Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İmam tefecilikten tutuklandı

        Ali Hikmet ÖZTAŞKIN / BURSA (AHT)

        İlçede iki yıldır tefecilik yaptığı ileri sürülen Çardak Camii imamı Yılmaz S.'nin (46), Şeyhmüftü Mahallesi Seyitgazi Sokak'taki evine polis tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda imam Yılmaz S. gözaltına alınırken, evde yapılan aramada ise değişik bankalardan alınmış 40 adet kredi kartı, 2 adet banka POS cihazı, 2 adet çek, 28 adet toplam 167 bin TL tutarında senet isim listeleri, fihrist ve bir adet bilgisayara el konuldu.

        İmam Yılmaz S.'nin ifadesi doğrultusunda ANAP eski İlçe Başkanı İ.Ü. ile ilçenin tanınmış esnafından A.U. da polis tarafından gözaltına alındı.

        Ele geçirilen kredi kartının imam Yılmaz S. ve yakınlarının aralarında bulunduğu 25 kişiye ait olduğu öne sürüldü. Zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından dün akşam saatlerinde Mustafakemalpaşa Adliyesi'nde nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. İmam Yılmaz S. tutuklanırken, İ.Ü. ve A.U., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İmam Yılmaz S.'nin kendisine başvuran kişilere ihtiyacı olan malları kendi kredi kartından alıp, borcu faiziyle geri aldığı öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ