Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da kar kalınlığı 22 cm oldu

        İstanbul'da Cumartesi sabahı başlayan kar yağışı yer yer tipi şeklinde devam ediyor. Özellikel boğaz bölgesinde etkili oluyor. Yol bakım ve onarım müdürlüğü ekipleri tuzlama ve kürüme çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul'un çeşitli bölgelerinde ortalama 22 cm kar ölçüldü. E-5 karayolu Silivri Bölgesi'nde zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor. TEM Karayolu Edirne istikametinde tipi nedeniyle yol trafiğine kapalı.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        İstanbul içinde ana arterlerde sabah saatleri itibari ile sorun yaşanmıyor, kapalı yol bulunmuyor. 2 bin 49 görevli sabaha kadar 15 bin 30 kg tuz, 913 bin kg solüsyon kullanarak yolları trafiğe açık tuttu. Şehir hatları ve vapur seferleri sorunsuz yapılırken 07:30 Bandırma Yenikapı Bostancı deniz otobüsü, 08:00 Armutlu Yenikapı Bostancı deniz otobüsü seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

        Lojistik Destek Daire Başkanlığı, kar küreme çalışması yapan personele, 14 bin kişilik kumanya ve sıcak çorba dağıttı. TEM Kınalı köprü bölgesinde yollarda kalan vatandaşlara 600 kişilik kumanya 300 battaniye dağıttı.

        Kar kalınlığı 70 santimetre

        Yapılan ölçümlerde, bazı şehir merkezlerinde kar kalınlıkları şöyle: Hakkâri 70, Ağrı 52, Muş 48, Kars 46, Tunceli ve Bingöl 43, Zonguldak 36, Yozgat 33, Sakarya 25, Gümüşhane 24, Erzurum ve Tokat 22, Balıkesir 20, Konya ve Sivas 17, İstanbul, Denizli ve Çankırı 15, Düzce ve Kastamonu 12, Isparta ve Kırıkkale 10, Bolu 9, Afyonkarahisar 8, Ankara 7 santimetre.

        EĞİTİME KAR ENGELİ

        Yurdu etkisi alan kar yağışı ve tipi nedeniyle ilköğretim okulları ve liseler için İstanbul, Ankara, Kocaeli, Balıkesir, Yalova, Zonguldak, Sakarya, Konya, Kahramanmaraş, Çanakkale, Muş, Denizli, Bursa, Düzce, Aksaray, Karaman, Bartın, Çankırı'da 1 gün, Tokat, Kırşehir, Kastamonu, Tunceli, Yozgat, Samsun ve Sivas'ta il merkezleri ile bu illere bağlı bazı ilçelerde 2 gün eğitime ara verildi. Marmara, Bilgi, Gazi, Fatih, Başkent, İstanbul Aydın üniversiteleri de eğitime 1 gün ara verdi.

        DONARAK ÖLDÜLER

        Bursa'da sokaklarda yaşayan Şenol Akçay (37), dün sabah Osmangazi ilçesi Şehreküstü Mahallesi'nde ölü bulundu. Donarak öldüğü anlaşılan Akçay'ın baktığı "Karabaş" adlı köpeğin uzun süre sahibinin yanından ayrılmadığı gözlendi.

        Giresun'un Keşap ilçesi Saraycık köyünde yalnız yaşayan eski köy muhtarı Hasan Akkaya (73) evinin yakınındaki fındık bahçesinde ölü bulundu. Akkaya'nın donduğu anlaşıldı.

        ONLARCA KAZA OLDU

        Kars'tan İzmir'e gitmekte olan yolcu otobüsü, Yozgat'ın Sorgun ilçesi yakınlarında yolda kayarak şerit değiştiren otomobile arkadan çarparak şarampole devrildi. Kazada, 2'si ağır 9 yolcu yaralandı.

        İzmir'den Giresun'a giden yolcu otobüsü Kırıkkale yakınlarında kayarak şarampole yuvarlandı. Yolcu Nafiye Balcu (26) öldü, 35 kişi yaralandı.

        Kayseri'den Balıkesir yönüne giden yolcu otobüsü İnegöl yakınlarında kontrolden çıktı. Kazada, astsubay okulu öğrencisi Mustafa Bostanlık öldü.

        Iğdır'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsü, devrildi. Kazada Azerbaycan uyruklu Abdulfed Alecfora (45) hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.

        Kayseri'den Ankara'ya giden iki yolcu otobüsü, Kırşehir'in Şehitlik mevkiinde 1 kilometre arayla devrildi. İlk kazada araçta sıkışan yolculardan Ümmühan Seçkin öldü, 27 yolcu yaralandı. İkinci kazada da 12 kişi yaralandı.

        Sakarya'da bir kum ocağında gece bekçisi olarak çalışan Şenol Öz demiryolundaki karları temizlemek isterken tren altında kalarak öldü.

        Kocaeli'nde, evinin penceresindeki karları temizlerken düşen Sebahattin Sönmez yaşamını yitirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ