THBB Başkanı Yavuz Işık: “Sektör yatırım yapmak zorunda, artan talep kalıcı”
Türkiye'nin hazır beton ve inşaat sektörü, BETON 2025 Fuarı ve Zirvesi ile İstanbul Fuar Merkezi'nde bir araya geldi
ABONE OLTürkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından, TG Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, 12–15 Kasım 2025 tarihleri arasında 9, 10 ve 11 numaralı salonlarda gerçekleştiriliyor.
Fuarda, hazır beton, çimento, agrega, inşaat teknolojileri ve ekipmanları alanında faaliyet gösteren 100’ün üzerinde firma, 15 bin 708 metrekarelik alanda ürünlerini sergiliyor. Etkinlik, 15 bini aşkın profesyonel ziyaretçi, 3 bin yabancı sektör temsilcisi ve 54 ülkeden satın alma delegasyonunu ağırlıyor.
THBB’nin 2024 sektör raporuna göre Türkiye’de hazır beton üretimi bir önceki yıla göre %9,2 artarak 130 milyon metreküpe ulaştı. İnşaat sektörü %9,3 büyürken, genel ekonomik büyüme %3,2 seviyesinde gerçekleşti.
THBB Başkanı Yavuz Işık, açılışta yaptığı konuşmada sektörün görünmeyen bir ekonomik güç haline geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Hazır beton sektörü, 45 bini aşan istihdamı, 200 milyar liraya yaklaşan cirosu ve yıllık 130 milyon metreküplük üretimiyle Türkiye ekonomisinin görünmeyen gücüdür. BETON 2025 yalnızca bir fuar değil; bilgi, teknoloji ve sürdürülebilirlik vizyonunun buluştuğu stratejik bir platformdur.”