Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Kendimi okyanuslara attım çünkü...’ / Gizem Sevinç Selvi'nin yazısı

        Gizem Sevinç SELVİ / GAZETE HABERTÜRK-CUMARTESİ

        Dünyanın en zorlu 7 okyanus geçişinde kulaç atan ilk İngiliz o. Adam Walker (36), 26 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek Boğaziçi yüzme yarışının onur konuğu olacak, ardından ayağının tozuyla 1 Ağustos’ta Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı vesilesiyle Anzak Koyu’nda yapılacak “Gelibolu 1915 Yüzme Etkinliği” ne katılacak. İşte su ısıtıcısı satarken kendini açık denizlerde bulan, Alaska’da köpekbalıklarına yem olmaktan son anda kurtulan Walker’ın hikâyesi...

        2006’da kettle ve tost makinesi satan sıradan bir adamken bir film izleyip denizleri aşmaya karar veriyorsunuz. Hangi filmdi bu?

        “On a Clear Day” filmi... Frank adında, 35 yaşında, işini kaybetmiş ve ilham ararken Manş Denizi’ni yüzerek aşmaya karar veren bir adamın hikâyesiydi. Film, konfor alanımdan çıkıp sınırlarıma meydan okumam için esin kaynağı oldu. O dönem spor yapmıyordum ve fiziksel olarak iyi durumda değildim.

        Nasıl başladınız?

        Antrenörüm yoktu, iş öncesi ve sonrasında antrenmanlar yapmaya başladım. Başarı; kişisel disiplin, hırs ve irade gerektiriyor. 2008’de Manş’ı geçtim ama kendimi daha ne kadar zorlayabileceğimi görmek istiyordum ve devamı geldi. Bu da bana hayatta her şeyin mümkün olabileceğini gösterdi. Yeter ki büyük hayalleriniz olsun ve gerçekleştirmek için çok çalışın.

        Sizi motive eden neydi? Tanınma isteği mi, meydan okumak mı?

        Sınırlarımı görmek istedim. Bu yarışları en üst seviyede dayanıklılık testleri olarak gördüm ve başladım. Realisttim; doğanın ellerinde olacağımı, hava ve su koşullarının her an değişebileceğini ve dolayısıyla başaramayabileceğimi de biliyordum ama olumsuz düşünmemeye çalıştım. Bunun benim kaderim olduğuna inandım. Şöhret olmak gibi bir derdim yoktu.

        Ocean’s Seven’da karşılaştığınız köpekbalığından yunuslar kurtarmış sizi. Köpekbalığını görünce ne hissettiniz? Yunuslarla aranız hep bu kadar iyi midir?

        Bu deneyim bir lütuf. Köpekbalığından korkmadım çünkü etrafımı saran yunuslar beni koruyordu. Köpekbalığı, ne olduğumu merak ediyor gibiydi. Yunuslar bana zarar gelmeyeceğinden emin olana kadar yanımda yüzdü. Onları arayıp teşekkür edebilmek isterdim.

        İstanbul’a ilk gelişiniz mi? Milli Olimpiyat Komitesi Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için Boğaz’ın serin sularına hazır mısınız?

        Türkiye’ye birkaç yıl önce gelmiştim. Ülkeniz çok güzel, insanlardan ve harika yemeklerden çok etkilenmiştim ancak İstanbul’a ilk gelişim olacak. Yarış için sabırsızlanıyorum, zorlu bir mücadele beni bekliyor.

        Gelibolu 1915 Anı Yüzme Etkinliği’nde de yer alacaksınız. Tarihi önemini biliyor musunuz?

        Önemini biliyorum ve orada ölenleri anmak üzere bir etkinliğe katılmak büyük bir onur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ