Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Elazığspor Aydın Karabulut, artık problemleriyle değil, futboluyla anılmak istiyor - Futbol Haberleri

        Karabulut, Almanya'da yaşayan gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak, futbola Hertha Berlin Kulübü'nün altyapısında başladığını hatırlattı. Orada kendisini gösterdikten sonra 2005-2006 sezonunun ortasında Beşiktaş'a geldiğini ve Türkiye'deki futbol yaşantısının da başlamış olduğunu ifade etti. Aydın Karabulut, Türkiye'de Beşiktaş, Ankaraspor, Ankaragücü, Kardemir Karabükspor ve Göztepe takımlarında forma giydiğini ancak hep "sorunlu futbolcu" olarak anıldığını vurgularken, özellikle bu sezon Sanica Boru Elazığspor'daki performansıyla, spor kamuoyuna bunun tersini göstermeye gayret ettiğini anlattı.

        Almanya'da doğup büyüdüğü şehirden ve arkadaş ortamından dolayı çok problemli bir çocukluk geçirdiğini ifade eden Karabulut, ''Kimseye eyvallahım yoktu. Türkiye'ye geldiğim ilk zamanlardan beri böyle devam etti. Bunun sıkıntılarını da her zaman yaşadım. Sanica Boru Elazığspor'a geldikten sonra anladım ki bunun sonu yok. Sorumluluklarım aklıma geldi ve değişmeye karar verdim" dedi.

        Karabulut, henüz 25 yaşında olduğunu ve futbolda daha önünde uzun yıllar bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi:

        "Almanya'da, geçimlerini sağlamakla yükümlü olduğum bir ailem var. Bu da değişmemdeki en büyük unsurlardan biri oldu. Ya batacak ya çıkacaktım. Bunun farkına vararak hayatımda büyük değişiklikler yaptım. Kendime 'Artık problemleriyle değil, futboluyla anılan bir Aydın Karabulut olacağım' sözünü verdim. Bu sözümü yerine getiriyorum ve hedeflerime adım adım ilerliyorum. Hedefim gelecekte Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden birinde forma giymek. Bunu da gerçekleştireceğim ama bu hedefime de adım adım ilerlemek istiyorum. Öncelikle Türkiye'de adımı temizlemem gerekli. Bunu yapmaya başladım. Bunu tamamen gerçekleştirdikten sonra Avrupa'da oynamak istiyorum. Artık kimse Aydın Karabulut isminden şüphe duymasın. Aydın Karabulut, futboluyla daha da büyüyecektir."

        "BÜLENT UYGUN BANA İNANDI"

        Genç futbolcu, yeniden çıkış yakalamasındaki en büyük unsurlardan birinin de, en yakın arkadaşı Erdem Karagöl ile Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun olduğunu anlattı. Sezon başında Sanica Elazığspor'un başında olan Bülent Uygun'un kendisine inanarak takıma dahil ettiğini hatırlatan Aydın Karabulut, ''Bülent Uygun olmasaydı, bana inanmasaydı futbolu bırakmış olabilirdim. Almanya'da kim bilir neler yapıyordum" diye konuştu.

        "TRANSFERİ DAHA SONRA DÜŞÜNECEĞİM"

        Bu sezon Sanica Boru Elazığspor'da gösterdiği performansın ardından sezonun tamamlanmasına 4 hafta kala yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda takımdan transfer teklifi aldığını kaydeden Karabulut, ''Sanica Boru Elazığspor ile sözleşmem sezon sonunda bitiyor. Menajerime yurt içinden 6, yurt dışından da 2 takımdan resmi teklif geldi. Ancak ben henüz bunları düşünmüyorum. Tek düşündüğüm Sanica Elazığıspor'un ligde kalması. Transferi daha sonra düşüneceğim" dedi.

        "DİKİLİ AĞACIM YOK"

        Aydın Karabulut, bir futbolcunun genç yaşta İstanbul'da hayata tutunmasının oldukça güç olduğunu, yaşadığı tecrübelerle öğrendiğini ifade etti. ''Zaten Almanya'da zor şartlarda büyümüştüm. Ardından Beşiktaş'a transfer olunca parayla tanıştım ve birden hayatım değişti'' diyen Karabulut, şöyle devam etti:

        ''Parayla birlikte şöhretle tanıştım. İlk 2 yıl futbol oynamadım. Yatlar kiraladım, orada yatıp kalktım. Villa tuttum. Arabalar satın aldım. Gece kulüplerinden çıkmadım. İstanbul'da çok hatalar yaptım. Bunları yaparken 18 yaşındaydım. Ondan sonra biraz kendime çeki düzen verdim. Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam'ın teknik direktörlüğü döneminde oynamaya başladım. Her şey çok güzel giderken Ertuğrul hoca ayrıldı. Yerine Mustafa Denizli geldi. 5 maçta 90 dakika oynamıştım. Takım liderdi. Bir baktım 6. haftada kadroda yokum. Benimle birlikte Serdar Özkan da aynı durumdaydı. Ondan sonra iniş dönemi başladı. Sonrasında kadro dışı kalmalar, hoca ile tartışmalar, idmana gelmemeler... Sabah uyuyakalıyordum idmana gitmiyordum 'cezayı öderim' diyordum. Nihayetinde artık bunlar benim için bitti. İsmim artık az da olsa temize çıkmışken bir daha böyle şeylerin olması, bu kez hayatımı tamamen bitirir. Artık yokluğu daha iyi biliyorum. Başarılı olmaya mecburum. 7 yıldır profesyonel futbol oynuyorum ama bir dikili ağacım bile yok. Geçmiş, geçmişte kaldı. Bundan sonra herkes başarılı bir Aydın Karabulut görecek."

        "BURSA'YA GÖZÜM KAPALI GİTMELİYDİM"

        Aydın Karabulut, 7 yıllık profesyonel futbol yaşantısında dönüm noktasının Bursaspor'a gitmemek olduğunu söyledi. Beşiktaş'ta forma giyerken, siyah-beyazlı kulübün Yusuf Şimşek transferinden dolayı kendisini Bursaspor'a verdiğini dile getiren Karabulut, o olayı da şöyle anlattı:

        "Yusuf Şimşek Beşiktaş'a transfer olurken, beni de karşılığında Bursaspor'a vermişlerdi. Bunu da televizyondan öğrendim. Benden habersiz böyle bir şey yaptıkları için Beşiktaş'a tepkiliydim. Bu nedenle Beşiktaş ile sorun yaşadım. Hiç bir zaman 'Bursaspor'a gitmem' demedim ama o zaman öyle yansıdı. O dönem de ayrıca menajerim daha fazla para kazanmak adına beni Ankaraspor'a götürdü. Bu nedenle transfer de gerçekleşmedi. Bursaspor'un başında Ertuğrul Sağlam vardı. Sonuçta Bursaspor'a gözüm kapalı gitmem gerekirdi. Bursaspor'a gitmediğim için çok pişmanım. Hayatımın dönüm noktası Bursaspor'a gitmemem oldu."

        Aydın Karabulut, ayrıca bir Bursaspor-Beşiktaş karşılaşmasının devre arasında yeşil-beyazlı taraftarlara olumsuz bir harekette bulunduğuna yönelik söylentilerin de kendisini son derece rahatsız ettiğini vurgularken, ''Beni tanıyan iyi bilir. Hep bugüne kadar sorunlu bir futbolcu gibi göründüm ama hiç bir kulübün taraftarına da saygısızlık etmedim. Hele hele Bursaspor taraftarına böyle bir harekette hiç bulunmadım. Yine de yanlış bir anlaşılma olduysa Bursaspor taraftarından özür dilerim" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ