Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Survivor 2021 şampiyonu İsmail Balaban kimdir? İsmail Balaban kaç yaşında, boyu kaç?

        İsmail Balaban, rakibi Yiğit Poyraz'dan daha çok oy alarak Survivor 2021 şampiyonu seçildi. Kırkpınar güreşçisi İsmail Balaban, yarışma boyunca kazanmayı çok sevdiğini ve şampiyon olmak istediğini sıkça dile getirmişti. İşte Survivor İsmail Balaban hakkında merak edilenler...

        İSMAİL BALABAN KİMDİR?

        İsmail Balaban 3 Eylül 1987 tarihinde Akçay, Elmalı, Antalya'da dünyaya geldi. Türk pehlivanı İsmail Balaban, 652 ve 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birinci gelerek iki kez başpehlivan unvanını kazandı.

        2013 yılında Ali Gürbüz'ün doping testi pozitif çıktığı için kaybettiği başpehlivanlık finalinin birincisi ilan edildi. 2021 yılında Acun Ilıcalı tarafından düzenlenen Survivor 2021 yarışmasında "Ünlüler" takımında yer aldı.

        REKLAM

        İSMAİL BALABAN'IN İKİZİ KİM?

        1987'de Antalya'da Elmalı'ya bağlı Akçay köyünde dünyaya geldi. Kendisi gibi yağlı güreşçi olan Turan Balaban'ın ikizidir.

        İSMAİL BALABAN KAÇ YAŞINDA, BOYU KAÇ?

        33 yaşındaki Türk pehlivan İsmail Balaban 1,8 m boyundadır.

        İSMAİL BALABAN NE ZAMAN BAŞPEHLİVAN OLDU?

        2012 yılında gerçekleşen 651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltında üçüncü olarak başpehlivanlık kategorisinde mücadele etme hakkını kazandı. 2013 yılındaki 652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finale kalıp başpehlivan olmayı başardı.

        2014 yılındaki 653. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde Fatih Atlı'ya yenilerek 2. oldu. 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Orhan Okulu'yu yenerek 2. kez Başpehlivan oldu. 2013 yılında yapılan 652. Kırkpınar yağlı güreşlerinde ise Ali Gürbüz'e finalde yenildi. Fakat Ali Gürbüz'ün doping testi pozitif çıkınca ve altın kemer İsmail Balaban'a verildi.

        2014 yılında, Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde aldığı başpehlivanlıktan sonra, 2015'te ikincilik, 2016'da üçüncülük ve ve 2018 yılında yeniden Kurtdereli başpehlivanı unvanını almıştır.

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ