Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Doğalgaz boru hattında patlama

        DOĞUBAYAZIT (AHT)

        Ağrı Merkez Çamurlu Köyü mevkiinde İran'dan Türkiye'ye doğalgaz taşıyan boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yükselen ve 60-70 metre yüksekliğe ulaşan alevler çevre il ve ilçelerden de görüldü. Ağrı Valiliği, olayın terör saldırısı olduğunun sanıldığını bildirdi.

        Ağrı Merkez Çamurlu Köyü mevkiinde, İran'dan gelen doğalgaz boru hattında saat 23.10 sıralarında patlama meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangında yükselen alevler 60-70 metre yüksekliğe ulaştı. Alevler çevre il ve ilçelerden de görülebilirken, ölen ya da yaralananın olmadığı patlamanın ardından Türkiye ve İran tarafındaki vanalar kapatıldı. Yangını söndürebilmek için hattaki gazın bitmesinin beklendiği ifade edildi.

        Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ağrı Merkez Çamurlu Köyü mevkiinde 11 Ağustos 2011 Perşembe günü 23.10 sıralarında doğalgaz boru hattında patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde doğalgaz boru hattında yangın çıkmıştır. Doğalgaz boru hattının vanaları kapatılmış olup, yangının söndürülmesi için çalışmalar devam etmektedir. Olayın terör saldırısı olduğu değerlendirilmektedir. Olay bölgesine birlikler sevk edilmiş olup, konu hakkında ayrıca bilgi verilecektir."

        Aynı bölgede, 20 Ağustos 2006'da da patlama meydana gelmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ