Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ödüller verildi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ödüller verildi. İstanbul Sinema Müzesi'nde gerçekleştirilen ödül törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve Sinema Oyuncu Perihan Savaş ile çok sayıda sanatçı katıldı.

        Ulusal yarışmanın jüri başkanlığını usta oyuncu Perihan Savaş üstlenirken, TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, Görüntü Yönetmeni Feza Çaldıran, Yönetmen Banu Sıvacı ve Oyuncu Hakan Karsak, jüriyi oluşturan diğer isimler oldu. Uluslararası yarışmanın jürisi ise Oscar Akademi Üyesi İranlı Yönetmen Farnoosh Samadi, Oyuncu Emre Kızılırmak ve Porto Femme Uluslararası Film Festivali Direktörü Yapımcı Ana Castro'dan oluştu.

        Ön jüri tarafından ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ana kategoride 10'ar film, finalist olarak yarışmaya seçildi. Ulusal kategoride 10 film, ilk üçe girmek için yarıştı. Yarışma sonucunda birinci olan filme; 15 bin TL, ikinci filme 10 bin TL ve üçüncü filme 7 bin 500 TL para ödülü verildi. 10 filmin yarıştığı uluslararası kategoride ise birinci olan film 1000 Euro'luk para ödülünün sahibi oldu. Jüri tarafından seçilen bir filme ise Jüri Özel Ödülü verildi. Bu kategorideki ödül, bu yıl Yunus Emre'ye adandı.

        REKLAM

        Ödül kazananlar şöyle;

        * En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü... 'Migrants' ile Hugo Chaby, Antoine Dupriez, Aubin Kubiak, Lucas Lermytte, Zoe Devise

        * Jüri Özel Ödülü... 'Lekesiz" ile Mehmet Oğuz Yıldırım

        * En İyi Kısa Film Ödülü... 'Seval' ile Ahmet Keçili

        * En İyi 2. Kısa Film Ödülü... 'Çamaşır Suyu' ile Büşra Bülbül,

        * En İyi 3. Kısa Film Ödülü... 'Son' ile Orhan Umut Gökçek ve Şeyma Gökçek

        Ödül töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, "Kültür sinemadır. İnsanoğlu kendini farklı kılan değerlerini yapılar yaparak ve duygularını kitaplara yazarak gelecek nesillere bırakmayı arzu etmiştir. Sinema bütün kültürel aktivitelerden aldığı ilhamla beyaz perdeye aktardı. Bugün kültürel aktarımda en etkili araç sinemadır. Dünyada bazı büyük ilkeler eğitimde animasyonu önemsiyorlar. Belediyelerimizin kültür sanat işlerine değer vermeleri takdire şayan bir durum. Bir konuyu sinemada kısa sürede anlatabilmek çok kıymetli. Duyguyu, çektiğimiz bir dakikalık filmle izleyiciye geçirebiliyorsak daha çabuk anlaşılabiliyorsunuz" dedi.

        REKLAM

        Sultanbeyli Belediyesi olarak kültürün izinde giden belediyelerden biri olduklarını söyleyen Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Özellikle gençlerin geleceğiyle ilgili önemli projeler üretiyoruz. Belediye olarak markalaşan uluslararası şiir festivalimiz ve fuarlarımız var. Bu sene Yunus Emre temalı Uluslararası kısa filim yarışmamızın ilkini Atlas Sineması´nda gerçekleştirmiş olacağız. Usta oyuncu Perihan Savaş´ın başkanlığında jüri üyelerimizin çok yoğun bir şekilde çalıştı. Yarışmamız büyük ilgi gördü. Rekor düzeyde katılım gerçekleşti. 600´ün üzerinde akademisyen ve sinemacılardan katılanlar oldu" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Bu tarz organizasyonların çok güzel olduğunu belirten sinema oyuncusu Perihan Savaş, "Özellikle kısa film festivallerini belediyelerin yapmasını çok önemsiyorum. Sonuna kadarda destekliyorum. Genç sinemacılar çok büyük bir hevesle ve zor şartlar altında kısa film çekiyorlar. Genç arkadaşlara destek olmak benim içinde çok büyük bir mutluluk. Bu tarz festivallerin daha da artması gerekiyor. Bütün belediyelerin bu tarz festivalleri yapmasını öneriyorum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ