Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dağcılar mahsur kaldı

        Bitlis'in Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan Süphan Dağı'na tırmanan ve bir arkadaşlarının ayağının kırılması sonucu mahsur kalan 6 dağcı kurtarılmaya çalışılıyor.

        Ağrı'nın Patnos ilçesinden sabah saatlerinde Süphan Dağı'na tırmanışa geçen 6 dağcıdan Kamuran Oğuz, kayarak ayağı kırıldı.

        Arkadaşlarının ayağı kırılması üzerine iniş yapamayan dağcılar, bunun üzerine Adilcevaz Kaymakamı Mustafa Çitfçi'ye cep telefonu ile ulaşarak yardım istedi. Kaymakam Çiftçi'nin haber vermesi üzerine 10'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'ndan sağlanan askeri helikopter, dağcıların kurtarılması için sağlık ekipleri ile birlikte Süphan Dağı'na hareket etti. Helikopterin, dağcıları Bitlis il merkezi ile Tatvan ilçesine getirmesi bekleniyor.

        Kaymakam Mustafa Çiftçi, "Aslında dağcılar olarak hangi bölgeden çıkış yaptıysak o bölgeden iniş yapmalarını gerekiyor. Fakat arkadaşlarımız belki bilmeyerek belki de gezi amaçlı bu bölgeden inişe geçmişler. Askeri helikopter ve sağlık ekipleri mahsur kalan dağcıları kurtarmaya çalışıyor. En kısa zamanda Süphan Dağı Kulüpevi'ni bitirip dağcı arkadaşlarımızın hizmetine sokarak bu tür olaylarda acil müdahaleleri yapacağız" dedi.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ