mesela muazzam futbol oynanan Fenerbahçe maçında en dikkat çekmeyen isimlerden biriydi.

        Trabzonspor’daki partneri Colman’ın performans olarak gerisine düşmüştü. Hatta “G.Saray Colman’ı alsa daha mı iyiydi?” soruları sorulmaya başlanmıştı. Ama formasyonun 4-4-2’ye döndüğü günden beri giderek formu yükselen tüm takım arkadaşları gibi Selçuk da ‘ısınmaya’ başladı. Trabzon deplasmanında attığı frikik golüyle özgüveni geri geldi. Dün 0-0 giden oyunda takımı adına tek net pozisyonu o başlattı. 45’te Emre Çolak’ın adeta kafasına kondurduğu top, Telekom sakinlerinin “Bu da kaçar mı?” diyebildikleri tek pozisyondu.

        Baros-Elmander ikilisinin yorgun; Melo’nun ileriye top taşıma konusunda verimsiz; Emre Çolak’ın kötü gününde; Kazım’ın da her zamanki gibi olduğu bir ortamda sahneye çıktı. Müthiş frikik golüyle 3 puanı getirdi. Ardından Elmander’in kafasına yaptığı ortadan çıkan şutu İlker Avcıbay son anda çıkardığında Telekom’daki son “ah vah” sesleri geldi. Takımın en maliyetli isimlerinden olan Selçuk dün takımı adına girilen tüm pozisyonlarda ve atılan golde başroldeydi.

        Elleri küçük eleştirileri de yapılan; sezon başında açıkçası güven vermekten uzak bir görüntü çizen Muslera da dünkü maçın kader adamlarından biriydi. Daha 2. dakikada Simpson’un; 2. yarının başında Ahmet İlhan’ın vuruşlarını harika reflekslerle kurtaran Uruguaylı eldiven, 0-0 giden oyunda takımını tuttu.

        İşte büyük takımlar böyle olmalıdır. İşler iyi gitmediğinde kaleci takımı oyunda tutmalı, stoper kritik müdahaleler yapmalı, ‘pahalı transfer’ de tabelayı değiştirebilmelidir.

        Futbol –tempo ve mücadele olarak hemen unutulup gidecek olan bu maçtan sadece “Muslera çok önemli 2 top çıkardı, Selçuk da nefis bir golle işi bitirdi” cümlesi hatırlanacaktır.

        Galatasaray ilk yarıyı lider bitirerek “takım olma” olgusunun meyvesini beklediğinden de erken aldı.

        Sol ve sağ açık pozisyonuna yılda 5-6 gol atabilecek skorer iki oyuncu transfer edilirse camianın çok istediği şampiyonluk oranı en az yüzde 60’a çıkar...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ