Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI / HT CUMARTESİ

        KONSER / PARTİ

        03.10.2015

        ■ Salon yeni sezonunun ilk konserine iki muhteşem kadın vokalle başlıyor. Büyüleyici melodileri, sakin armonileriyle İzlanda’nın Björk ve Emiliana Torrini’den sonra en iyi kadın vokallerinden görülen Sóley ve öncesinde; her şarkısında ayrı bir hikâye barındıran, Rönesans’tan fırlamışçasına minimal ve romantik tınıların sahibi grup Miss Crowley, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 21.30’da Salon’da...

        ■ Dünyanın 1 numaralı DJ’i olarak tanımlanan Hardwell, yeni şovu “United We Are” dünya turnesi kapsamında 16.00 itibarıyla KüçükÇiftlik Park’ta.

        ■ Akmerkez Cinema Pink, yeni sezonda da Kuzey Amerika’nın en büyük klasik müzik organizasyonu olan Metropolitan Opera’nın seçkin eserlerini sunacak. Görkemli sahnesi ve yıldız sanatçılarıyla bu yıl 10. yılını kutlayan Metropolitan Opera’nın “The Met: Live In HD” organizasyonu, tüm dünyada olduğu gibi İstanbul’da cumartesi akşamları canlı olarak izlenebilecek. Opera şöleni yeni dönemde, bu akşam Verdi’nin eseri Il Trovatore ile başlayacak.

        ■ Any İstanbul, keyifli partileriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu akşamın konuğu Amerikalı müzisyen, besteci ve gitarist Allen Hulsey.

        ■ Fenerbahçe’de Dalyan Club’ın içerisinde yer alan DC Maja Bar’da özgün yorumlarıyla Zeynep Savacı sahnede olacak.

        ■ Can Bonomo, çok renkli sahnesiyle 21.00 itibarıyla Bronx Pi Sahne’de.

        ■ Moullinex ve Xinobi “back to back” performanslarıyla 20.00 itibarıyla Mixo Teras’ın eşsiz manzarasında; melodilerini Lizbon’dan İstanbul’a taşıyacak.

        ■ Berlin house müzik kültürünün öncülerinden DJ T. “Beat the Night” kapsamında, 23.00 itibarıyla Kloster sahnesinde.

        ■ Jazzyfunk, 22.30 itibarıyla Izaka’da.

        ■ garajistanbul, 22.00 itibarıyla alternatif müziğin sevilen isimleri Yok Öyle Kararlı Şeyler ve Nilipek konserlerine ev sahipliği yapacak.

        ■ İstanbul Arabesque Project, sevilen şarkılarıyla 22.30 itibarıyla Kılçık Mekan sahnesinde olacak.

        ■ DJ ve prodüktör Burnski, 22.00 itibarıyla Cue sahnesinde olacak.

        ■ Sevilen pop sanatçısı Gökhan Tepe, 22.00 itibarıyla Jolly Joker sahnesinde.

        ■ Alternatif rock grubu Son Feci Bisiklet’in vokali Arda Kemirgent, akustik performansıyla, 21.00 itibarıyla Küçük Bronx sahnesinde.

        ■ Koray Candemir, gece yarısı itibarıyla Dorock Stage sahnesinde.

        ■ Beyrut Performance sahnesi romantik şarkılarıyla 21.30 itibarıyla Yaşar’a ev sahipliği yapacak.

        ■ Yeni Türkü, 22.30’da KadıköySahne’de.

        ■ Ülke sınırlarını aşan müzik ve şovları ile Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, 22.00 itibarıyla Babylon Bomonti’de.

        ■ Alternatif rock grubu Peyk, 22.00 itibarıyla Dorock Stage sahnesinde.

        ANKARA

        ■ Fazıl Say ile dünya turnesine hız kesmeden devam eden ünlü solist Serenad Bağcan, kendi orkestrası ile 21.00 itibarıyla Manhattan’da bir konser verecek.

        ■ Gripin, Next Level Podyum’da Ankaralı dinleyicileriyle buluşacak.

        ■ Mirkelam, sevilen şarkılarını BİS’te seslendirecek.

        ■ Şebnem Ferah ve Hayko Cepkin, “Open Fest 2015” kapsamında, 16.00 itibarıyla Armada AVM’de sahne alıyor.

        ■ “Eski Dostum Tankla Gelmiş” isimli albümlerinden şarkılarla Adamlar, 21.30 itibarıyla Route sahnesinde olacak.

        İZMİR

        ■ Container Hall sahnesi, 22.00 itibarıyla Hey Douglas konserine ev sahipliği yapcak. ■ Gökhan Türkmen, 23.00 itibarıyla Ooze Venue sahnesinde.

        ADANA

        ■ 2015’te çıkardığı “Benim Ol” ve “Olmamış mı?” single’ları ile çıkış yakalayan Edis, Adana Optimum’da müzikseverlerle buluşacak.

        04.10.2015

        ■ Pera Müzesi’nde gelenekselleşen Türk Müziği konserlerinin yeni sezonda ilki, yarın 15.30’da gerçekleşecek. Bayati makamında bestelediği “Benzemez Kimse Sana” bestesi ile gönüllere taht kuran Fehmi Tokay’ın ezgileri, misafir solist Adnan Mungan tarafından seslendirilecek.

        ■ Kadıköy Dorock XL, Türkiye caz sahnesinin başarılı isimlerini aynı konserde buluşturuyor. Minifest, All Star Jazz Night kapsamında; Sarp Maden, Volkan Öktem, Alp Ersönmez, Akın Eldes, Turgut Alp Bekeoğlu, Demirhan Baylan, Yahya Dai, Ferit Odman, Ercümen Orkut, Kağan Yıldız, Kerem Türkaydin, Cem Tuncer 21.00 itibarıyla sahnede olacak.

        ■ Eypio ile Yıldızlı Geceler, 19.00 itibarıyla Bronx Pi Sahne’de olacak.

        ANKARA

        ■ Türk pop müziğinin başarılı temsilcilerinden Sıla ve Mabel Matiz, ‘Open Fest 2015’ kapsamında 4 Ekim saat 16.00’da Armada AVM’de sahnede olacak.

        ANKARA

        ■ Ceylan Ertem, IF Performance Hall sahnesinde “Amansız Gücenik” adlı son albümünden şarkılarını seslendirecek. Konser 20.00’de.

        ■ Güvenç Dağüstün, Nükhet Duru’nun konuk sanatçı olarak katılacağı konseriyle 21.30 itibarıyla Hayal Kahvesi sahnesinde.

        ■ Redd, 21.00 itibarıyla Jolly Joker sahnesinde.

        07.10.2015

        ■ Boğaziçi Üniversitesi’nin 19 yıldır aralıksız sürdürdüğü Albert Long Hall Klasik Müzik Günleri, 7 Ekim’de başlıyor. Kuşağının en iyi viyolonselcilerinden biri kabul edilen Daniel MüllerSchott ile başlayacak konser serisinde birbirinden önemli solist ve orkestralar klasik müzikseverlerin karşısına çıkacak.

        ■ Bant Mag.’in katkılarıyla Los Angeles merkezli Dengue Fever, “Planet of Sound” etkinliğinde Kamboçya usulü pop müziği psychedelic rock’la harmanladıkları eşsiz tarzlarıyla 21.00’de Babylon Bomonti’de sahne alıyor.

        ■ Sofar Sounds, İstanbul’un samimi atmosferinden çıkan bağımsız sesleri daha profesyonel bir sahne ve daha geniş bir kitleye taşıyacak olan Sofar’dan Salon’a etkinliği, 21.30’da Salon’da.

        ■ Alternatif müzik grubu No Land, 22.30 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

        ■ Çok kültürlü Karadeniz şarkıları albümü “Yüksek Dağlara Doğru”dan şarkıları seslendireceği konseriyle Koliva, 22.00 itibarıyla Jolly Joker İstanbul’da.

        ■ Sansar Salvo, “Yazmak Lazım” isimli son çalışmasıyla 21.00 itibarıyla Bronx Pi Sahne’de.

        ■ Manuş Baba, 22.30 itibarıyla KadıköySahne’de bir konser verecek.

        ■ Babil Türk Müziği Grubu, geçmişten günümüze Türk Müziği’nin en güzel şarkılarıyla Yaprak Sayar’ın vokalistliğinde 20.00 itibarıyla Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde.

        08.10.2015

        ■ 1995’ten bugüne tekno, triphop ve house’tan esinlenen İzlandalı GusGus, 21.00 itibarıyla Babylon Bomonti sahnesinde.

        ■ İstanbul Resitalleri’nin yeni sezon açılışı, Saleem Ashkar’ın “Saf Beethoven” resitali ile 20.00’de Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de.

        ■ Özge Fışkın, 22.30 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

        ■ Kürtçe ve Türkçe folk-rock besteleriyle Bajar, 22.00 itibarıyla KadıköySahne’de.

        09.10.2015

        ■ Pop, krautrock ve ambient öğeleri elektronik müzikte buluşturan; William Doyle’un solo elektronik müzik projesi East India Youth, 21.00 itibarıyla Salon İKSV sahnesinde.

        ■ İlhan Erşahin “İstanbul Sessions” projesiyle 22.30 itibarıyla Babylon Bomonti sahnesinde.

        ■ Vega, 22.30 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

        ■ Türkçe reggae denilince akla ilk gelen isimlerden Sattas ve Komik Günler ve Koala, İsrailli etnik reggae grubu Anna RF ile 22.00’de başlayacak Reggae Fest kapsamında Dorock Stage’te olacak.

        ■ Rock grubu Pilli Bebek, 22.30’da KadıköySahne’de olacak.

        ■ Son albümü “İyi Niyetli Bir Gün”den sevilen şarkılarını seslendirecek olan Gece ve ilk albümleri “Günler”i yayınlayan Ars Longa, 21.00 itibarıyla Bronx Pi Sahnesi’nde.

        ANKARA

        ■ Yeni Türkü, 21.30’da Hayal Kahvesi Ankara sahnesinde.

        ■ Popüler müziğin yeni isimlerinden Burcu Tatlıses, ilk albümü “Güzel Kokuyorum”un tanıtım konseriyle 21.30’da Route sahnesinde olacak.

        ■ Jolly Joker sahnesi, 22.00 itibarıyla Göksel konserine ev sahipliği yapacak.

        İZMİR

        ■ Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer, 20.30 itibarıyla Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda bir araya geliyor. ■ Vodafone FreeZone Festivali ile rock müziğinin efsane isimleri Teoman ve Duman, 18.00 itibarıyla İzmir Arena’da sahnesinde olacak.

        ■ Ooze Venue sahnesi 23.00 itibarıyla Mehmet Erdem konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Aydilge, 22.00 itibarıyla Bios Bar’da sevenleriyle buluşacak.

        VİZYON

        Kırmızı Gezegen’de bir Marslı

        Ridley Scott’ın yönetip Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara ve Kristen Wiig’in rol aldığı Marslı, heyecanla beklediğimiz bir seyirlik. Mars’a gönderilen astronotlardan Mark Watney şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Ancak Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur. Elindeki sınırlı olanaklarla, zekâsını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadığına dair bir sinyal gönderir. Bilim adamları “Marslı”nın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da kurtarma operasyonunda yer alır.

        Efsanevi Şah Mat

        Edward Zwick’in yönetip Tobey Maguire, Liev Schreiber, Peter Sarsgaard ve Lily Rabe’in rol aldığı Şah Mat, Amerikalı satranç duayeni Bobby Fisher’ın Rus rakibi Boris Spassky ile 1972 yılında karşılaştığı büyük maçı konu alıyor.

        Bu Efsane gerçek

        Brian Helgeland’ın yönetip Tom Hardy, Emily Browning, David Thewlis, Christopher Eccleston, Taron Egerton, Paul Bettany ve Colin Morgan’ın rol aldığı Efsane, 1950’li ve 60’lı yıllarda İngiltere’de terör estiren gangster ikiz kardeşler Ronald ve Reginald Kray’ın gerçek hikâyelerini anlatıyor.

        Zeki Demirkubuz’dan Bulantı

        Zeki Demirkubuz’un yönetip Şebnem Hassanisoughi, Öykü Karayel ve Çağlar Çorumlu’yla birlikte rol aldığı Bulantı, vizyonda. Ahmet, sevgilisiyle birlikte olduğu gece karısı ve küçük kızını trafik kazasında kaybeder. Kimseyi umursamayan biri olarak bu olaydan pek etkilenmeden yaşamına devam eder ama bir süre sonra, görünürde bir sebep olmaksızın kendinde ve yaşamında bazı değişimler olmaya başlar.

        BAŞKA NE VAR

        ■ İKSV tarafından 3-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 14. Filmekimi’nde, prömiyerini Sundance, Berlin, Cannes, Venedik, Toronto gibi saygın uluslararası festivallerde yapan ve bu festivallerden birçok ödülle ayrılan, Woody Allen, Noah Baumbach, Stephen Frears, Michel Gondry, Todd Haynes, Hirokazu Koreeda, Nanni Moretti, Paolo Sorrentino gibi usta yönetmenlerin son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 46 film beyazperdede izlenebilecek. Can Evrenol’un “Baskın” ve Ben Hopkins’in “Hasret” filmlerinin de Türkiye prömiyerleri yapılacak. Önümüzdeki 9 gün boyunca İstanbul’da olacak 14. Filmekimi, Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa ve Edirne’yi de ziyaret edecek.

        ■ İşitme engellilerle empati yapmak ve İşaret Dili ve Kültürü’nü daha geniş kitlelere aktarmak amacıyla geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Aşkını Başka Dilde Anlat, yarınki ilgi çekici etkinliğini köpeklere adıyor. Dem Derneği’nin düzenleyeceği etkinlik, sokaklarda ve barınaklarda yuva bekleyen sahipsiz köpeklere dikkat çekmeyi amaçlıyor. Pazar 10.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, kamera karşısına köpekleri ile veya köpekler için geçecek katılımcılar, hayvanlara duydukları bu sevgiyi Türk İşaret Dili ile anlatarak mesaj verecek; gün boyunca köpekler ile keyifli bir pazar gününün tadını çıkaracaklar. Şişhane’deki Curcuna adlı mekânın ev sahipliğinde ve Sarp Dakni’nin bireysel inisiyatifi olan #tanisonunla (Tanış Onunla) paydaşlığında düzenlenecek olan etkinlik takibe alınmalı.

        ■ Dünya Kız Çocukları Günü’ne dikkat çekmek, Türkiye’de kız çocuklarının eğitim konusunda yaşadığı sorunları, eğitimin kız çocuklarının hayatında yarattığı farkı ortaya koymak amacıyla BM, Aydın Doğan Vakfı, UNFPA, UNICEF ve UN WOMEN, bu yıl ilk kez Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı’nı düzenleyecek. 8 Ekim Perşembe günü Conrad Hotel İstanbul’da “Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” temasıyla düzenlenecek konferans; UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, UN WOMEN Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Solrun Gisladottir, UNFPA Türkiye Temsilcisi ve Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan Ülke Direktörü Karl Kulessa, BM Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra’nın yanı sıra Türkiye ve dünyadan önde gelen isimlerin katılımı ve katkılarıyla kız çocuklarının eğitim yoluyla güçlenmesi konusunun tartışıldığı bir platform olacak.

        ■ Dünya motosiklet yarışları takviminin en önemli duraklarından olan ve 2010’dan beri Kemer’de düzenlenen Red Bull Sea to Sky için geri sayım başladı. 2-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenen yarış, Türkiye’nin en büyük motosiklet yarışı olarak, ekstrem enduro motor dünyasının ilgisini altıncı kez Türkiye’ye çeviriyor. Sporcular deniz seviyesinden Olimpos Dağı’nın 2365 metre yükseklikteki zirvesine ulaşmak için kıyasıya mücadele ediyor.

        ■ Zeynep Cemali Edebiyat Günü, bugün Kadir Has Üniversitesi Cibali Salonu’nda gerçekleşiyor. Günışığı Kitaplığı’nın düzenlediği ve sabah 9’dan itibaren tüm gün sürecek etkinliğe birçok yazar, çizer ve yayıncı katılıyor. Bu yılın konuşmacıları arasında, Feyza Hepçilingirler, Karin Karakaşlı, Kutlukhan Kutlu ve Latife Tekin de var.

        SERGİ

        ■ Türkiye’nin sanat hayatında önemli bir yere sahip olan ressam ve heykeltıraş Cem Sağbil’in uçak seyahatlerinde yaptığı eskizlerden oluşan kâğıt torbalar ve eserlerinin heykel olarak hayat bulmalarını izleyebileceğiniz İç Dökmek sergisi 9 Ekim itibarıyla O’Art’da görülebilir.

        ■ Ressam Güler Kutluk pür his / pure sense serisinde, gitgide kendimizden uzaklaştığımız, doğallığımızı ve asıl benliğimizi yitirdiğimiz modern toplumumuzda, gündelik hayatın sıradan öğretilerinden uzak, doğaya ve öze daha yakın, saf ve en içten duygulara ulaşma çabasını yansıtıyor. Sergi 24 Ekim’e kadar Marjinart Gallery’de.

        HABERDAR OL

        ■ Eğlenceli disko melodileriyle dikkat çeken İsveçli müzisyen Neneh Cherry, Londralı grup Rocketnumbernine ile birlikte 30 Ekim Cuma Salon İKSV’de sahne alacak.

        ■ Zorlu Performans Sanatları Merkezi, ülkemizde de büyük bir hayran kitlesine sahip olan pop müziğin efsane ismi Lara Fabian’ı ağırlıyor... 1986 yılında başladığı müzik kariyerine 15 albüm ve biri Türkçe olmak üzere 23 single sığdıran Lara Fabian, 15 Ekim’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak.

        ■ Puma, Ignite Your City konseptiyle başlattığı Ignite Yarışları’na tam gaz devam ediyor. PUMA Ignite İstanbul Yarışı’nın ikincisi 11 Ekim’de, 08.00 itibarıyla Caddebostan sahilinde gerçekleşecek. Sporcular, trafiğe kapatılacak olan 10 bin metrelik parkuru koşarken şehrin kalbinde spor yapmanın ayrıcalığını yaşayacak.

        ■ Artnext İstanbul bu yıl, çağdaş özgün baskı sanatı alanına öncü bir etkisi olan Süleyman Saim Tekcan’ın vizyonunda kurulan IMOGA Grafik Sanatlar Müzesi işbirliğiyle Adnan Çoker, Adnan Turani, Mustafa Ata, Süleyman Saim Tekcan ve Ergin İnan gibi Çağdaş Türk Resim Sanatı’nın önemli isimlerinin eserlerinden oluşan Edition 101 Özgün Baskı sergisiyle açılıyor. Sergi 7 Kasım’a kadar Artnext İstanbul’da görülebilir.

        YEME - İÇME

        ■ Yemek yemeyi seven ve yeni lezzetler keşfetmek isteyenlerin buluştuğu bir tadım kulübü olan The Communeaty, 8 Ekim Perşembe akşamı Mövenpick Hotel Istanbul’un 20. katında bulunan Skyline Club Lounge’da yeni bir etkinlik düzenleyecek. Mövenpick Hotel Istanbul’un Napolili baş aşçısı Giovanni Terracciano tarafından hazırlanan İtalyan mutfağından lezzetlerin sunulacağı etkinlik saat 19.30’daki kokteyl ile başlayacak.

        ■ Galata’nın tarihi boyunca lokanta olarak hizmet vermiş 2B numaralı bina, son 50 yıldır Güney Ailesi’nin sunduğu yemeklerle yerli ve yabancı misafirlerini ağırlıyor. Galata’nın simgesel mekânlarından biri haline gelen Güney Restaurant, klasikleşen lezzetlerinin yanı sıra sonbahara özgü tatlara da yer veriyor. Bu ay, yerelması, ebegümeci gibi sebzeler tencere yemekleri mönüsüne girerken, armut, elma gibi meyveler de hem tatlılarda hem de bardaki sonbahar kokteyllerinde başrolde.

        SAHNE - PERFORMANS

        ■ Mam’art tarafından sahnelenen, “günümüzün hastalığı şöhret” teması üzerine kurulu Özel Kadınlar Listesi, 12 Ekim Pazartesi akşamı 20.30’da prömiyerini Salon’da yapıyor. Tuğrul Tülek’in yönettiği; Beste Bereket, Deniz Karaoğlu, Feri Baycu Güler, Hülya Gülşen, Başak Daşman’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı, Neil La Bute’ün kaleminden çıkan oyun, Pınar Töre tarafından çevrildi. Oyun Salonu’nu yeni sezonda renklendirecek “Özel Kadınlar Listesi”, yıl sonuna kadar her pazartesi Salon’da izlenebilecek.

        ■ 14 farklı dilde, 54 milyondan fazla seyirciyle buluşan ve şarkıları farklı şehirlerde her gün binlerce kez yayınlanan dünyanın en ünlü müzikali Mamma Mia, BKM organizasyonuyla bir kez daha İstanbul’da. Judy Craymer’ın sahne vizyonu, ABBA grubunun ölümsüz şarkılarıyla, Sophie’nin düğününden önce babasını bulma macerası; Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde izleyecilerle buluşuyor. Gösteriler: Bugün 15.30, 20.30; yarın 14.30 ve 19.30’da.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ