Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kan davası kurbanı başka bedenlerde yaşayacak

        Erol ŞENNUR / ADANA (AHT)

        Adana'da ağabeyinin 4 yıl önce öldürdüğü gencin amcasının oğlu Soner Yalnızcagil (19), tarafından tabancayla vurularak ağır yaralanan Ahmet Yurtsever (25)'in beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Yurtsever'in organlarını başka insanları yaşatması için bağışladı.

        Toros Mahallesi'nde emlakçı ofisinde kan davalısı Soner Yalnızcagil'in silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanıp Numune Hastanesi'ne kaldırılan Yurtsever'in sağlık durumu akşam saatlerinde kötüleşti. Kısa süre sonra da Yurtsever'in beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar bu acı olayı, Yurtsever'in ailesine bildirdi. Doktorlar, daha sonra, Yurtsever'in organlarının, yaşamak için organ bekleyen hastalara nakledilmesi için bağışlanmasını istedi. Yurtsever ailesi, bir süre aralarında görüştükten sonra, anne Nazife ile ağabey Murat Yurtsever, Ahmet'in insanlara hayat vermesi için organlarını bağışlamaya karar verdi. Yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen Yurtsever'in alınan organları Adana ve Ankara'daki hastalara gönderildi.

        Yurtsever'in cenazesi daha sonra otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Cenaze daha sonra Kabasakal Mezarlığı'na götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        20 Kasım 2007 tarihinde Belediye Evleri Mahallesi 208 Sokak'ta çeşitli suçlardan sabıkalı Reşit Yalnızcagil (25) önceden ortak uyuşturucu madde sattığı çocukluk arkadaşı Metin Yurtsever (22) tarafından tabancayla öldürüldü. Tutuklanan Yurtsever, Yalnızcagil'e kendisine esrar satması için baskı yaptığını, bu nedenle onu öldürdüğünü iddia etmişti. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezasıyla tutuklu yargılanan Metin Yurtsever, 8 Mayıs 2008'de 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

        Bu olaydan yaklaşık 4 yıl sonra bu kez, öldürülen Reşit Yalnızcagil'in amcasınınoğlu Soner Yalnızcagil (19), kanlısının Toros Mahallesi'nde çalıştığı emlakçı ofisini takibe aldı. Toygar Emlak'a ev sorma bahanesiyle giden Yalnızcagil, içerde oturan hasmının ağabeyi Ahmet Yurtsever'i önce arka sol sırtından vurdu. Zanlı, yere yığılan Yurtsever'in "Yapma" diye yalvarmasına aldırmadan silahı başına ateşledi. Olayda ağır yaralanan Yurtsever, ambulans da yapılan ilk müdahalesinde kalp masajı yapılarak hayata döndürüldü. Yaralı şahıs ardından Adana Numune Hastanesine sevk edildi. Başından ve sırtından vurulan Yurtsever, Hastanesi beyin cerrahi yoğun bakım ünitesine alınmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ