Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Section Name

        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yılport Samsunspor Samsun direniyor! - Yılport Samsunspor Haberleri

        SAMSUNSPOR: 3 ESKİŞEHİRSPOR: 1

        STAT: 19 Mayıs

        HAKEM: Hüseyin Göçek

        SAMSUNSPOR: Ertuğrul, Adem, Kelhar, Bahia, Uğur, Serdar (Dk 58 Hakan), Fink Murat Yıldırım, Murat Ceylan, Ekigho (Dk. 67 Bance), Gekas

        TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal

        ESKİŞEHİRSPOR: Ivesa, Veysel (Dk 77 Burhan), Ediz, Diego, Volkan, Hürriyet, Dede, Alper (Dk. 46 Koray), Pele (Dk 60 Batuhan), Kamara, Tello

        TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal


        GOLLER: Dk 43 Gekas, Dk 50 Egikho, Dk. 62 Uğur, Dk 83 Volkan Yaman

        KIRMIZI KART: Gekas

        SARI KARTLAR: Volkan, Gekas, Ediz, Hakan, Diego

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        20. dakikada misafir takımın atağında Dede'nin sol çaprazdan sert şutunda top üstten auta gitti.

        22. dakikada Samsunspor'un kazandığı serbest atışı Uğur kullandı. Bu futbolcunun altı pas içine yaptığı ortaya Ekigho kafayla vurdu, top yandan auta çıktı.

        24. dakikada Gekas'ın pasında ceza sahası çizgisi üzerinden Murat'ın vuruşunda top Ivesa'da kaldı.

        27. dakikada Ekigho'nun pasında ceza sahası içinde Gekas'ın yerden vuruşunda topu defans uzaklaştırdı.

        33. dakikada misafir takımın sol taraftan kazandığı serbest atışı Tello kullandı. Bu futbolcunun sert vuruşunda Ertuğrul, topu çift yumrukla uzaklaştırdı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada Pele'nin ceza sahası dışından aşırtma şutunda top yandan auta gitti.

        51. dakikada Adem'in sağdan ortasına Ekigho'nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-0

        53. dakikada Serdar'ın pasında Gekas'ın, sol çaprazdan plase vuruşunda top Ivesa'da kaldı.

        57. dakikada taç atışını kullanmak için çizgiye giden ve daha sonra kullanmaktan vazgeçen Gekas'a, hakem Hüseyin Göçek önce ikinci sarı kartı ardından kırmızı kartı göstererek oyun dışına gönderdi.

        62. dakikada ani gelişen ev sahibi takımın atağında Ekigho'nun mükemmel pasında Uğur, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-0

        66. dakikada Koray, ceza sahası dışından sert vuruşunda top üstten auta gitti.

        69. dakikada Diego altı pas içindeki Batuhan'a indirdi. Bu futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        80. dakikada ceza sahası çizgisi üzerinden Batuhan'ın vuruşunda top üstten auta gitti.

        84. dakikada Dede'nin pasında Volkan, sol çaprazdan düzgün bir vuruşla takımının tek golünü kaydetti: 3-1

        90+3 dakikada Bance'nin sol çaprazdan yerden şutunda top yandan auta gitti.

        Samsunspor cephesi

        Mesut Bakkal, '' Yürekli insanların oynadığı, inanılmaz efor sarf ettiği ortamda kazanmak güzel'' dedi. Bakkal, 3-1 kazandıkları Eskişehirspor maçından sonra düzenlediği basın toplantısında, telafisi olmayan maçlar oynadıklarını söyledi. Taraftarların maç öncesi kendilerini tesislerden uğurlamasını asla unutmayacağını belirten Bakkal, şunları kaydetti:

        ''Taraftarımızın bizi o şekilde uğurlaması maçı almamızda büyük etkendi. Bugün sahada savaşan insanlar vardı. Tribünde de isteyen bir yürek vardı. Burada taktiğin ve oyunun bittiği an ortaya çıkıyor. Yürekli insanların oynadığı, inanılmaz efor sarf ettiği ortamda kazanmak güzel. İyi bir takımız. Samsunspor, birlikte oynamamanın sıkıntısını çeken bir takımdı. Çok önemli bir an yakaladık. Şimdi herkesin ayağa kalması ve yüreklerini ortaya koyması gerekiyor.''

        Kentin takımına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Bakkal, ''Yukarıyı yakaladık. İçerde 4 maçımız var. Rakiplerimiz bir bir dökülmeye başladı. Biz bu ligde varız dedik. Eskişehir gibi güçlü bir rakibi güzel bir oyunla yendik. Bu anlar taktik anlayışının bittiği anlardır'' diye konuştu. Samsunspor'un Alman futbolcusu Fink, bugünkü maçı önemini çok iyi bildiklerini altını çizerek, ''Maçı kazanırsak ileri büyük bir adım atacağımızı biliyorduk. İlk devre sabır oyunuydu, rakibe bir fırsat tanımadık ve 1-0 öne geçtik. İkinci devrede baskıyı devam ettirdik. Hak ederek 3-1 kazandık'' şeklinde konuştu. Samsunsporlu futbolcu Dejan Kelhar da, taraftara teşekkür ederek, ''İnşallah gelecek maçlarda bu performansı göstereceğiz. Bizim için bütün maçlar final maçı gibi inşallah bu ligde kalmayı başaracağız'' dedi.

        Eskişehirspor cephesi

        Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise oyunun gol olan dakikasına kadar kontrollü bir oyun sergilediklerini belirterek, ''Biz daha kontrollüydük. Topa daha çok sahip olan taraftık. Golden sonra Samsunspor'un direnci olağanüstü arttı. Olağanüstü mücadele gösterdiler. Samsunspor'u tebrik ediyorum. Eksik kaldıktan sonra da bu tavrını gösterdi ve oldukça istekliydi. Rakibimiz mücadele isteğini fazlasıyla yaptı ve maçı kazandı. 10 kişi kaldıktan sonra oyunu kurtarmak için yaptığımız çaba bir yere kadar kontrolsüz güç şeklinde geçti. Rakip olağanüstü mücadele etti ve kazandı. Rakibimizi kutluyoruz'' ifadelerini kullandı.

        Eskişehirsporlu Volkan Yaman da, Samsun'a galibiyet için geldiklerini, üst sıralara tırmanmak için mutlaka galip gelmelerinin gerektiğine işaret ederek, ''Ama bugün bunu başaramadık. Samsunspor, ilk yarıda hiç pozisyonu olmadan soyunma odasına 1-0 önde gitti. İkinci yarıda da çok basit goller yedik. Bizim de ligde ilk 4'e girmemiz için önümüzdeki maçları kazanmamız gerekiyor'' diye konuştu.

        Genç futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu ise Samsunspor'u tebrik ederek, ''İlk yarı rakibimiz kaleye gelmeden bir pozisyonla öne geçti. Biz burada kazanıp üstteki takımları yakalamak istiyorduk ama olmadı. Bundan sonra böyle hatalar yapmamız gerekiyor'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ