Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erkeklerin meme uçları var, çünkü...
        1

        İnsanlar memeli hayvanlardır. Embriyonik gelişimin dördüncü haftasından sonra Y-kromozomundaki genlerin ortaya çıkmasına kadar olan zamanda, erkek ve dişi embriyolar aynı gelişim sürecindedirler.

        2

        XX ve XY cinsiyet ayrılığını belirleyen 23. kromozomlar, erkekleri dişilerden ayıran fiziksel farkların oluşmasında rol oynar.

        3

        Sekizinci haftada ise eşey hücreleri, cinsiyeti belirlemeye başlar. Böylece erkekler, dişi yapıların gelişimini engelleyen faktörleri salgılar. Erkek embriyosu, erkeklik hormonu testosteronu salgılamaya başladığı anda, vücuttaki kadın ile erkeği ayıran cinsiyet özelliklerini etkiler.

        4

        Embriyoda cinsiyeti belirleyen eşeysel bezler gelişimin dördüncü haftası itibariyle görülmeye başlar. Bu haftadan önce, cinsiyet, gelişimde bir rol oynamaz ve altı haftalık olana kadar, embriyo kadın şablonunu takip eder.

        5

        Sonuç olarak, bütün insan embriyolarının meme uçları ile gelişmeye başladıklarını söyleyebiliriz. Bu nedenle erkekler de tıpkı kadınlar gibi meme uçlarına sahiptir.

        6

        Öte yandan, gelişmemiş bir meme dokusu olmasına rağmen, erkekler de meme kanserine yakalanabilir. Nadir olarak gözükse de, risk faktörleri östrojen seviyesine, obeziyete, alkol tüketimeine ve karciğer hastalıklarına bağlıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ