Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Gençlerbirliği transfer Shikabala Floyd Ayite Landry N'guemo, Gençlerbirliği transfer listesi - Futbol Haberleri

        Gençlerbirliği'nde Mehmet Özdilek'ten boşalan teknik direktörlük görevine Kemal Özdeş'in getirilmesinin ardından kadroya yapılacak takviyeler için de çalışmalar hızlandı.

        Alman Erzgerbirge Aue takımından gurbetçi Guido Koçer'den sonra Kartalspor'un golcüsü Ersel Aslıyüksek'i de kadrosuna katan Gençlerbirliği'nde yapılacak yabancı transferler de netlik kazanmaya başladı.

        Türkiye Futbol Federasyonu'nun 5+3 kararına göre planlama yapan kırmızı-siyahlı kulüp yönetimi, öncelikle sözleşmesi sona eren Kulusic, Zec ve Gosso ile devam etmeyerek, kadrodaki yabancı oyuncu sayısını 12'den 9'a düşürdü.

        Takımdaki Sırp futbolculardan Lekic ve Smiljanic ile Samsunspor'a kiralık verilen Ekigho'yu da gelecek yılın kadrosunda tutmayı düşünmeyen başkent ekibi yönetimi, Petrovic'i de satmayı planlıyor.

        Yapılan planlamaya göre kaleci Duhlin, Tosic, Tomic ve Stancu'yu kadroda tutacak kırmızı-siyahlı yönetim, biri Portekiz, ikisi Fransa'dan 3 yabancı futbolcu takviyesi daha yapacak.

        Portekiz'in Sporting Lizbon ekibinden "Shikabala" lakaplı Mahmud Abdülrezzak Fadlallah'ı kadroya dahil etmek için uzun zamandır çalışmalar yapan Gençlerbirliği yönetimi, Fransa'nın Reims takımda oynayan Floyd Ayite ve Bordeaux'dan Landry N'guemo'nun transferinde de sona yaklaştı.

        Başkent ekibinin bu 3 futbolcu dışında yabancı oyuncu almayacağı, yerli transferinde ise Bucaspor'dan Taylan Antalyalı ile yeni teknik direktör Kemal Özdeş'in eski takımı Manisaspor'dan Eray Ataseven ve Hikmet Balioğlu'yu da kadrosuna katarak, yeni sezonun kadrosunu tamamlayacağı öğrenildi.

        Shikabala

        Mısır'ın yıldız oyuncuları arasında gösterilen Shikabala, geçen sezonun ortasında ülkesinin Zamalek takımından Sporting Lizbon'a transfer oldu. Orta sahanın her bölgesinde oynayabilen 1986 doğumlu oyuncu, yeni kulübünde sadece 14 dakika forma şansı bulabildi. Zamalek formasıyla ise 125 maçta 37 gol ve 35 asistlik bir performans sergiledi.

        Floyd Ayite

        Geçen sezon Fransa 1. Ligi'nde mücadele eden Stade Reims takımında mücadele eden 25 yaşındaki Togolu oyuncu, geçen sezon çıktığı 35 karşılaşmada 6 gol ve 5 asistle oynadı. İki kanatta da oynayabilen Ayite, 13 kez de Togo Millii Takımı'nın formasını giydi.

        Landry N'guemo

        Fransa'nın Bordeaux takımında oynayan 28 yaşındaki N'guemo, ön liberoda görev yapıyor. Nancy'den Bordeaux'ya 2011-12 sezonunda transfer edilen Kamerunlu futbolcu, milli takımının da istikrarlı oyuncuları arasında bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ