Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstiklal Cafe

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kahve açısından hızlı büyüyen ve cazip bir pazar haline gelen Türkiye'de, firmaların sayısı çoğalırken, uluslararası zincirler de büyük şehirlerdeki etkinliğini artırıyor.

        Türkiye'de daha önce alışveriş merkezlerinde görmeye alıştığımız kahve dükkanları, son yıllarda farklı dizayn ve dekorasyonları ile büyük şehirlerdeki işlek caddeleri de sarmaya başladı.

        Perakende markalarının yer kapma yarışına girdiği Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde ise, yerli ve yabancı kahve firmalarının sayısı her geçen yıl artıyor. Çok sayıda kahve dükkanının yer aldığı caddede Gloria Jean's Coffees ve Starbucks Coffee'nin üçer dükkanı bulunuyor.

        Reysaş Uluslararası Gıda İşletmeciliği ve Turizm AŞ bünyesinde gelişim ve işletimini sürdüren Avustralya-Sydney merkezli Gloria Jean's Coffees, Türkiye'de, 25'i İstanbul olmak üzere 40 noktada hizmet veriyor.

        Nisan 2003'ten bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Starbucks Coffee'nin ise 40'ı İstanbul'da olmak üzere 60'ı aşkın mağazası bulunuyor.

        Robert's Coffee, Kafehaus İstanbul, Cafe Krepen, M & N ve İst Cafe'nin mekanlarının da bulunduğu cadde, son dönemde bazı pastanelerin de yine kahve mekanı görünümüyle dikkati çekiyor.

        Geniş koltukların yer aldığı birkaç katlı dükkanlarda müşterilere, dünyanın farklı ülkelerinden onlarca çeşit sıcak-soğuk kahve sunuluyor. Bu mekanlar, kahve tutkunlarının önümüzdeki dönemde yeni adreslerinden biri olacağa benziyor. ''KAHVE MEKANLARI OLMAZSA OLMAZ'' Gloria Jean's Coffees Türkiye Genel Müdürü Bilgehan Karakuy, mağaza açarken ciddi araştırmalar yaptıklarını, inandıkları, standartlarına ve hedefledikleri karlılığa uygun yerlerde bulunmayı tercih ettiklerini belirterek, ''Bu kriterleri değerlendirmeden en önce misafirlerimize daha yakın olabilmeyi ve onlar bizi nerede görmek istiyorlarsa orada olmayı istiyoruz'' dedi.

        Karakuy, ''Avrupa yakasının kalbi'' olarak nitelediği Beyoğlu İstiklal Caddesini baştan sona yürürken, bir alışveriş merkezinde görülebilecek hemen her mağazaya girilebileceğini, sinema keyfi yapılabileceğini, aç olunduğunda farklı alternatiflerden yararlanarak yemek yenilebileceğini ya da yorgunluk hissedildiğinde kahve molası vererek soluklanılabileceğini ifade etti.

        ''Kahve de bir keyif kültürü olduğuna göre bu renkliliğin içinde kahve mekanları, olmazsa olmazdır'' diyen Karakuy, İstiklal Caddesinin girişi, çıkışı ve ortasında bulunan 3 mağazalarının her birinde günde yaklaşık 800 misafir ağırladıklarını, bu sayının hafta sonları daha da arttığını belirtti.

        Hedeflerinin İstanbul, İzmir, Ankara ve Eskişehir ile sınırlı kalmayıp diğer illerde de hizmet verebilmek olduğunu, Adana, Bursa, Denizli ve Mersin'de yeni mağazalar açarak toplam mağaza sayısını 2007 yılı içerisinde 55'e çıkarmayı planladıklarını kaydeden Karakuy, yüzde 100 büyüdüklerini ve geçen yıl Gloria Jean's Coffees içinde ''en başarılı ülke'' ödülünü aldıklarını bildirdi.

        A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ