Su çekildi, 3 yıl sonra bir kez daha ortaya çıktı
Adana'da, Seyhan Baraj Gölü'ndeki suyun birkaç metre çekilmesi ile 153 yıllık mezarlar, yeniden ortaya çıktı. En son 3 yıl önce gün yüzüne çıkan büyükannesinin mezarına gelip, dua eden Yunus Tekduran, "Bu bölge piknikçilerin cazibe merkezi oldu. Buraya gelenlerden mezarlık nedeniyle hassasiyet göstermesini bekliyoruz" dedi
Giriş: 06.09.2023 - 16:13 Güncelleme:
4
5
Hem DSİ'ye ait kanallara su verilmesi hem de taşkın riskine karşı kapaklardaki suyun tutulması nedeniyle göldeki su, birkaç metre çekildi. En son 3 yıl önce görülen 153 yıllık mezarlar, tekrar ortaya çıktı.
6
7
Gün yüzüne çıkan büyükannesinin mezarına gelip, dua eden Yunus Tekduran (68), kent merkezine uzak olduğu için eskiden kırsal olan mahallenin şimdi manzarası nedeniyle cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.
8
Tekduran, "Su altında kalan mezarlık, 3 yıl sonra tekrar ortaya çıktı. Ancak bu bölge piknikçilerin cazibe merkezi oldu. Buraya gelenlerden mezarlık nedeniyle hassasiyet göstermesini bekliyoruz" dedi.
Haberi Hazırlayan: İsmail Bölükbaşı
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ