Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu klinikte ameliyat ve ambulans hizmeti ücretsiz

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul veteriner kliğini en bol şehirlerden ama sokaktaki hasta ya da yaralı hayvana el uzatan duyarlı vatandaş maalesef yeterince yok. Nedeni ise veterinerin talep ettiği ücret. Birçok kez sokakta yaralı olduğundan duyarlı vatandaşlarca kliğine götürülen dostların tedavilerine karşılık 250 ila 1200 lira arasında değişen rakamların talep edildiğine yönelik şikâyetler oluyordu. Üsküdar Belediyesi ise sokaktaki hasta ya da yaralı hayvanlar ölmesin, vatandaşlar gönül rahatlığıyla tedavi ettirebilsin diye Minik Dostlar adından bir klinik açtı. Dün açılan klinik “Paranız yoksa da can kurtarabilirsiniz” diyerek tam teşekküllü hizmet verecek.

        GÜNDE 12 AMELİYAT

        Sahipsiz sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda tedavi edilmesini sağlayacak olan ve ücretsiz olarak hizmet veren Minik Dostlar Kliniği’nde, 2 ameliyathane ve tedavi üniteleri bulunuyor. Günde 12 ameliyat gerçekleştirmeye ve aynı anda 30 hayvanın muayene edilmesine elverişli Minik Dostlar Kliniği, sahipsiz hayvanlar için ücretsiz olarak ambulans hizmeti de sunuyor. Böylelikle sokak, mahalle ya da herhangi bir yerde yaralanan sokak hayvanlarına daha hızlı hizmet verilmesinin sağlanması hedefleniyor.

        Minik Dostlar Kliniği’nde ambulans görevlisi olarak çalışan Ramazan Uzun, “Acil durum çağrıları geldiğinde hayvanları güvenli bir şekilde alıp kliniğimize ulaştırıyoruz. Gün içerisinde hizmetimiz var, diğer zamanlarda da çağrı merkezimizin cevap verdiği ve ulaştığımız hayvanlara gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Olayı telefonla öğrenen çağrı merkezindeki arkadaşım önce hayvanın durumunu öğreniyor, tespiti yapıldıktan sonra ona uygun bir şekilde gidip müdahale etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

        Kliniğin hayvanlar için çok özel bir hizmet olduğunu ifade eden Güzide Erden ise “Sokaktaki hayvanlar için her ne kadar barınaklar şehrin belirli yerlerinde rehabilitasyon amaçlı olarak bulunsa da şehrin merkezindeki klinikler bizim en hızlı, acil ve özellikle kısırlaştırma için gidebileceğimiz yerler. Bu yatırımların artırılması sokaktaki hayvanlara daha hızlı ulaşabilmemizi sağlıyor o yüzden çok iyi bir tesis açıldı” diye konuştu.

        2 ameliyathanenin olduğu klinik 7 gün 24 saat açık olacak

        Klinikteki ücretsiz ambulans mahallelerdeki yaralı hayvanları kliniğe getirecek, tedavilerinin ardından hayvanlar aldıkları yere bırakılacak

        Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dün hayvanseverlerin de katıldığı törenle kliniği hizmete açtı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ