Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tepebaşı artık "Yunusemre"

        Büyükşehir Belediyesi Meclisinin toplantısında önerge veren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve DSP'li Meclis Üyeleri, Tepebaşı ilçesinin adının Yunusemre olarak değiştirilmesi için gerekli çalışmanın başlatılmasını istedi.

        Başkan Ataç, Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinliklerine katılmak üzere 6 Mayısta kente gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün merkez ilçelerden birinin adının Yunusemre olarak değiştirilmesini önerdiğini hatırlattı.

        Cumhurbaşkanı Gül'ün önerisini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Ataç, şöyle konuştu:

        ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Mehmet Kılıçlar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e Mihalıççık ilçesine bağlı Yunusemre beldesinin adının tekrar Sarıköy'e dönüştürülmesini, Tepebaşı ilçesinin isminin de Yunusemre olarak değiştirilmesini önerdi. Cumhurbaşkanı Gül, Yunus Emre etkinliklerinin artık Eskişehir merkezde yapılmasını ve Eskişehir'de o adla bir ilçenin oluşturulmasını önerdi. Bu öneriyi Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Rektörler olumlu karşıladı. Cumhurbaşkanımız bu öneriyi yaparken, gelişmekte olan Tepebaşı'na Yunusemre adının verilmesini özellikle istemiştir. Anadolu Üniversitesinin ilk kampüsünün adı Yunusemre'dir. Tepebaşı'nda bulunan eski SSK Hastanesinin adı Yunusemre Devlet Hastanesi olarak değiştirildi. Anıt Park'ta Yunus Emre heykeli bulunuyor. Tepebaşı'nın Yunus Emre gibi anlamlı bir ismi hak ettiğine inanıyoruz.''

        Ataç, dün gece geç saatlerde biten meclis toplantısında, Tepebaşı ilçesinin adının Yunusemre olarak değiştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasının oy birliğiyle kabul edildiğini bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ