Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI / HT CUMARTESİ

        KONSER/PARTİ

        12.09.2015

        ■ ABD’li folk-rock, indie-rock sanatçısı Angel Olsen, 22.30 itibarıyla Salon İKSV sahnesinde.

        ■ Bronx Pi Sahne’de sezon açılış partisi bu akşam. 21.00 itibarıyla sahne Flört ve Hey Douglas’ın olacak.

        ■ Dorock Stage, 22.00 itibarıyla Pentagram konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ “Sen Uyurken” isimli albümünden şarkılarla Ogün Sanlısoy, 21.30 itibarıyla Beyrut Performance sahnesinde.

        ■ Kafası Karışık Kontrtenor Nuri Harun Ateş unutmak, hatırlamak, gülümsemek ve dans etmek için 23.00 itibarıyla garajistanbul sahnesinde.

        ■ Sahne performanslarının dinamizmiyle tanınan Luxus, 22.30 itibarıyla KadıköySahne’de.

        ■ Brooklyn Funk Essentials, Hüsnü Şenlendirici’nin konuk sanatçı olarak katılacağı konserle 22.30 itibarıyla Babylon Bomonti sahnesine konuk oluyor.

        ■ Pamela Spence, 22.30 itibarıyla, Kılçık Mekan sahnesinde.

        ■ Berlin’in popüler gece kulübü Berghain’ın resident DJ’i Ben Klock, Indigo sahnesinde.

        13.09.2015

        ■ Cem Adrian; ilk albümünden bu yana geçen 10 albümlük serüveninin 10. yılında saat 19.00’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde dinleyicileriyle buluşuyor. Aylin Aslım, Derya Köroğlu, Halil Sezai, Hayko Cepkin, Hüsnü Arkan, Melis Danişmend, Murat Yılmazyıldırım, Redd ve Umay Umay da Adrian’ın şarkılarını, sanatçıyla birlikte seslendirecekler.

        14.09.2015

        ■ Düş Sokağı Sakinleri’nin eski solisti Murat Yılmazyıldırım, 22.00 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

        ■ Atiye, Bedük, Ferhat Göçer, Mabel Matiz, Manga, Murat Dalkılıç ve Sinan Akçıl Birlikte Söylüyoruz Konseri ile 19.00 itibarıyla, Ayazağa Kampüsü İTÜ Stadyumu’nda.

        15.09.2015

        ■ Ediz Hafızoğlu, “Nazdrave” adlı projesi ile 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. Nazdrave’nin şarkılarına Ülkü Aybala Sunat, Elif Çağlar, Kolektif İstanbul, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, Alp Ersönmez Cereyanlı gibi isimler eşlik ediyor.

        16.09.2015

        ■ Boğazın en büyük teknelerinden olan Tosun Paşa’da gerçekleşecek 60 m 2 konserler dizisinin ilk konuğu Gülcan Altan ve müzisyen dostları. Konser 20.30’da başlayacak.

        ■ Davulcu, aranjör ve prodüktör Can Güngör, 22.30 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

        ■ Nil Karaibrahimgil, 21.30 itibarıyla Babylon Bomonti sahnesinde.

        17.09.2015

        ■ Şarkıcı, söz yazarı ve multi-enstrümantalist Shara Worden, kabare ve rock müziğini bir araya getirdiği projesi My Brightest Diamond ile 21.00’de Babylon Bomonti’de dinleyicilerle buluşacak.

        ■ Romanyalı progresif death metal dörtlüsü Taine, İstanbullu Thrown to the Sun ile birlikte 21.00’de İstanbul Bronx Pi Sahne’de.

        ■ 4. Uluslararası Klarnet Festivali’nde bu akşam 20.00’de, CRR Konser Salonu’nda Ustaya Saygı Konseri Barış Manço Anısına gerçekleşecek.

        ■ No Land, 22.30 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

        ■ Ata Demirer, Ata & Turka Müzik Show projesiyle, saat 21.00’de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda.

        18.09.2015

        ■ Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi 21.00 itibarıyla Nükhet Duru ve Yaşar konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Vodafone FreeZone Festivali Teoman ve Duman’ın yanı sıra Gaye Su Akyol, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Son Feci Bisiklet, Yok Öyle Kararlı Şeyler ve Deniz Tekin ile Türkiye turnesine çıkıyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa’da gerçekleşecek festival, 18 Eylül Cuma günü İstanbul Küçükçiftlik Park’ta start verecek.

        ■ Kalben, 21.00 itibarıyla Küçük Bronx sahnesinde.

        ■ Pacha Ibiza Club’ın resident DJ’i B Jones, Masquerade Club sahnesinde.

        ■ 4. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında NY Gypsy All Stars, Trilok Gurtu, Tuluğ Tırpan’ın katılacağı Dünya Tek Nefes Konseri, 20.00’de CRR Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

        ■ Yaşar Kurt ve Kurtalan Ekspres, 21.30 itibarıyla Beyrut Performance sahnesini paylaşacak. ■ Dorock Stage, 22.00 itibarıyla The Ringo Jets konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Sahte Rakı, 23.00’te Bronx Pi Sahne’de...

        İZMİR

        ■ Simge Sağın, 23.00 itibarıyla Ooze Venue sahnesinde olacak.

        BODRUM

        ■ EDM Bodrum Electronic Dans Music Fest 3 gün 3 gece sürecek bir parti ile huzurlarda... Etkinlik 18-20 Eylül tarihlerinde Farmville Bodrum’da gerçekleşecek.

        SAHNE/PERFORMANS

        ■ Bu yıl 20. yaşını kutlayan BKM, gelenekselleşen BKM Eylül’de Açıkhava’da etkinliklerinin tam takvimini duyurdu... 14 Eylül Pazartesi ve 15 Eylül Salı, iki akşam üst üste sahne alarak bağımlılık yapan komedi şovu Güldür Güldür’le sahnede. Burak Aksak’ın yazıp yönettiği Kara Bela ise seyirciyle ilk buluşmasını Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde, dev bir organizasyonla 16 Eylül akşamı gerçekleştirecek.

        ■ Willy Russell’ın Shirley Valentine adlı oyunundan Shirley ismiyle Türkçe’ye uyarlanan oyun UNIQ Açık Hava Sahnesi’nde! Günlük hayatının sıkıcılığı içinde kaybolmuş ve birçok kadın gibi artık hayallerini bile unutmuş olan Shirley Valentine’in öyküsü, başarılı oyuncu Sumru Yavrucuk’un yorumuyla hayat buluyor. “Shirley”, 16 Eylül’de açık hava keyfiyle izleyiciyle buluşacak.

        14.09.2015

        ■ Bağımsız sinema algısını güçlendirmek hedefiyle faaliyetlerini sürdüren kültürsanat platformu Fil’m Hafızası, 2 ayda bir düzenlediği Tematik Gece etkinliklerine yenisini ekliyor. Fil’m Hafızası, 20.30’da Bronx Pi Sahne’de gerçekleştireceği Love Wins isimli etkinlikte LGBTİ temalı kısa filmleri sinefillerle buluşturuyor. Toplam 6 kısa filmin gösterileceği Tematik Gece’nin ev sahipliğini sevilen şarkıcı ve şarkı yazarı Ceylan Ertem üstleniyor.

        FESTİVAL

        ■ Bu yıl 13. kez düzenlenecek Alanya Belediyesi Jazz Günleri’nin ilk konserinde sahneye 17 Eylül gecesi, Ha va Kuvvetleri Cazın Kartalları Orkestrası çıkıyor. 18 Eylül gecesi, önce Meltem Taşkıran ve Eser Taşkıran Dörtlüsü, hemen sonrasında da Vedat Sakman yaz gecesinde caz rüzgârı estirecek. 19 Eylül gecesinde ise Alanya, kuruluşu 50 yıldan öteye uzanan bir Dixie land grubuna ev sahipliği yapacak. Macaristan’da kurulan ve ünü 1960’lardan günümüze dünyaya yayılan Benko Dixieland Band sahne de ola cak

        YEME-İÇME

        ■ Souq Karaköy, bu hafta sonu Ziyafet temasıyla kuruluyor. Souq’ta bu sefer yerli üreticiler, yerel lezzetler ve bağımsız yeme-içme girişimcileri yer alacak. İki gün boyunca farklı workshop’ların yapılacağı Souq Ziyafet’e, belli başlı Karaköy kafe ve restoranları da mönülerine ekleyecekleri yeni lezzetlerle katılıyor.

        ■ 8. İstanbul Lezzet Festivali 16 Eylül Çarşamba günü lezzet meraklılarını Kemer Country Club’da buluşturuyor. İstanbul’un en iyi mekânlarının ve firmalarının yiyecek-içecek sunumlarını yapacakları festivalin geliri, ihtiyaç sahipleri ve engelli bireylerin eğitim ve sağlık ihtiyaçlarına katkı sağlayan Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği’ne bağışlanacak. Bengü, vereceği konserle festivale renk katacak.

        ■ Bozcaada Turizm İşletmeciler Derneği’nin (BOZTİD) katkılarıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen Bozcaada Yerel Lezzetler Festivali’nde adalılar kendi mutfaklarında hazırladıkları geleneksel yemekleri sunacak. Bugün Cumhuriyet Meydanı’nda 13.0016.00 arasında düzenlenecek festivalde yerel lezzetler gün yüzüne çıkacak.

        VİZYON

        Bir gün Her Şey Çok Güzel Olacak

        Wim Wenders’in yönettiği Her Şey Güzel Olacak’ta Rachel McAdams, James Franco, Peter Stormare ile Charlotte Gainsbourg rol alıyor. Genç bir yazar olan Tomas’ın trajik bir kaza sonrası içine girdiği vicdani döngü onu başka birine dönüştürürken, bir yandan yazar kimliğini beslemesine yol açar.

        Shyamalan’dan Ziyaret

        M. Night Shyamalan’ın yönettiği Ziyaret, büyükanneleri ile büyükbabalarının Pennsylvania’daki evlerine bir haftalık bir tatil için gönderilen Becca ile kardeşi Tyler’ın korku dolu hikâyesi...

        Sessizliğin Bakışı kaçınılmaz

        Joshua Oppenheimer’in yönettiği belgesel film Sessizliğin Bakışı, ağabeyinin ölümünün detaylarını The Act of Killing filminin çekimleri sırasında öğrenen Adi’nin hikâyesi...

        Ünlü oyuncular Sıradışı Anne’de

        Jonathan Demme’in yönetip Meryl Streep, Sebastian Stan, Mamie Gummer ile Ben Platt’ın rol aldığı Sıradışı Anne, keyifli bir seyirlik. Filmde Streep, rock’n roll yıldızı olma hayallerinin peşinde koşan Ricki Rendazzo’yu canlandırıyor.

        Gelecekten bir konuk Doraemon

        Bir gün Nobita’nın karşısına torununun torunu Sewashi ve insanlara yardım etmek için üretilmiş olan kedi robot Doraemon çıkagelir... Ryuichi Yagi ile Takashi Yamazaki’nin yönettiği Doraemon, 10 yaşındaki Nobita’nın hikâyesini anlatıyor.

        Mr. Holmes ve Müthiş Sırrı

        Bill Concon’un yönetip Ian McKellen ve Laura Linney’nin rol aldığı Mr. Holmes ve Müthiş Sırrı, Holmes’ü 1947 yılına götürüyor. Holmes, iyileştirici güçleri olan nadir bir bitki aramak için Japonya’ya gider ve nükleer savaşın yol açtığı hasara tanıklık eder.

        Bir Misafir her şeyi değiştirebilir

        Mehmet Eryılmaz’ın yönettiği ve Zümrüt Erkin, Tamer Levent, Ayten Uncuoğlu ile Hale Akınlı’nın rol aldığı Misafir, evrensel bir konu olan anne-kız ilişkisini, ölüm teması çerçevesinde işliyor, aile içi cinsel taciz meselesini de alt hikâye bağlamında ele alıyor.

        HABERDAR OL

        ■ 25 yıldır Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali bu sene 21 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında. Kreatif direktörlüğü Pozitif Live tarafından gerçekleştirilen festival boyunca 16 ayrı mekânda 55 konser, 4 panel, 13 atölye gerçekleştirilecek. Akbank Caz Festivali, “Cazın Ustaları” bölümünde David Sanborn, John Scofield & Joe Lovano, Manu Katché, Bill Frisell, David Murray, Dave Douglas ve Aaron Goldberg’i ağırlayacak. Festival kapsamında ayrıca Belle & Sebastian, Susanne Sundfør, Squarepusher, Hercules & Love Affair ve Cass McCombs gibi isimlerin konserleri takip edilebilecek.

        ■ Türkiye’de ilk defa 2012 yılında gerçekleşen İstanbul Tattoo Convention, bu sene de Türkiye ve dünyada ün yapmış dövme ustaları ile dövme tutkunlarını 2-3-4 Ekim’de Maslak Arena’da buluşturacak.

        SERGİ

        ■ Fransız foto muhabiri Mathias Depardon’un objektifinden Karadeniz’in beş ülkesinden (Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, Türkiye, Ukrayna) fotoğraflar, Karadeniz’den Kartpostallar sergisi başlığıyla 12 Kasım’a dek Fransız Kültür Merkezi’nde...

        ■ Pilot, 1 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında güncel sanatın tanınmış isimlerinden sanatçı ve yazar Şener Özmen’in yeni solo sergisi Çıkış Var’a ev sahipliği yapıyor!

        ■ Mixer Yazlık’ın eylüldeki son seçkisi Son Çıkış, cyanotype baskı, ahşap, kâğıt, MDF, kolaj, fotoğraf, video gibi çok sayıda farklı malzeme ve tekniği bir araya getiriyor. Aynı zamanda Contemporary Istanbul 2015 Mixer standında da en yeni işlerini göreceğiniz bu sanatçılar, kendilerine özgü teknikler ve ifade biçimleri ile Mixer Yazlık’ta izleyici ile buluşuyor.

        ■ Volkan Aslan’ın 14. İstanbul Bienali paralelinde düzenlenecek kişisel sergisi Mükemmel Bir Gün (The Perfect Day), 31 Ekim’e kadar Pi Artworks İstanbul’da görülebilir.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ Atların dünyanın en duygusal hayvanları olduğunu, düşünceleri okuyabildiğini duyarız ama kendimizi tanımamıza yardım edebileceklerine inanır mıydınız? Halbuki kişisel gelişimin çok önemli bir aracı olarak kullanılabiliyor atlar. 1000atli.net sitesi işbirliği ile düzenleniyor bu atlarla kişisel gelişim terapisi. Terapiyi, büyük şirketlerin çalışanlarına yıllardır uygulayan, Starseed Atlarla Koçluk ve Danışmanlık web sitesinde çok da güzel yazıları bulunan Sevgi Saybaşılı yapıyor. Seminer 3 Ekim’de Kemer Country Club’da ve 2 modülden oluşuyor. Başvuru için bilgiler 1000atlı sitesinde ve Facebook sayfasında.

        ■ İstanbul Koşu Festivali (İKF), bugün ve yarın Intercity İstanbul Park’ta. 2 gün devam edecek İKF’de toplam 15 kilometreden oluşan 3 farklı parkurda dilediğiniz zaman antrenman yapabilirsiniz. İster Intercity Istanbul Park yarış pistinde, ister doğa ve yeşillikler içindeki toprak parkurda, isterseniz sık ağaçların arasındaki orman patikasında dilediğiniz gibi koşabilir, 150 kişilik aktivite çadırında spor ve sağlıklı yaşamla ilgili workshop, antrenman ve panellere katılabilirsiniz.

        ■ Beşiktaş Belediyesi ve KidsNook Masal Akademi bu hafta sonu Akatlar-Sanatçılar Parkı’nda Türkiye’nin ilk masal şenliği Bir Varmış Bir Yokmuş’u gerçekleştirecek. İki gün boyunca sürecek masal şenliği, dopdolu programı ile hem çocukları hem yetişkinleri masalların büyülü dünyasına götürecek.

        ■ Eğlenceli ve öğretici etkinliklerle 3-10 yaş arası çocuklu aileleri ağırlayan LEGOLAND Discovery Centre İstanbul’da...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ