ABD Başkanı Trump'tan Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına ilişkin: Hayal kırıklığı
ABD Başkanı Trump, Rusya-Ukrayna arasındaki müzakere çabalarına rağmen Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılar nedeniyle "hayal kırıklığına uğradığını" söyledi. "Putin'e güveniyor musunuz?" sorusuna, "Yaklaşık iki hafta içinde size haber vereceğim." yanıtını verdi. Trump, Zelenskiy ile Vatikan'daki cenaze töreninde yaptığı görüşmenin iyi geçtiğini söyledi
ABONE OLABD Başkanı Donald Trump, barış görüşmelerine rağmen Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği füze saldırıları nedeniyle "hayal kırıklığına uğradığını" bildirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, Morristown Havaalanı'nda Air Force One uçağına binişi öncesi ülkesinin izlediği dış politikaya ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı son görüşmenin "iyi geçtiğini" kaydeden Trump, görüşmeler sırasında süren bombardımana ise "şaşırdığını" söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik "hayal kırıklığını" vurgulayan Trump, "Rusya'nın füzeler fırlatmasından çok hayal kırıklığına uğradım. Çok hayal kırıklığına uğradım." ifadesini kullandı.
Bu süreçte Putin'den "ne beklediği" sorusuna Trump, "Ben onun ateş etmeyi bırakmasını, oturup bir anlaşma imzalamasını istiyorum. Bir anlaşmanın sınırları olduğuna inanıyorum ve onun bunu imzalamasını, işini bitirmesini ve hayatına geri dönmesini istiyorum." yanıtını verdi.