Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Uluslararası Kırmızı Panda Günü
        1

        Uluslararası Kırmızı Panda Günü dolayısıyla Bursa Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret eden özel bir anaokulunun öğrencileri, ilk kez kırmızı panda görmenin heyecanını yaşadı.

        2

        AA'nın haberine göre Darıca Hayvanat Bahçesi'nden yaklaşık iki hafta önce getirilen 2 kırmızı panda ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

        3

        Bambu yapraklarıyla beslenen kırmızı pandaları izleyen özel bir anaokulunun öğrencileri, daha sonra boyama etkinliğine katıldı.

        4

        Bursa Hayvanat Bahçesi Koordinatörü Erdem Saker, gazetecilere yaptığı açıklamada, kırmızı pandaları Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği aracılığıyla Darıca Hayvanat Bahçesi'nden aldıklarını söyledi.

        5

        Saker, kırmızı pandaların Bursa Hayvanat Bahçesi'ne renk kattığını dile getirerek "Çok hareketli bir hayvan ancak 23 dereceyi aşan sıcaklıklarda rahatsız oluyor. Bundan dolayı yazın kullanacağı özel barınak hazırlayacağız." diye konuştu.

        6

        Şu an için hayvanat bahçesinde 2 dişi kırmızı panda bulunduğunu belirten Saker, şunları kaydetti:

        7

        "Önümüzdeki yıllarda erkek kırmızı pandalar da gelecek ve o zaman tam bir aile olacaklar. Bu hayvanlar bambu filizleri ve yapraklarıyla besleniyor. Ayrıca meyve gibi ek gıdalar da veriyoruz. Temiz suyu çok seviyorlar, onun için barınağa bir havuz hazırladık."

        8

        "Bugün de Uluslararası Kırmızı Panda Günü dolayısıyla anaokulu öğrencileri burayı ziyaret etti. Onlar için ömür boyu unutulmayacak bir anı oldu. Hayvanat bahçeleri çocuklara doğa sevgisi aşılamak için çok önemli."

        9