Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Gökay USANMAZ-Müslim SARIYAR-Güngör KARAKUŞ-AHT

Gazete HABERTÜRK

Münevver Karabulut’un katil zanlısı sanık Cem Garipoğlu “çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçundan, en üst sınır olan 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Baba Nida Garipoğlu beraat ederken, anne Garipoğlu ve amca Hayyam Garipoğlu’nun aralarında bulunduğu diğer 5 sanık 3’er yıl hapse mahkûm edildi.

‘CEZAMI ÇEKMEK İSTİYORUM’

Amca Garipoğlu ile diğer sanıkların suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini talep ettiği duruşmada son savunması sorulan Cem Garipoğlu ise “Öncelikle Münevver’den, sonra ailesinden, en sonunda da kendi ailemden özür diliyorum. Çok pişmanım. Cezam neyse çekmek istiyorum” diye konuşarak savunmasını avukatının yapacağını bildirdi. Cem’in avukatı Aytekin Kaya ise, “Cinayetin ağır tahrik altında işlendiğini, Cem’in yaşının küçük olduğunu, Münevver’le fırtınalı bir aşk yaşarken başka erkeklerle mesajlaşmasını kaldıramadığını iddia etti. Kaya cinayetin tasarlanarak işlenmediğini iddia ederek cezada indirim istedi. Mahkeme Başkanı davayı sonlandıracağını söyleyerek sanıklardan son sözlerini sordu. Cem Garipoğlu, “Çok üzgünüm. Çok pişmanım. Cezam neyse çekmeye razıyım” dedi.

Sevgilisi Münevver Karabulut’u Bahçeşehir’deki villalarında 3 Mart 2009’da bıçaklayarak öldürdükten sonra başını testere ile kesip, cesedini Etiler’de bir çöp konteynerine atan Cem Garipoğlu’nu mahkeme “çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek’’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ceza, sanığın yaşı olay tarihinde 18’den küçük olanlara TCK’da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilemediği için 24 yıla çevrildi. Mahkemenin cinayetin ardından kaçmış olması nedeniyle ‘iyi hal’ indirimi uygulamadığı Cem’in cinayete iştirakten ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen babası Mehmet Nida Garipoğlu beraat ederken annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve amca Hayyam Garipoğlu ile 3 şirket çalışanına ‘suçluyu kayırmak’ suçundan 3’er yıl hapis cezası verildi. 197 gün kaçtıktan sonra teslim olan Garipoğlu’nun davadaki son sözü “Cezam neyse çekmek istiyorum” oldu. Yargıtay’ın kararı onaması halinde 2 yıl 3 ay 3 gündür tutuklu bulunan Cem Garipoğlu, 13 yıl 8 ay 27 gün cezaevinde kalacak. Münevver Karabulut’un annesi Nagihan Karabulut duruşma çıkışında avukatına sarılıp ağladı. Süreyya Karabulut ise, “İşte adalet” dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ