TBMM'de süreç komisyonunun 2.toplantısı sona erdi
Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun 2. toplantısı sona erdi. İçişleri ve Milli Savunma Bakanı ile MİT Başkanı'nın sunum yaptığı toplantı gizli oturum şeklinde gerçekleşti. Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberi..
ABONE OLTerörsüz Türkiye Süreci kapsamında kurulan Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun ikinci toplantısı sona erdi.
Toplantıda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın komisyon üyelerine sunum yaptı.
Tamamen basına kapalı ve gizli oturum şeklinde yapılan toplantıda olası dinlemelere karşı tıpkı genel kurulda olduğu gibi sinyal kesici jammer kullanıldı. Toplantının tutanakları da paylaşılmayacak.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, toplantı öncesi Millî Savunma Bakanlığı'nda bir araya geldi.Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bu komisyonumuz hakikaten tarihi bir adımdır. Büyük bir fırsatın değerlendirilmesi ve Türkiye'de artık terör örgütünün fesih kararı ile birlikte bir daha silahların, kavganın, çatışmanın konuşulmadığı, barış, esenlik ve kardeşliğin konuşulduğu bir ortamın tesis edilebilmesi için komisyonumuza tarihi görevler düşüyor. Kararlarımızı ortak oyla vereceğiz. Bu sürece destek veren bütün siyasi partilere ve emeği geçen herkese bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye'de hemen hemen herkesin gözü komisyonun üzerindedir. " dedi.