Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOKİ TUZLA kura çekiliş tarihleri 2023: TOKİ İstanbul Tuzla kura çekilişi ne zaman? Bakan Kurum tarihi resmen açıkladı!
        1

        İstanbul Tuzla'da TOKİ heyecanı yeniden başlıyor. TOKİ İlk Evim'de İstanbul kura çekilişleri için tarihler netleşti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, İstanbul Tuzla, Çatalca, Silivri, Arnavutköy, Esenler ve Başakşehir'de çekilecek kuralar için tarih verildi. Peki İstanbul Tuzla TOKİ kura çekilişi ne zaman? İşte İstanbul Tuzla TOKİ kura çekilişi tarihleri...

        2

        TOKİ İSTANBUL KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

        TOKİ kura çekimlerine İstanbul ile devam edilecek.

        İstanbul için 50 bin sosyal konutun kurası Tuzla, Çatalca, Selimpaşa, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ilçeleri için 16 Mart-19 Nisan tarihlerinde noter huzurunda çekilecek.

        3

        Tuzla'daki 20 bin 920 hak sahibi için 16 Mart'ta, Çatalca'daki 540 ve Selimpaşa'daki 200 hak sahibi için 30 Mart'ta, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ilçelerindeki 28 bin 340 hak sahibi için ise 1-19 Nisan tarihlerinde kura çekimi yapılacak.

        4

        Bakan Kurum Twitter hesabından "İlk Evim’de İSTANBUL zamanı!" diyerek duyurdu:

        "50 bin sosyal konutumuz için 16 Mart’ta kuraları çekmeye başlıyoruz."

        5

        İSTANBUL TUZLA TOKİ KURA ÇEKİLİŞ TARİHLERİ

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, İstanbul'un Tuzla ilçesinde inşa edilecek 20 bin 920 konut için kura çekilişleri 16 Mart Perşembe günü başlayacak. 13 gün sürecek olan çekilişler, 29 Mart Çarşamba günü sona erecek.

        6

        İSTANBUL DİĞER İLÇELERİN KURA TARİHLERİ

        İstanbul'da yapılacak 50 bin sosyal konut kura çekim tarihleri belli oldu. İstanbul Tuzla 16-29 Mart'ta, Silivri Selimpaşa ve Çatalca 30 Mart'ta, Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler 1-9 Nisan'da kura çekimleri yapılacak ve 250 bin sosyal konut kura çekimleri İstanbul ile son bulacak. Kura çekimleri noter huzurunda ve canlı yayınlanacak.

        7

        TOKİ 2+1 TAKSİT FİYATLARI

        2+1 konutun başlangıç fiyatı 608 bin TL. 2+1 evlere toplamda 240 ay (20 yıl) vade yapılacak. Taksitlendirme ise ilk etapta (şu anki enflasyon ile) 2 bin 533 liradan başlayacak.

        8

        TOKİ 3+1 TAKSİT FİYATLARI

        TOKİ'nin 3+1 konutunda ise başlangıç fiyatı 850 bin TL. 3+1 evlerde de vade sayısı 240 ay olacak. Bu kaspamda taksitlendirme (şu anki enflasyon ile) 3 bin 541 liradan başlayacak.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ