Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Süleymancıların eski lideri Arif Ahmet Denizolgun'un ölümüne takipsizlik | Son dakika haberleri

        Arif Ahmet Denizolgun, 2016 yılının Eylül ayında rahatsızlandı ve hayatını kaybetti. Denizolgun'un kardeşi eski İstanbul milletvekili Mehmet Beyazıt Denizolgun ve kendisi gibi milletvekilliği yapmış olan oğlu Fatih Süleyman Denizolgun, bu ölümün doğal ölüm değil cinayet olduğunu ileri sürüyordu. Süleymancılar cemaatinin eski lideri Arif Ahmet Denizolgun’un yakınları suç duyurusu dilekçesinde, Denizolgun’un planlı bir cinayete kurban gittiğini ileri sürdü. Buna bağlı olarak dilekçede, Adli Tıp Kurumu’ndan verilen otopsi raporunun da bir şekilde ortadan kaldırıldığı iddia edildi. Dilekçede, savcılığa başka bir rapor sunulduğu ve bunun sonucunda cinayetin perdelendiği anlatıldı.

        'Otopsi raporu sahte' iddiası
        'Otopsi raporu sahte' iddiası Haberi Görüntüle
        REKLAM

        DENİZOLGUN SORUŞTURMASINA BİR TAKİPSİZLİK DAHA

        Bu şikayet üzerine daha önce söz konusu ölüme takipsizlik kararı veren Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine yeniden soruşturma başlattı. Cinayet soruşturması sürerken, Adli Tıp Kurumu yetkililerinin görevini kötüye kullandığı iddiası nedeniyle yürütülen soruşturma dosyası Temmuz 2025'te yetkisizlik kararıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

        SAVCILIK: İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ İKİ DEĞİLİ, TEK RAPOR VAR

        Savcılık, Adli Tıp Kurumu’ndan otopsiye dair kamera görüntüleri ve evrakları istedi. Gelen evraklar önceki dosyada var olanlarla aynıydı. Bunun üzerine ortada iddia edildiği gibi bir otopsi raporu bulunamadığı gerekçesiyle soruşturmaya Eylül 2025 tarihinde takipsizlik verilerek kapandı.

        “SAHTE OTOPSİ RAPORU” İDDİALARI SOYUT KALDI

        Savcılık takipsizlik kararında ihbarın soyut ve genel nitelikte olduğunu belirtti. İhbara ilişkin ilk otopsi raporunun şikayetçilerce nereden ve nasıl öğrenildiği belirtilmedi. Ayrıca kim veya kimler tarafından düzenlendiği de izah edilmedi. İhbara ilişkin rapora ait herhangi bir somut veri, görüntü, evrak sureti sunulamadı. Dolayısıyla iddialara konu eylemin fiil ve fail bazında somutlaştırılamadığı vurgulandı.

        Denizolgun, Süleymancılar cemaatinin kurucu lideri Süleyman Hilmi Tunahan'ın torunu'ydu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü mezunuydu. 1998-1999 yılları arasında da Ulaştırma Bakanlığı yapmıştı.

        Denizolgun’un öldürüldüğü iddiasına ilişkin açılan ana soruşturma ise Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülüyor.

        Fotoğraf: İHA

        ÖNERİLEN VİDEO

        HT Sinema - 10 Ocak 2026 (2025 Yılının En İyi Filmleri Neler?)

        Oyuncu Michelle Pfeifferr'ın sevilen beş filmi. 2025'in en iyi filmleri ne? Sinema Yazarı Mehmet Açar ve Kadir Kaymakçı'nın sunum ve yorumlarıyla #HTSinema bugün 14.15'te Habertürk TV'de.  

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ