Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Türkiye sandık başında... İşte sandıktan manzaralar! - 14 Mayıs Seçim Haberleri
        1

        Aydın'ın Germencik ilçesinde Şehit Cafer Efe Yörükleri ve Zeybekleri Derneği üyesi bir grup seçmen, efe kıyafetleriyle Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. (AA)

        2
        3

        Bursa'da uzun yıllardır Hacivat karakterini canlandıran Bülent Akay, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oyunu kostümüyle kullandı.

        4

        Yurt içi ve yurt dışındaki bazı etkinliklerde yıllardır Hacivat karakterini canlandıran, yaklaşık 7 asırlık geçmişe sahip Karagöz gölge oyununu sahneleyen 64 yaşındaki Akay, oy vermek için Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne sahnede giydiği kostümle geldi. Vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Akay, 1194 numaralı sandıkta tercihlerini yaptı. (AA)

        5

        Mardin'de yaşayan 2 metre 51 santimetre boyuyla 'dünyanın en uzun boylu adamı' unvanına sahip Sultan Kösen, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Mardin'in Derik ilçesinin kırsal Alibey mahallesinde oy kullandı.

        6

        Dede köyünde yaşamını sürdüren, boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da 2009'da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren dev adam Kösen, yürüme zorluğu çektiği için talebi üzerine getirilen traktör römorkuna binerek oy kullanacağı Alibey Köyü İlkokulu'nun önüne geldi.

        7

        2 metre 51 santimetre uzunluğundaki Kösen, 1010 no'lu sandıkta oyunu kullanmak için paravanın arkasına geçti. Kösen, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullandıktan sonra "Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun inşallah" temennisinde bulundu. (AA)

        8

        Gümüşhane'nin en yaşlı bireyi olan 112 yaşındaki Güllü Doğan, oyunu yürüyerek geldiği sandıkta kullandı ve hayırlı olsun dileklerini iletti. (İHA)

        9
        10

        Karabük'te yaşayan 'dünyanın en uzun boylu kadını' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren, Weaver sendromu hastası Rümeysa Gelgi, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı. Safranbolu ilçesinde seçim kurulu görevlileri, 2 metre 15 santimetre boyundaki Gelgi'nin Emek Mahallesi'ndeki evine seyyar sandık götürdü.

        11

        Sandık görevlileri, Gelgi'ye oy kullanma işlemi hakkında bilgi verdi. Oyunu kullanan Gelgi, gazetecilere, şimdiye kadar okullara giderek oy verdiğini ancak bu seçimde seyyar sandık uygulamasını kullandığını söyledi. Fiziksel olarak hareket etme güçlüğü bulunanlar için seyyar sandık uygulamasının güzel olduğunu belirten Gelgi, "Ülkem için en hayırlısının olmasını temenni ediyorum. Oyumu kullanmış bulunmaktayım, teşekkür ediyorum" dedi. (AA)

        12

        Antalya'da ikiz kızlar oylarını kullandıktan sonra sandıkta görev alan annelerine çiçek vererek Anneler Günü'nü kutladı. 

        13

        Konyaaltı ilçesinde yaşayan ikizler Bengisu Başak ve Yaprak Okuyan, Konyaaltı İlkokulu'nda oylarını kullandı. Kız kardeşler ardından çiçek yaptırıp anneleri İnci Okuyan'ın sandık başkanlığı görevi yaptığı Toros Anadolu Lisesi'ne gitti. 

        14

        Kardeşler, ellerinde çiçekle annelerinin sınıfına girip Anneler Günü'nü kutlarken diğer sandık görevlileri ve seçmenler de alkışlarla destek verdi. (AA)

        15

        İzmir'in Bornova ilçesinde 47 yaşındaki at eğitmeni Faruk Ceren, oy kullanmaya at üstünde kovboy kıyafeti ile geldi.

         

        16

        Bornova'da oturan at eğitmeni Faruk Ceren, oy kullanmak için sabah erken saatlerde sandık başına gitti. Ceren, oy kullanacağı Bornova Yaka Şengül Mustafa Karaca İlkokulu'na at üstünde kovboy kıyafeti ile geldi.

         

        17

        Okul bahçesindeki bir ağaca atını bağlayan Ceren, oyunu kullandı. Oy kullanma işlemi için okula gelen bazı ailelerin çocukları ise ata bindi. 

        18

        Faruk Ceren, "Demokrasinin gereğini yerine getirip, oy kullanmak için bugün sandığa atımla geldim. Gergin bir dönemden geçiyoruz.

         

        19

        Bu gerginliği üzerimden atmak için araç yerine atımı tercih ettim. Hem keyifli bir yolculuk oldu hem de vatandaşlardan olumlu tepkiler aldım. Evime tekrar atımla döneceğim" dedi. (DHA)

         

        20

        Sultangazi'de düğün öncesi gelin ve damat oy kullanmaya geldi. Çift oyunu kullandıktan sonra düğün için okuldan ayrıldı. Sultangazi'de Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi'nde oy kullanmaya gelenler arasında Hilal Çelik ve Metin Ağaç çifti herkesin dikkatini çekti. Gelinlik ve damatlıkla okula gelen çift, oylarını kullandıktan sonra okuldan ayrıldı. (DHA)

        21

        YENİÇERİ KIYAFETİ GİYDİ 

        Düzce'de muay thai milli sporcusu Muhammet Bişgin, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanacağı okula, yeniçeri kıyafetiyle ve at üzerinde geldi.

        22

        Beyciler Mahallesi'ndeki evinden yeniçeri kıyafetini giyerek çıkan 33 yaşındaki Bişgin, kayıtlı olduğu Beyciler İlkokulu'na atıyla ulaştı.

        23

        Atının yularını okulun merdiven korkuluklarına bağlayan Bişgin, 1084 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

        24

        Bişgin, seçimin önemine dikkati çekmek için atıyla geldiğini belirterek, "Vatandaşlar yolda büyük ilgi gösterdi.

        25

        Seçimin ruhunu yaşatmak istedik. Seçim demokrasi şöleni. Şölen havasında kutlamak istedim. Bizler ve Türkiye için bu seçim şahlanış olur" diye konuştu.

        26

        Aynı zamanda milli takım antrenörü olduğunu anlatan Bişgin, biniciliğe ilgisinden ötürü atla oy kullanmaya geldiğini sözlerine ekledi. (AA)

        27
        31

        OKULA ATLA GELDİ

        Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Abdullah Cıla, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, oy kullanacağı okula atla geldi.

        32

        İskenderun'da vinç operatörlüğü yapan Abdullah Cıla (38), oy kullandığı Denizciler Gübretaş Ortaokulu'na geldiği "Yörük Kızı" adlı atını sokakta aydınlatma direğine bağladı. Cıla, seçmen kağıdını, atının terkisinden alarak sandık başına gitti.

        33

        Cıla, Kovid-19 sürecinde ata binmeye başladığını söyledi.

        34

        Atıyla huzur bulduğunu aktaran Cıla, "Herkesin bir hayvan sevgisi vardır. Ben de rahmetli Cüneyt Arkın gibi atı seviyorum. Atımızla oyumuzu kullanmaya geldik. Normalde arabam da var. 

        35

        Bugün bir değişiklik olsun istedim ve her gün bindiğim atımla vatandaşlık görevimi yapmak için oy kullanmaya geldim" diye konuştu. Abdullah Cıla, yazın yaylaya çıkardığı atını zaman zaman ulaşımda da kullandığını kaydetti.

        36

        KEDİSİYLE OY KULLANDI

        Düzce'de Mesire Beşel adlı vatandaş, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi için oyunu kedisi ile birlikte kullandı.

        37

        Oy pusulasını ve tercih mührünü alarak kedisi Portakal ile birlikte kabine giren Mesire Beşel, oyunu kullandıktan sonra zarfı kedisi ile sandığa bıraktı. (İHA)

        38

        TONY İLE OY KULLANDI

        İzmir'de bir vatandaş oy kullanmaya Tony isimli köpeğiyle geldi. (AA)

        39

        Sandıktan diğer manzaralar şu şekilde...