Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor - Galatasaray maçının yazar yorumları - Trabzonspor Haberleri
        1

        İBRAHİM YILDIZ: Galatasaraylı oyuncu Ömer’in Pereira’ya attığı tokatın cezası kırmızı kart olmalıydı. Palabıyık kırmızıyı gösterse, sarı-kırmızılılar 10 kişi kalırdı ilk yarıda…

        2

        Maçın sonlarına doğru Emre Mor’un ceza sahası içerisinde düşürülmesi penaltıydı. Palabıyık, ayağa yapılan darbeyi görmedi… Bir başka pozisyon ise, Yusuf’u engelleyen, geçmesine izin vermeyen Marcao’nun hareketi sarı kartlıktı. Orta hakem bu pozisyona devam dedi…

        3

        Buna benzer birkaç pozisyonda Trabzonspor lehine verilmesi gereken faullerde kararsız kaldı. Yardımcıları da Palabıyık’ı uyarma gereği duymadı…

        4

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: G.Saray Emre Mor'un ilk kez bir fayda sağladığı oyunda, bana göre Kamil Ahmet'e penaltı yaptırdı. Ali Palabıyık veremedi penaltıyı; VAR'daki de ya cesaret edemedi ya de söyledi ama Palabıyık duymazdan geldi.

        5

        Bu net penaltının verilmemesi de Trabzon'u uyandıramadı. İyi mücadele ediyorlardı ama bütün topları G.Saray topluyordu. Donk ile ikilenen santrafor bölgesi ceza alanı kalabalığında Trabzon savunması içeri gömüldü nitekim karambolde Yuto golü attı. Sonrasında maç yine gittili geldili oldu ama 1-1 bitti.

        6

        AHMET ÇAKAR: İki takım da fazla bir şey kaybetti diyemeyiz. Belki pozisyonlar açısından Trabzonspor çok daha öndeydi ama performans olarak da maçın hakkı beraberlikti.

        7

        Ali Palabıyık'ı bazen anlamak mümkün değil... Hele VAR hakemlerini anlayabilmek hiç mümkün değil. İlk yarıda Ömer Bayram'ın Pereira'ya bir tokadı var. Tokadın şiddetlisi şiddetsizi olmaz. Tokat varsa vardır, yoksa elle itmedir. Ömer Bayram, Pereira'ya tokat attı. Şiddeti düşük olsa da kırmızı olmalıydı. Hakem sarıyla geçiştirdi.

        8

        VAR'ın yüreği yetmedi. Tıpkı ikinci yarıda Emre Mor'a yapılan hareketteki penaltıda yürekleri yetmediği gibi.

        9

        MEHMET DEMİRKOL: Trabzonspor’un maça karakterini veren takım olması beklenendi. Ancak öyle olmadı. Obi, Sosa, Hosseini üçlüsünde Hosseini ve Obi’ye bütün savunma işlerini verip Sosa’yı serbest bırakacak bir oyun kuruyorsanız durum farklı olabilir. O tek başına işi değiştirecek dokunuşlar yapabilir.

        10

        Ancak dünkü orta saha görevlendirmelerinde oyuna karakterini veren Galatasaray oldu. Şanssızlıkları, gol yapacak bir yeteneğe sahip olmayışlarıydı. Adem de kendi standardının altındaydı.

        11

        ERMAN TOROĞLU: Nwakaeme takımını 90 dakika 10 kişi oynattı. Ünal Karaman, ona fazla müsamaha gösterdi. 60'tan, 70'ten sonra değiştirmesi gerekirdi.

        12

        Galatasaray hırsla mücadele etti ama onlar da iyi oynamadılar. 1-1'lik netice Galatasaray için avantaj oldu, Trabzonspor için dezavantaj oldu. Ama Galatasaray'a bu 1 puanı Trabzonspor verdi.

        13

        İki takımın oynadığı futbolun kalitesini gördükten sonra Avrupa'da kulüpler düzeyinde neden ileri gidemiyoruz net bir şekilde gözüktü. Dünkü maçın hakemi iki takıma göre daha başarılıydı.

        14

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Galatasaray, Nagatomo'nun karambolde ani vuruşu ile bu kötü dönemde çok önemli bir puan kazanmış oldu. Brugge maçının yorgunluğuna rağmen Ömer Bayram yine her zamanki gibi çok iyi bir pefrormans gösterdi. Trabzonspor'da başta Campi olmak üzere iki stoper mükemmele yakın oynadılar. En büyük hayal kırıklığı Nwakaeme idi. Adeta takımının el freni oldu.

        15

        DENİZ ÇOBAN: Maçın en çok tartışılan anı 26. dakikada Ömer Bayram’ın, Pereira’nın yüzüne eliyle vurmasıydı. Öncelikle belirtmek isterim: Benim futbol anlayışıma göre bu davranış net bir kırmızı kart.