Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seçim kavgası: 2 ölü

        Sivas'ın merkeze bağlı Gümüşdere beldesinde seçim tartışması nedeniyle çıkan kavgda 2 kişi öldü. AKP'nin başkan adayının aralarında bulunduğu 5 kişi yaralandı.

        Erhan CEYLAN/ SİVAS (AHT)

        Gümüşdere beldesinde, 561 oy ile seçimi kazanıp başkan seçilen MHP'li Mustafa Gökmen ile 502 oy alıp seçimi kazanamayan AKP'li Mustafa Sarıkaya'nın akrabaları arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada Başkan Gökmen'in akrabası olduğu öğrenilen Doğan Yıldırım ve İbrahim Kurt hayatını kaybederken, AKP'li aday Sarıkaya ile yeğeni Ali Dumlupınar, Cennet Kurt, Faruk Sarıkaya ve Ayşegül Uzunkaya yaralandı. Jandarmanın müdahalesiyle her iki taraf yatıştırılırken, yaralılar Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Cenazelerin morga kaldırıldığı hastaneye ölenlerin yakınları akın etti. Hastane önünde de gerginlik ve kavgalar yaşandı. Polis ekipleri hastane önünde geniş önlem alarak olayları yatıştırdı. Jandarma ekipleri beldede yeni olayları engellemek için güvenlik önlemi aldı.

        Daha önceki yıllarda meydana gelen olaylarda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı Gümüşdere beldesine 2007 yılında giden Sivas Valisi Veysel Dalmaz, aralarında husumet bulunan aileleri barıştırmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ