Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Val Kilmer'dan 'Top Gun: Maverick' itirafı - Magazin haberleri
        1

        2014 yılından beri gırtlak kanseriyle mücadele eden aktör Val Kilmer, vizyona girmeye hazırlanan 'Top Gun: Maverick' filminde 36 yılın ardından kısa süreli de olsa 'Tom Kazansky' karakterini yeniden canlandırdı.

        2

        Hastalığı nedeniyle sesini kaybeden Kilmer, amacına ulaşsa da onun bu hayalini gerçekleştirmesi için epey çaba harcaması gerektiğini ifade etti.

        3

        "İKİSİ TUZ VE BİBER GİBİ"

        İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Val Kilmer, 'Top Gun: Maverick' filmi için yapımcılardan kendisine teklif gelmediğini ama bunun bir sorun olmadığını söyledi. Sonunda yapımcıları ikna eden Val Kilmer, o filmde perdede kısa süre kalsa da yıllar önceki 'Iceman' karakterini bu devam filminde kısa süre de olsa hayat verdi. Kilmer, bu karakterin film için önemli olduğunu da belirtti. Ünlü yıldız, "Tom Maverick'ti ama Maverick'in düşmanı da 'Iceman'di. İkisi tıpkı tuz ve biber gibi." diye konuştu.

        4

        2014 yılından bu yana gırtlak kanseriyle mücadele eden Kilmer, geçirdiği operasyonun ardından hayata döndü ama sesini kaybetti. Kilmer, bu nedenle de eskisi gibi rahat bir şekilde iş bulamıyordu.

        5

        KAYBETTİĞİ SESİ YENİDEN 'YARATILDI'

        'Top Gun: Maverick' filminde de ünlü aktörün sesi için özel olarak bir yapay zeka ürünü kullanıldı. Bu sayede Kilmer'ın sesi yeniden yaratıldı. Aktör, bunu da "ses fotoşopu" olarak nitelendirdi. Val Kilmer, filmde rol almasını sağlayan, bu işi yapan firma için de "Bütün ekibe minnettarım. Benim sesimi hayal bile edemeyeceğim kadar restore ettiler." diye konuştu.

        İletişim kurmanın insan varlığının ana özü olduğunu söyleyen Kilmer, gırtlak kanseri nedeniyle sesini kaybettiği için diğer insanlarla bağlantı kurmasının güçleştiğini anlattı.

        6

        SENARYOYU APTALCA BULMUŞ

        Val Kilmer, ilk 'Top Gun'da oynadığında henüz 26 yaşındaydı. Kilmer, o dönemde senaryo kendisine geldiğinde "aptalca" bulduğunu da gizlemedi. Aktör, bağlı olduğu stüdyoyla anlaşması gereği rolü kabul etmek zorunda kalmıştı.

        7

        EN GENÇ ÖĞRENCİ

        Tam adı Val Edward Kilmer olan oyuncu, 1959 yılında Los Angeles'ta dünyaya geldi. Kilmer, henüz 17 yaşındayken Juilliard Drama Okulu'na kabul edilen en genç öğrenci olarak hafızalara kazındı. Val Kilmer, sonra da oyunculuk kariyerine başladı. 'The Deep' ile 1977'de kamera karşıına geçen Kilmer, daha sonra 'Apocalypse Now', 'Body Heat' gibi yapımlarda oynadı. Kilmer, 'Top Secret' adlı filmde dikkat çekti ve ardından da 'Top Gun'da boy gösterdi. Val Kilmer 'ın o film sayesinde de kariyerinde hızlı bir yükselişe geçti.

        İlk "Top Gun" filmi ise 1986 yılında çekilmişti. O filmin yönetmen koltuğunda ise Tonny Scott oturmuştu. O yıl 25 yaşında olan Tom Cruise ve Val Kilmer'ın yanı sıra; Kelly McGillis ve Anthony Edwards da kadroda yer almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ