Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI / HT CUMARTESİ

        KONSER / PARTİ

        24.10.2015

        ■ Setlerinde Türkçe funk ve rock parçalarından sample’lara yer veren, alternatif hip hop yapımcısı ve DJ Gaslamp Killer, 23.00 itibarıyla 25. Akbank Caz Festivali kapsamında Babylon Bomonti sahnesinde.

        ■ Birlikte verdikleri konserlerle büyük beğeni kazanan Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer, bu akşam 21.00’de bu sefer, Bostancı Gösteri Merkezi’nde bir araya geliyor.

        ■ Hayko Cepkin, 23.00’ten sonra garajistanbul’da sahne alıyor.

        ■ Bronx Pi Sahne, bu akşam 21.00’den sonra; funkadelik bass, glitch hop, breakbeat öğelerini tek bir potada eritmesiyle tanınan Opiuo’yu ağırlayacak.

        ■ Nazan Öncel, 22.00’den sonra Dorock Stage sahnesinde bir konser verecek.

        ■ Bu akşam 22.00 itibarıyla, Türkçe müziğin iki efsane ismi Seyyal Taner ve Kurtalan Ekspres Coop sahnesini paylaşacak.

        ■ Caz, latin, soul, R&B tarzlarında şarkıları ile Gizay Büyükdoğanay Trio, Jazz Company’de sahne alacak.

        ■ Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi, 20.00 itibarıyla Ermeni müziğinin iki ünlü ismi, baba-oğul Onnik ve Ara Dinkjian’ı ağırlayacak.

        ■ ”Denizin Arka Yüzü” isimli son albümüyle dinleyicileriyle buluşan Mirkelam, 22.00 itibarıyla Mask Live Music Club sahnesinde olacak.

        ■ Cem Adrian, 22.00’de Jolly Joker sahnesinde.

        ■ Kabına sığmayan Babylon Presents konserleri, bu yıl İstanbul Coffee Festival’e taşınıyor. Yeni müzikleri ve genç müzisyenleri bugün ve yarın kahveseverlerle buluşturacak Babylon Presents, İstanbul Coffee Festival’de müziği tarihi Haydarpaşa Garı’ndan yayıyor. Saat 10.00’dan 19.00’a kadar Haydarpaşa Garı’nın etkileyici dokusunda gerçekleşecek konserlerde, Uninvited Jazz Band, Nilipek, Swing Mama, Burcu Tatlıses, Barış Demirel, Cihan Murtezaoğlu, Biz, Palmiyeler, Gözyaşı Çetesi, Çağıl Kaya ve Can Güngör seyirciyle buluşacak.

        ■ Get Closer kapsamında, Tiefschwarz ve Animal Trainer, 22.00’den sonra Kloster sahnesinde olacak.

        ■ Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesi, 22.30’dan sonra özel bir geceye ev sahipliği yapacak. Ceyl’an Ertem, “Sezen Aksu Tribute” projesiyle sahnede olacak.

        ■ Kerem Görsev Quartet, 25. Akbank Caz Festivali kapsamında, 20.30 itibarıyla Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnede olacak. Konseri online olarak canlı izlemek için www. akbanksanat.com adresini takip edin. ■ 1946’da kurulan ve Almanya’nın en büyük, en önemli koroları arasında yer alan Deutz Chor (Köln Korosu), 20.30 itibarıyla ENKA İbrahim Betil Oditoryumu sahnesinde bir konser verecek.

        ■ Sezen Aksu, müzik kariyerindeki 40. yılını Sezen’li Yıllar konser serisi ile kutluyor. Sezen Aksu, bu akşam ve yarın akşam Volkswagen Arena’da hayranlarına unutulmaz anlar yaşatacak.

        ANKARA

        ■ Bilkent Station kompleksi içinde yer alan BİS, 23.00’te Pamela Spence konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Levent Yüksel, 22.00’den sonra Jolly Joker sahnesinde olacak.

        ■ Noxus Bar’ın 21.30 itibarıyla konuğu Neyse grubu olacak.

        ■ Pink Floyd tribute grubu 7 Pink Floydlar ve 2 Prenses, 21.30’da Route’ta bir konser verecek.

        İZMİR

        ■ Ooze Venue sahnesi, 23.00 itibarıyla Edis’i ağırlayacak.

        25.10.2015

        ■ Amerikalı şarkıcı ve besteci Lizz Wright, 25. Akbank Caz Festivali kapsamında saat 18.00’den sonra Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştireceği konser ile festivalin unutulmaz performanslarından birine imza atacak.

        ■ Festival kapsamında günün bir diğer konseriyse, The John Scofield & Joe Lovano Quartet’in... 20 yıl aradan sonra tekrar bir araya geldiklerinde caz dünyasında büyük heyecan yaratan John Scofield & Joe Lovano, 20.30’da CRR Konser Salonu sahnesinde olacak.

        ■ garajistanbul sahnesi folk metal’in gözde isimlerinden Arkona konserine ev sahipliği yapacak. Grup, geçen yıl yayınladıkları “Yav” isimli albümün ikinci tanıtım turnesi kapsamında saat 20.00’den sonra sahnede olacak.

        26.10.2015

        ■ Son yıllarda yıldızı yükselen caz klarnetçisi Oran Etkin, “Gathering Light” gecesiyle, 25. Akbank Caz Festivali kapsamında, 21.30’da Babylon Bomonti sahnesinde olacak.

        ■ Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, 20.30’da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu sahnesinde bir konser verecek.

        ■ Trip-hop, electronica ve psychedelic tarzda yaptığı cover’lar ile öne çıkan Telepotik, 22.30’dan sonra Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

        ■ Türk sanat müziği ve arabesk türlerindeki eserleri caz standartlarında yorumlayan Standard A La Turc, 21.30’da Nardis Jazz Club sahnesinde huzurlarda olacak.

        ■ Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi, 20.00 itibarıyla Boğaziçi Oda Orkestrası konserine ev sahipliği yapacak.

        27.10.2015

        ■ “Good Music in Town” serisinin ilk konseri, caz müziğinin dünyaca ünlü yorumcusu Diana Krall’ın. Ünlü sanatçının pop klasiklerini caz tınılarıyla seslendireceği konser, 21.00’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde.

        ■ David Murray Infinity Quartet featuring Saul Williams, Fantastico Negrito & Craig Harris konseri, 25. Akbank Caz Festivali kapsamında, 21.30 itibarıyla Babylon Bomonti sahnesinde.

        ■ Bas klarnet virtüözü Oğuz Büyükberber ve gitarist-besteci Marc Sinan, 25. Akbank Caz Festivali kapsamında, 19.00 itibarıyla Akbank Sanat sahnesini paylaşacak.

        ■ Amerikalı piyanist Aaron Goldberg, triosu ile 25. Akbank Caz Festivali kapsamında 21.30’da Nardis Jazz Club sahnesinde bir konser verecek.

        ■ Pop müziğin yeni isimlerinden Burcu Tatlıses, ilk albümü “Güzel Kokuyorum”un tanıtım konseriyle 22.30’dan sonra Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde.

        ■ Caz vokalisti Jülide Özçelik, 25. Akbank Caz Festivali kapsamında 20.30 itibarıyla Caddebostan Kültür Merkezi sahnesinde dinleyicilerle buluşacak. Konseri online olarak canlı izlemek için www.akbanksanat.com adresini takip edin.

        ■ Jolly Joker sahnesinin 21.00’den sonra konuğu pop müziğin sevilen isimlerinden Cansu.

        28.10.2015

        ■ “Ortadoğu’nun müzikteki yeni temsilcisi” Ester Rada, 21.30’da Babylon Bomonti’de. Sanatçı, Etiyopya cazı, funk, soul ve R&B tınılarını bir araya getirecek.

        ■ KadıköySahne, 22.00’den sonra Yasemin Mori konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Sosyal sinema platformu Fil’m Hafızası’nın, temalı parti serisi Belong devam ediyor. 21.00’de Mentha’da başlayacak partinin bu seferki konsepti “A Clockwork Orange” olarak belirlenmiş.

        ■ İstanbul Gençlik Caz Orkestrası, 25. Akbank Caz Festivali kapsamında 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnede olacak.

        ■ Büyük Ev Ablukada, sevilen şarkılarıyla gece yarısı itibarıyla Dorock Stage sahnesinde olacak.

        ■ Summart Sanat Merkezi, 20.00 itibarıyla 25. Akbank Caz Festivali kapsamında Ece Göksu Trio konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Bakırköy Müzik Akademisi, 20.30’da Cumhuriyet Konseri ile Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi sahnesinde olacak.

        ■ ”Bir.One” isimli gönüllü hareketin Sultanbeyli’de barakalarda yaşayan çocuklar için giysi ve erzak; Yeni Çiftlik ve Marmara Ereğlisi barınaklarındaki canlar için mama toplamak üzere düzenlediği yardım konseri 22.00’de Kılçık Mekan’da... Sahnedeki isimler Can Gox, Velvele ve Sokak Lambası olacak.

        ■ Güçlü yorumuyla dikkatleri üzerine çeken Kalben, 22.00’de Dorock Stage’de.

        ■ Bronx Pi Sahne, 21.00’den sonra Saze konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Beyoğlu Hayal Kahvesi’nin 22.30’dan sonraki konuğu aranjör, besteci ve gitarist Cihan Mürtezaoğlu olacak.

        ANKARA

        ■ Ünlü piyanist Arcadi Volodos, “Ankara Piyano Festivali” kapsamında 20.30’da CSO Konser Salonu’nda bir konser verecek.

        ■ Gaye Su Akyol, 21.30’da Route sahnesinde olacak.

        İZMİR

        ■ Bios Bar sahnesi 23.00’te Adamlar konserine ev sahipliği yapacak.

        29.10.2015

        ■ Multi enstrümantalist Tom Jenkinson’ın drum ‘n’ bass projesi Squarepusher, 25. Akbank Caz Festivali kapsamında, 21.30’dan sonra Babylon Bomonti’de sahnede olacak.

        ■ Ayyuka ve Jay Dobis, 22.00’den sonra Coop’ta aynı sahneyi paylaşacak.

        ■ Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle Cumhuriyet Bayramı’nı çok sesli bir konserle kutluyor. Cumhuriyet Konseri 20.00’de Fulya Sanat’ta.

        ■ Türkiye’nin en eski tango merkezlerinden Tangojean, bu yıl 13’üncü kez Cumhuriyet Balosu düzenliyor. Balo 21.30’da başlıyor...

        ■ Çivi, 90’lı yılların en iyi grunge, alternative ve rock şarkılarını müzikseverler ile buluşturmaya devam ediyor. Bu yüksek enerjili grubu Kadıköy DorockXL Stage’de izleyebilirsiniz.

        30.10.2015

        ■ 25. Akbank Caz Festivali’nin merakla beklenen konserleri arasında yer alan, Indie müziğin öncülerinden İskoçyalı topluluk Belle & Sebastian, etkileyici sahne performansı ile Volkswagen Arena’da sahne alacak.

        ■ Neneh Cherry with RocketNumberNine etkinliği rap ve reggae arasında gidip gelen eğlenceli disko melodileri ile Salon İKSV sahnesinde olacak...

        ■ DJ Andy Butler’ın müzik projesi Hercules & Love Affair, 25. Akbank Caz Festivali kapsamında Babylon Bomonti’de sahnede olacak. 22.00’de başlayacak konserden sonra sahne Analog Africa Soundsystem’in.

        ■ 25. Akbank Caz Festivali’nin Londralı konuklarından Poppy Ackroyd, 19.00’dan sonra Akbank Sanat’ta sahnede olacak.

        ■ Cuma gecesinin öne çıkan bir diğer etkinliğiyse 22.00’de garajistanbul’da gerçekleşecek olan Tolga Akyıldız’la %100 Açık Sahne. %100 Açık Sahne’nin konukları: Bulutsuzluk Özlemi, İskender Paydaş ve konukları, Ceza, Gripin, Aylin Aslım, Bedük, Atlas, Tibet Ağırtan ve Ters Takla olacak. Bağımsız ve alternatif kulvarlarda ses getiren isimlerse Dilara Sakpınar, Neyse, The Away Days, Ahmet Beyler ve Ozan Ekici.

        ■ Moda Sahnesi, 21.30 itibarıyla 25. Akbank Caz Festivali kapsamında Mode XL konserine ev sahipliği yapacak. ■ Manuş Baba ve İkiye On Kala, 21.00’den sonra Bronx Pi Sahne’yi paylaşacak.

        ■ Rock müzik grubu Malt, 22.00’den sonra Dorock Stage’de bir konser verecek.

        ■ Baba-oğul Batu Batuhan Mutlugil, “Hardplugg” ile 22.30’da KadıköySahne’de birlikte sahne alacak.

        ■ DJ Andy Butler’ın müzik projesi Hercules & Love Affair, 25. Akbank Caz Festivali kapsamında Babylon Bomonti’de sahnede olacak. 22.00’de başlayacak konserden sonra sahne Analog Africa Soundsystem’in.

        ANKARA

        ■ Sertab Erener, 22.00’de Jolly Joker sahnesinde olacak.

        ■ Route sahnesi 21.30 itibarıyla Can Gox konserine ev sahipliği yapacak.

        İZMİR

        ■ Pentagram, 23.00’de Ooze Venue’de sahnede olacak.

        ■ Ezginin Günlüğü, 22.00 itibarıyla Bios Bar sahnesinde bir konser verecek.

        VİZYON

        Solace

        Afonso Poyart’ın yönetip Colin Farrell, Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan ve Abbie Cornish’in rol aldığı Solace, sıra dışı yeteneklere sahip bir adam olan Clancy’nin hikâyesi... Clancy, münzevi bir yaşamın içinde geçmişten gelen gizemli ve acı dolu olayların hesaplaşmasını yaşarken, geleceği görme ve psişik yeteneklerini yaşamından uzak tutmaya çalışır.

        Otel Transilvanya 2

        Genndy Tartakovsky’nin yönetip Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez ve Kevin James’in seslendirdiği animasyon film Otel Transilvanya 2’de, otel, kapılarını insan misafirlerine de açmıştır. Ancak, Drakula’yı endişelendiren bir durum vardır: Torunu, yarı insan, yarı vampir Dennis, hiç vampir özelliği göstermemektedir!

        Bir Frankenstein hikâyesi

        Bernard Rose’un yönetip Xavier Samuel, Carrie Anne Moss, Dony Todd ve Maya Erskine’in rol aldığı Frankenstein klasik hikâyenin modern bir yorumu. Zira, 3 boyutlu yazıcı ile oluşturulan ve sonra öldü diye çöpe atılan Frankenstein, ayağa ilk kalkışı ile “Neyim ben? Beni kim yarattı? Bu dünyadaki görevim nedir?” gibi varoluşa dair sorular sorar...

        Babalar ve Kızları

        Gabriele Muccino’nun yönetip Russell Crowe, Amanda Seyfried, Aaron Paul ve Diana Kruger’ın rol aldığı Babalar ve Kızları, New York’ta yaşayan bir baba ile kızı arasındaki büyük sevginin hikâyesi.

        Bol ödüllü Mustang

        Deniz Gamze Ergüven’in yönetip Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan ve Tuğba Sunguroğlu’nun rol aldığı Mustang; bir Karadeniz kasabasında büyükanneleriyle yaşayan, büyüme çağındaki 5 yetim kız kardeşin, maruz kaldıkları toplum baskısına karşı kendi yöntemleriyle direnişlerini ve özgürlük arayışlarını masalsı bir tonla anlatıyor.

        SERGİ

        ■ Tuba Yalçınkaya’nın İstanbul’daki ikinci kişisel sergisi Dağın Belleği, hem sergi mekânını hem de acımasızca dönüştürülen yaşam alanlarımızı dert ediniyor. Karadeniz ırmaklarına inşa edilen HES’lerin yol açtığı tahribata isyan ile, Boğaz’ın bakir zamanlarına özlem; Yalçınkaya’nın desenden taşarak üç boyuta taşıdığı heykel ve yerleştirme formlarında ifade bulan üretiminin temel izleklerini teşkil ediyor. Sergi, 14 Kasım’a kadar Öktem&Aykut’ta görülebilir.

        ■ Zafer Aracagök, yeni sergisi Arkadan Yaklaşmak ile çizgi ve suluboyayı figürsel dolaşım alanlarının içine çekiyor. Sergi 7 Kasım’a kadar Alan İstanbul’da görülebilir.

        YEME - İÇME

        ■ Ünlü makarna şefi Carla Ferrari, Dünya Makarna Günü’ne özel lezzetli tadımları ile Crate and Barrel Akasya Acıbadem mağazasında olacak. 25 yıldır makarna şefliği yapan, Eataly’nin ünlü İtalyan şefi Carla Ferrari, bugün ve yarın 14.00-17.00 saatleri arasında Akasya Acıbadem mağazasında en sevdiği makarna olan tagliatelle’yi taze olarak Crate and Barrel müşterileri için hazırlayacak.

        ■ The Marmara Taksim bünyesinde yer alan Tuti Restaurant, öğle servisinde misafirlerini sezonun en lezzetli balıklarından palamut ile karşılıyor. Ödüllü şeflerin hünerli elleriyle hazırladıkları palamutlar; konukların seçimine göre kömür ateşinde palamut ızgara, palamut tava ya da soğanlı palamut şaşlık olarak farklı şekillerde pişiriliyor.

        ■ İtalya’nın gerçek lezzetlerini en orijinal haliyle sunmak için yola çıkan ve ilk şubesini Tuzla Marina’da (Viaport Marina) açan Cappello’da tüm malzemeler en doğalından seçiliyor ve her şey günlük hazırlanıyor. İtalya’dan özel getirilen dev bir taş fırında pişen gerçek pizzayı, en iyi makarnayı, 20 çeşit tuzlu ve tatlı krebi, sağlıklı salataları, günlük hazırlanan 25 çeşitten fazla dondurması ve tatlıları ile iyi yemeğin farkını damağınızda hissedeceksiniz.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ Galasını New York Film Festivali’nde yapan Paul Thomas Anderson imzalı Junun, İstanbul Film Festivali ve MUBI işbirliğiyle 28 Ekim Çarşamba günü 21.30’da tek gösterimle Rexx Sineması’nda olacak. Junun, Paul Thomas Anderson’ın Radiohead gitaristi Jonny Greenwood ve İsrailli müzisyen Shye Ben Tzur eşliğinde Hindistan’ın kuzeyindeki Racastan’a yaptığı yolculuğa ve albüm kaydına tanıklık ediyor.

        ■ Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek New Balance Büyükada Koşusu’nda katılımcılar; yarın, şehrin içindeki karmaşa, kalabalık ve trafikten uzakta, manzarası ve doğasıyla İstanbul’un yanı başındaki cennet Büyükada’da sporla iç içe bir gün yaşayacak. 11.2 kilometreden oluşan, adanın tarihi, huzur dolu ve insanı canlandıran doğal parkurunda düzenlenecek koşuda, Büyükada’nın bir kez daha binlerce kişiyi ağırlaması bekleniyor.

        ■ Geçtiğimiz yıl Kapadokya’da ilki gerçekleşen ve 110 km parkurunda Rus atlet Elena Polyakova’nın, hem kadın hem erkek yarışmacıları geride bırakarak genel klasmanda birinciliğe ulaştığı The North Face® Kapadokya Ultra Trail koşularının ikincisi, bu hafta sonu Kapadokya’da yapılacak.

        ■ Tüm dünyada geleneksel hale gelen Cadılar Bayramı, en sevimli ve en eğlenceli kostüm partisi ile Pique’nin büyülü dünyasında minikleri bekliyor. 30 Ekim Cuma günü küçükler, ister bir süper kahraman, ister bir prenses, isterlerse de bir tavşan olarak Halloween Party’nin tadını hep birlikte çıkarıyor.

        ■ Son olarak Burgazada’da tasarımcıları ve müzisyenleri bir araya getiren Byzantion Fest; bu sefer üç gün sürecek MultiVenue Music Festival (ÇokluMekân Müzik Festivali) kültürünü İstanbul’da yaşatmaya çalışacak. Organizasyonun ilk günü, Blacktrick öncülüğünde bugün Peyote Nevizade’de, yarın ise Kadıköy Dorock Bar’da gerçekleşecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ