Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşte ev huzursuzluğunu yok etme yöntemi: Feng Shui!
        1

        Evde mutsuz ve isteksiz olma hali Çin Felsefesi'ne göre bir enerji meselesi... Hemen hemen çoğu insan bu durumu yaşıyor hatta bu durum boşanmalara bile neden olabiliyor. Ev huzursuzluğu olarak bilinen bu durumun nedenlerini ve çözüm yollarını Feng Shui ve Çin Astrolojisi Danışmanı Ceren Ateş'le konuştuk...

        2

        Ev huzursuzluğu nedir? İnsan neden yaşadığı en özel yerde huzursuz olur?

        Ev huzursuzluğu olarak bilinen, halk dilinde de “Kendimi burada iyi hissetmiyorum, sanki diken üstünde oturuyorum” ya da “Burada oturmak beni çok boğuyor, duvarlar üstüme üstüme geliyor” şeklindeki söylemler hep yaşanılan bir durumdur. Kadim Çin Felsefesi, 6000 yıl önce toprağın insanların üzerindeki etkisini fark edip hanedanlıkların geleceğini belirlemek için kullanılmaya başlamıştır. Bunun adı da Feng Shui’dir.

        3

        Bu felsefeye göre her yaşadığımız alanın bir enerjisi vardır. İyi olan enerjilerde bulunmak insanlara huzur verirken, kötü enerjilerin içinde bulunmak ise kişilerin hasta olmasına kadar etkisini gösterebiliyor. Bu felsefeye göre yatak başımızdan, ocağımızın yerine hatta günümüzde TV’yi koyduğumuz yere kadar karar verilmesi gerekir. Yoksa yanlış enerjileri aktive ederek iç huzursuzluğu yaşamaya başlarız. Bu durum sadece iç huzursuzluğu olarak kalmaz. Hayatımızdaki özel kişiyle çatışmamıza hatta ayrılmamıza, işimizden atılmamıza, hastalanmamıza sebep olabilir. Tam tersi evinizi enerjilerle uyumlu bir şekilde dekore ettiğinizde de evde huzuru bulmanıza, sevgiliniz bile yokken evlenmenize, iş bulmanıza, ünlü olmanıza, sağlığınıza kavuşmanıza yardımcı olur.

        4

        Tüm günü enerjik geçirseniz bile eve geldiğinizde içinizden hiçbir şey yapmak gelmez bunun nedeni ne?

        Yanlış dekorasyon derken televizyonunuzu kötü enerjinin olduğu yere koymaktan tutun, salonunuzun duvar rengine hatta mobilya seçimlerinize kadar geçerlidir.

        5

        Dolayısıyla yanlış aktive edilen ev devamlı yanlış enerjiyi çekecektir. Siz ne kadar iyi enerjide olursanız olun eviniz sizi yoracak, belki de kavgacı ya da yorgun biri yapacaktır. Aynı düşünce gücü öğretilerinde bahsedildiği gibi kötü düşünce kötü olayları çektiği gibi kötü enerjili ev de kötü yaşantıyı size sunacaktır.

        6

        Ev huzursuzluğunda eşyaların bir enerjisi var mı?

        Evdeki eşyaların bir enerjisi tabiî ki de vardır. Mesela buzdolabı, saat gibi mobilya ve aksesuarlar devamlı enerjimizi aktive ederler. Bunlara aktif enerji deriz. Dolayısıyla kendisiyle uyumlu olan iyi aktif enerjilerin bulunduğu yerde olmasını isteriz. Kırmızı renk ateş elementinin rengidir. Dolayısıyla kırmızı renkli mobilyaları ya enerjiyi yakarak tedavi etmek için ya da iyi enerjiyi alevlendirmek için kullanırız. Metal objeler ağaç elementini keser dolayısıyla dikkatli kullanmak gerekir. Özellikle hastalık olan dilimlerde metal obje ve mobilyalar kullanırız. Dolayısıyla evdeki her obje ve mobilyanın işlev, renk, şekil ve malzeme açısından ürettiği bir enerji olması bizimde aktive ederken veya tedavi ederken işimize yarar.

        7

        Evde 'kalıcı miskinlik' halinin ya da sadece evdeyken asık yüzlü olmanın asıl nedeni nedir? Bu huzursuzluğu nasıl yenebiliriz?

        Kalıcı miskinlik hali Feng Shui felsefesine göre en sevilmeyen enerji olan 5 yıldızından kaynaklanıyor olabilir. 5 Yıldızı genel olarak talihsiz olayları temsil eder. Kadim bilgi bu enerjiyi hayalet olarak da adlandırır. Uzun süre vakit geçirdiğimiz alanda yani yatağımızın olduğu dilimde ya da çalışma masamızda bu yıldızın etkisi altındaysak bir metal çan asılması gerekir ama genel olarak bu yıldızın içinde uzun süre vakit geçirmek hayat kalitemizi düşürür.

        8

        Eşyaların renkleri önemli mi? Nasıl renkler tercih edilmeli?

        Eşyaların renkleri, şekilleri ve malzemeleri çok önemlidir. Evin Feng Shui haritası çıkarıldıktan sonra (Feng Shui haritası her eve özeldir) yaşam alanındaki bulunan enerji ateş elementi ise kırmızı, bordo gibi renkler kullanırız. Eğer yaşam alanı toprak elementi ise bej renkler kullanırız.

        9

        Metal elementinde dore, lame, beyaz renklerini, su elementinde siyah renkleri ve ağaç elementinde de yeşil, mavi ve kahverengiyi kullanırız. Önemli olan yaşam alanındaki enerjinin ne olduğudur. Buna göre mobilyaların yerlerine ve renklerine hatta malzemelerine karar verilir.

        10

        Eşyaların düzeni nasıl olmalı?

        Eşyaların düzenleri duvar ya da cama çapraz olacak şekilde kesinlikle olmamalıdır. Bu yerleşim şekline biz zehirli ok deriz ve Feng Shui felsefesine göre hiç sevilmez. Ayrıca yatak başucumuz cama doğru, ayağımız da kapıya direk bakacak şekilde olmamasına dikkat etmemiz gerekir. Yatağın cama ve kapıya 90 derece olmalı, hatta mümkünse odaya giriş ile yatağın pozisyonu diyagonal olmalıdır.

        11

        Uzun koridorların direk karşısındaki odada ya da koltukta uzun süre oturmak ya da uyumak kişinin çok yorulmasına ve yorgun kalkmasına sebep olur. Çalışırken arkanızda cam yerine duvar olmasına ve kapıdan giren kişiyi görebileceğiniz şekilde masanızı konumlandırmalısınız.

        12

        Ev huzursuzluğunun ya da bir mekanda yaşanan sürekli huzursuzluğun esas nedeni nedir?

        Feng Shui felsefesine göre hareketli yaşam alanlarının Yang, yatak odaları gibi sakin alanların da Yin olması gerekir. Bunun için evin dışındaki faktörlere de bakılır. Yani yatak odaları hareketli olan bir ana yola bakıyor olması o odadaki Yin enerjiden çok Yang enerjiyi tetikleyebilir dolayısıyla evin içinde ne kadar tedavi yöntemi uygulanırsa uygulansın kişi dinamik bir enerji içinde dinlenmeye çalışıyor olacaktır ve bu durum huzursuzluk ve yorgunluğa sebebiyet verir.

        13

        Aynı zamanda Yang olması gereken salon camını komple kapatacak kadar bir ağaç/ orman olması da bu alanı çok sakinleştirecek dolayısıyla bereketli olan enerjinin ölmesine sebebiyet verebilecektir. Evimizin yanında bulunan hastane, mezarlık, uçurum, çevreyolu, yüksek gerilim hattı gibi yerler evin iç huzurunu da bozar. Ev seçimlerinizde evin etrafına da bakmakta bu yüzden fayda vardır.

        14

        Evin şekli nasıl olmalı?

        Ayrıca evin şekli de çok önemlidir. Üçgen bir evde mobilyalarınızı yerleştirmekte zorlandığınız kadar Feng Shui açısından da tam olarak verim alamazsınız. Bu sebeple dikdörtgene yakın evler en ideal evlerdir. Kişi de bu tip evlerde daha rahat ettiğini fark edecektir. Ayrıca çatı katları günümüzde çok kullanılır hale geldi ancak Feng Shui felsefesinde eğimli tavanlar sadece ibadet yerlerinde kullanılmalıdır çünkü enerji bu tip yerlerde çok yoğunlaşır, yine kişinin iyi dinlenememesine sebebiyet verir.

        15

        Yatağınızın tam üstünde kiriş olması da felsefeye göre zehirli oktur ve sırt ağrılarından, ayrılığa kadar birçok sonuçlar doğurabilir. Gün ışığının giremeyeceği kadar yakın yakın olan apartmanlar da kötü enerjiden nasibini alır. Çünkü yaşam enerjisi dediğimiz enerji açık alanlarda serbest gezebilirken, sıkışık yerlerde tıkanır ve durur. Dolayısıyla evinize yaşam enerjisi giremiyor demektir.

        16

        Ev seçimi nasıl yapılmalı?

        En ideal ev seçimi salon, mutfak gibi aktif enerji alanlarının olduğu yönde bir açıklık, yol olması (hatta su/ deniz olması ama okyanus gibi uçsuz bucaksız bir su değil).

        17

        Evin arkasında da (yatak odaları gibi sakin alanların olduğu yerde) evin kendisi kadar ya da kendinden daha yüksek bir apartman, ağaçlık alan, dağ bulunan evler tercih edilmelidir. Bu tanım İstanbul’da boğaz evleri için genel olarak geçerlidir. İşte bu yüzden bu evler hep pahalı olmuşlardır çünkü iyi yaşam enerjisini en azından dış faktörler açısından çekebilmektedirler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ