Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 102 yaşındaki Ayşe Nine'nin sırrı, Asırlık Ayşe Nine maşallah dedirtti
        1

        Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde yaşayan 102 yaşındaki Ayşe Aktaş, ilerlemiş yaşına rağmen kendi işini kendisi görüyor. 60 yıldır çay, kahve ve yumurta perhizi uygulayan Ayşe Nine, sağlığını buna borçlu olduğunu söyledi.

        2

        Koçarlı'nın Bağcılar Mahallesi'nde yaşayan, kimliğine göre '1914' doğumlu, yani 102 yaşında olan, ancak nüfus cüzdanının geç çıkarıldığını, aslında 110 yaşının üstünde olduğunu söyleyen Ayşe Aktaş, gençlere taş çıkartıyor.

        3

        Sağlıklı yaşamını perhizine borçlu olduğunu söyleyen 5 çocuk, 13 torun, çok sayıda torun çocuğu ve bir de torununun torununu görme şansı bulan Ayşe nine, halen geçmişte ne yaşadıysa hatırlıyor.

        4

        Oğlu Kemal Aktaş'ın yanında tek gözlü bir odada kalan Ayşe nine, kendi yemeğini kendi yapıyor. Kimseye işini bırakmayan Ayşe nine, yakınlarını da ziyareti ihmal etmiyor.

        5

        60 YILDIR ÇAY VE KAHVE İÇMİYOR

        Yediklerine çok dikkat ettiğini söyleyen Ayşe nine, "Marketlerden satın alınan tatlı türlerini asla yemem. Hazır meyve suyunu içmem.

        6

        Meyvenin iyisini sever, özellikle şeftaliye bayılırım. 60 yıldan beri çay, kahve ve yumurtadan uzak duruyorum. Bol su içerim. Başkasının eline bakmam, kendim pişirir, kendim yerim.

        7

        Babam gençlik yıllarımda bana çok sarıçam balı yedirdi. Sağlığa çok faydalı. Perhiz yapmasam bu denli sağlıklı yaşamım olmazdı.

        8

        Şu an yürüyebiliyorsam, gülüp konuşabiliyorsam, bunu yaptığım perhiz sayesinde koruduğum sağlığıma borçluyum" dedi.

        9

        "YOKLUK VARDI"

        Gençlik yıllarında ülke savaştan çıktığı için yokluğu da yaşadığını anlatan Ayşe nine, "Cumhuriyet'in kurulduğu yılları çok iyi hatırlıyorum.