Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gençlerin "Bayılma oyunu"

        Bodrum'da 4 genç tehlikeli oyundan sonra kendilerine gelemeyince hastanelik oldu. Tedavi edilen gençler daha sonra hastanelerden taburcu oldular. Son bir hafta aynı şikayet nedeni ile 4 gencin hastaneye geldiğini belirten Universal Hospital Bodrum Başhekimi Op. Dr. Yusuf Babayiğit, oyunun çok tehlikeli olduğunu söyledi.

        Kadir TAMER / BODRUM (AHT)

        3-4 dakika yere doğru eğilip aniden kalkma yöntemi içeren tehlikeli oyunda, kişi ayağa kalktıktan sonra boyundaki atar damarların sıkıştırılarak beyne oksijen gitmesi önlediği için bir süre baygınlık yaşanıyor. Bayılan gençler bir süre sonra kendine gelirken ayılamayanlar hastanelik oluyor.

        Son bir hafta içinde hastanelere 4 gencin bu şikayetle gelmesine dikkat çeken Universal Hospıtal Bodrum Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yusuf Babayiğit, 'Bayılma oyunu'nun çok tehlikeli olduğunu, felç ve ölüm gibi sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

        Başhakem Op. Dr. Babayiğit, "Buna 'oyun' demek doğru olmaz. Boyundaki damarların sıkıştırılmasıyla beynin oksijensiz kalması sonucu ortaya çıkan bu durum ölüm ve kısmi felç gibi sonuçlar doğurabilir. O yüzden gençler bu oyundan uzak dursunlar" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ