Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da yarın okullar tatil mi? SON DAKİKA İstanbul Valisi açıkladı

        İstanbul'da yarın okullar tatil mi? öğrenci ve veliler tarafından merak konusu oldu. Merkez üssü Silivri'de 5.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de kuvvetli hissedildi. Bunun üzerine valilik bugün okulların tatil edildiğini duyurdu. Peki, yarın okullar tatil mi?

        OKULLAR BOŞALTILDI VELİLER OKULLARA KOŞTU

        İstanbul Valiliği kentte meydana gelen 5.8'lik deprem nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.

        Bursa Valiliği Marmara Denizi'nde yaşanan deprem sebebiyle okulların bugün tatil edildiğini açıkladı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İstanbul Silivri Merkezli olarak meydana gelen depremin Bursa’da da hissedilmesi nedeniyle öğrencilerimizde oluşan kaygının giderilmesi amacıyla Bursa’daki tüm okullar Bursa Valiliği kararıyla 26/09/2019 (bugün) saat 14.30 itibarıyla bir gün süreyle tatil edilmiştir" denildi

        REKLAM

        MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

        Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul'da yaşanan depremin ardından uyarıda bulundu. Selçuk, "İstanbul’da hasar tespiti ve eğitim tekrarları için yöneticilerimiz uzmanlarla çalışıyor. Konunun takibindeyim. Lütfen çocuklarla, kaygıyı artırmadan, okullardaki deprem eğitimlerinin rehberliğinde tedbir odaklı iletişim kuralım. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

        SON DAKİKA: İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN TATİL AÇIKLAMASI GELDİ

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müz aracılığıyla 7060 okulumuzda gerekli incelemeler yapılmıştır. Bu incelemeler sonucunda eğitim öğretime ara verilmesini gerektirecek herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır. Yarın okullarımızda eğitim ve öğretime devam edilecektir" dedi.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ