Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Galatasaray'dan "Aslan" gibi veda... Cimbom, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 3-0'ın rövanşında Real Madrid'i 3-2 yendi ama kupaya veda etti. Cristiano Ronaldo'nun golüyle geriye düşen Galatasaray, ikinci yarıda rakibini boğdu; Eboue, Sneijder ve Drogba - Futbol Haberleri

        Galatasaray'dan "Aslan" gibi veda... Cimbom, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 3-0'ın rövanşında Real Madrid'i 3-2 yendi ama kupaya veda etti. Cristiano Ronaldo'nun golüyle geriye düşen Galatasaray, ikinci yarıda rakibini boğdu; Eboue, Sneijder ve Drogba ile skoru 3-1 yaptı. Ronaldo, 90+2'de skoru belirledi. İspanyol ekibinde Arbeloa, 90'da kırmızı kart gördü.

        Galatasaray: 3 - Real Madrid: 2

        Stat: Türk Telekom Arena

        Hakemler: Stephane Laurent Lannoy, Frederic Cano, Michael Annonier (Fransa)

        Galatasaray: Muslera, Eboue (Dk. 80 Elmander), Gökhan Zan, Semih Kaya, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 46 Amrabat), Selçuk İnan, Melo, Sneijder, Umut Bulut (Dk. 63 Sabri Sarıoğlu), Drogba

        Real Madrid: Diego Lopez, Essien (Dk. 30 Arbeloa), Pepe, Varane, Coentrao, Khedira, Modric, Di Maria, Mesut Özil (Dk. 81 Albiol), Cristiano Ronaldo, Higuain (Dk. 73 Benzema)

        Goller: Dk. 8 ve 90 2 Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Dk. 57 Eboue, Dk. 70 Sneijder, Dk. 72 Drogba (Galatasaray)

        Kırmızı kart: Dk. 89 Arbeloa (Real Madrid)

        Sarı kartlar: Dk. 20 Sneijder, Dk. 45 Eboue, Dk. 90 3 Amrabat (Galatasaray)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada hızlı gelişen Real Madrid atağında Mesut Özil'in pasıyla hareketlenen Higuain ceza sahasına girmeye çalışırken, kalesini terk eden Muslera topa müdahale etti. Ceza sahası dışında topu kontrol eden Di Maria, Muslera kalesine dönmeden vuruşunu yaptı ancak savunmaya çarpan meşin yuvarlak az farkla yandan kornere gitti.

        8. dakikada Real Madrid öne geçti. Mesut Özil'in pasıyla ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Khedira'nın çizgiye inmeden kale önüne çevirdiği topu Ronaldo ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

        9. dakikada Ronaldo'nun ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Muslera, meşin yuvarlağı kontrol etti.

        24. dakikada Ronaldo'nun şık pasıyla ceza sahasının sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Di Maria'nın vuruşunda, Muslera'nın müdahalede bulunduğu top üstten kornere çıktı.

        38. dakikada sağ taraftan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Hamit, ceza sahası hemen önündeki Sneijder'i gördü. Hollandalı futbolcunun, düzelterek yerden yaptığı vuruşta top kaleci Diego Lopez'de kaldı.

        41. dakikada Selçuk İnan'ın pasında ceza yayı içinde topla buluşan Umut Bulut'un dönerek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        Karşılaşmanın ilk yarısı Real Madrid'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        49. dakikada Selçuk İnan'ın ceza sahası dışından attığı şutta, top üstten auta gitti.

        57. dakikada Higuain'in pasıyla sağdan ceza sahasına giren Di Maria, bekletmeden topu Cristiano Ronaldo'ya çıkardı. Kale sahasında Muslera ile karşı karşıya pozisyonda topla buluşan Portekizli futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

        Aynı dakikada Galatasaray skoru eşitledi. Soldan çizgiye kadar inen Sneijder, meşin yuvarlağı geriye doğru çıkardı. Gerilerden gelen Eboue, ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı sert vuruşla topu filelere yolladı: 1-1.

        62. dakikada savunmada topu uzaklaştırmaya çalışan Coentrao'nun ters vuruşunda meşin yuvarlak ceza sahasının sol tarafında müsait durumda bulunan Sneijder'in önünde kaldı. Bu futbolcunun yaptığı kötü vuruşta, top yandan auta çıktı.

        70. dakikada Galatasaray öne geçti. Sabri'nin pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Sneijder, savunma oyuncularından çabucak sıyrılarak ceza sahasına girdi. Hollandalı oyuncu düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 2-1.

        72. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Eboue'den aldığı topla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Amrabat, Pepe'den sıyrılarak kale sahasındaki Drogba'ya pasını aktardı. Bu futbolcu, ön direkte topuğuyla yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-1.

        74. dakikada Modric'in uzun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Cristiano Ronaldo, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, top az farkla üstten auta gitti.

        90+2. dakikada Benzema'nın sağ kanattan yerden yaptığı ortada, ceza sahasında Cristiano Ronaldo meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-2.

        Galatasaray, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

        MAÇTAN NOTLAR

        UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Real Madrid'i konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda iki mecburi değişiklik yapıldı. Teknik direktör Fatih Terim, İspanya'daki ilk maçın kadrosunda sarı kart cezalıları Burak Yılmaz ve Dany dışında değişikliğe gitmedi. Real Madrid karşılaşmasının ilk 11'inde, Burak Yılmaz'ın yerine forvette Umut Bulut, Dany'nin yerine de savunmada Gökhan Zan görev aldı. Gökhan Zan, Galatasaray formasıyla bu sezon 3'üncü kez UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıktı ve ilk kez ilk 11'de yer aldı.

        TERİM'E TARAFTARDAN DESTEK

        Sarı-kırmızılı taraftarlar, ligde Mersin İdman Yurdu maçında hakem Süleyman Abay tarafından tribüne gönderilen ve yine ceza alması beklenen teknik direktör Fatih Terim'e destek verdiler. Yaptıkları tezahüratlarla Terim'e moral vermeye çalışan taraftarların, tecrübeli teknik adamın maskesini takmaları dikkati çekti.

        MEDYADAN BÜYÜK İLGİ

        Real Madrid'le yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçına basın mensupları büyük ilgi gösterdi. Türk Telekom Arena'da Galatasaray-Real Madrid karşılaşmasını, Türkiye'den 308, yurt dışından ise 73 medya mensubu takip etti. Yurt dışından İspanya'nın yanı sıra, İtalya, Almanya, Çin, Rusya, Gürcistan, Fransa, Japonya, Azerbaycan, Bulgaristan, İngiltere ve KKTC'den de basın mensuplarının karşılaşmayı izlediği bildirildi.

        KILIÇDAROĞLU TRİBÜNDE

        Karşılaşmayı Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, UEFA Başkan Vekili Şenes Erzik ve A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı da izledi. Eşi ve kızıyla stada gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nu Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk karşıladı. Öztürk, Kılıçdaroğlu'na sarı-kırmızı gül verdi. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın galip gelmesi dileğinde bulunarak, "En büyük arzumuz Galatasaray'ın galip gelmesi. Galatasaray'a güveniyoruz" diye konuştu. Sarı-kırmızılı takımın tur şansının sorulması üzerine ise CHP Genel Başkanı, ''Neden olmasın. Tur atlamamamız için bir neden mi var?" ifadesini kullandı.

        REAL MADRİD'DE 2 EKSİK

        Real Madrid, Galatasaray karşısında ilk maçta sarı kart cezalısı durumuna düşmeleri nedeniyle iki oyuncusunu oynatamadı. Kart cezalısı olan Xabi Alonso ve Sergio Ramos, Türk Telekom Arena'da takımdaki yerlerini alamadılar. Öte yandan, Real Madrid'in kendi liginde yaptığı son maçta sakatlık yaşayan Pepe, Galatasaray maçına yetiştirildi ve ilk 11'de oynadı.

        REAL MADRİD, FORMASINDA SPONSOR ALANINI BOŞ BIRAKTI

        İspanyol temsilcisi, Türkiye yasaları nedeniyle formasındaki sponsor alanını boş bırakmak zorunda kaldı. Forma sponsoru bir bahis firması olan Real Madrid, Türkiye'de yasaların buna izin vermemesi nedeniyle formasındaki bu alanı boş bıraktı.

        TÜRK TELEKOM ARENA DOLDU

        Galatasaray taraftarları, Real Madrid karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmayarak Türk Telekom Arena'yı doldurdular. Maçın başlamasından saatler önce stada gelmeye başlayan taraftarlar, ısınmaya çıkan sarı-kırmızılı futbolcuları tribüne çağırarak "üçlü" çektirdiler. Öte yandan, 1500'e yakın Real Madrid taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde takımlarını destekledi.

        GOLLER İKİNCİ YARIDA GELDİ

        Galatasaray'ı Real Madrid karşısında galibiyete taşıyan goller ikinci yarıda geldi. Maçın ilk yarısını Cristiano Ronaldo'nun golüyle 1-0 yenik tamamlayan sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda 57. dakikada Eboue, 70. dakikada Sneijder ve 72. dakikada Dorgba'nın golleriyle bir anda skoru 3-1'e getirdi. Tur için ümitlenen Cimbom, tüm baskısına rağmen yeniden gol üretemedi ve Cristiano Ronaldo'nun 90 2. dakikadaki golüyle müsabaka 3-2 sona erdi.

        ARENA'DA 2. AVRUPA GALİBİYETİ

        Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselerek önemli bir başarı elde eden Galatasaray, Real Madrid'i 3-2 yendi ve kendi seyircisi önünde ikinci kez kazanmış oldu. Türk Telekom Arena'da Avrupa'da 5 maç oynayan sarı-kırmızılı ekip, bu müsabakalarda 2 kez galip geldi, 2 kez mağlup oldu ve 1 kez de eşitliği bozamadı.

        İLK GOLLER RONALDO'DAN

        Galatasaray, çeyrek finaldeki Real Madrid eşleşmesinde her iki maçta da ilk golleri Cristiano Ronaldo'nun ayağından ağlarında gördü. Santiago Bernabeu Stadı'nda 9. dakikada Real Madrid'i 1-0 öne geçiren Portekizli golcü, Türk Telekom Arena'da ise 8. dakikada yine maçın ilk golüne imza attı. Ronaldo, 90+2. dakikada bir kez daha ağları havalandırarak iki maçta Galatasaray'a 3 gol kaydetmiş oldu. Cristiano Ronaldo, UEFA Şampiyonlar Ligi gol krallığı yarışında 11 golle zirvede yer aldı.

        12 MAÇ SONRA KAZANDI

        İspanyol takımlarıyla oynadığı son 12 müsabakada galibiyet elde edemeyen Galatasaray, Real Madrid karşısında şeytanın bacağını kırdı. İspanyol rakiplerine karşı son galibiyetini 2000-2001 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İstanbul'da 3-2'lik skorla yine Real Madrid'e karşı elde eden sarı-kırmızılılar, bu müsabakanın ardından yaptığı 12 maçta 8 yenilgi ve 4 beraberlik yaşamıştı.

        ESSİEN VE EBOUE MAÇI TAMAMLAYAMADI

        Real Madrid'in Ganalı oyuncusu Michael Essien, Galatasaray'da ise Emmanuel Eboue sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldılar. Maçın 30. dakikasında sakatlanarak karşılaşmaya devam edemeyen Essien, yerini Arbeloa'ya bıraktı. 80. dakikada ise yine sakatlığı nedeniyle Eboue maçtan çıktı ve yerine Elmander girdi.

        ARBELOA 1 DAKİKA İÇİNDE ATILDI

        Maçın 30. dakikasında sakatlanan Essien'in yerine oyuna giren Arbeloa, ikinci yarıda peş peşe gördüğü sarı kartlarla oyundan atıldı. Mücadelenin 89. dakikasında Fransız hakem Stephane Lannoy'dan sarı gören Arbeloa, 1 dakika sonra ikinci sarı kartını alarak kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ