Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Beklenen kar geldi! VİDEO/ GALERİ

        Kurban Bayramı'nda yurdun büyük bölümünde görülen güneşli hava, dün geceden itibaren yerini yağışlı havaya bıraktı.

        Hava sıcaklıkları 3 ile 5 derece arasında düşerken, iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmur görülüyor.

        Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre Kurban Bayramı'nın bitimiyle birlikte hava sıcaklıklarında 3 ile 5 derece düşüş başladı.

        Bugün yağışlı hava yurdun Batı kesimi ve Akdeniz bölgesi dışında etkili olacak. Sivas, Hakkari, Van, Muş, Kars, Ardahan, Gümüşhane, Erzurum çevresinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

        Yağışlı hava cumartesi günü sadece Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülürken, diğer bölgeler bulutlu olacak.

        Pazar günü ise Doğu Karadeniz'de yağış görülürken, diğer bölgelerde parçalı ve çok bulutlu hava tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'da Erzurum, Kars ve Ardahan'da sıcaklığın eksi 12-13 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

        DEPREM BÖLGESİNDE AKŞAM KAR BEKLENİYOR

        Deprem bölgesi Van'da soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürüyor.

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün bölgede öğle saatlerinden itibaren yağış bekleniyor. Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren yağmur yüksek kesimleri ile akşam saatlerinden sonra il geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

        Tahminlere göre, yarın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı; bölge genelinde 1 ila 3 derece azalacak.

        13 Kasım Pazar günü de bölgede yağış yok, parçalı bulutlu geçecek. Hava sıcaklığı, bölge genelinde 6 ila 8 derece azalacak.

        14 Kasım Pazartesi günü ise parçalı bulutlu geçecek ve bölgede yağış beklenmiyor.

        Deprem bölgesinde, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

        BOLU DAĞI

        İstanbul-Ankara karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı başladı.

        Sabah saatlerinde bölgede başlayan kar yağışı özellikle D-100 karayolunun Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak mevkilerinde etkili oluyor.

        Kar yağışı sonrası Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler hazır şekilde bekletilirken, trafik ekipleri de sürücülerden zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

        ERZURUM

        Erzurum'da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle şehirlerarası karayolları ulaşıma kapanırken çok sayıda trafik kazası meydana geldi

        Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede, kar yağışı şehrin kuzey kesimlerinde etkili oldu. Yetkililer, kar yağışının cuma ve cumartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklığının da 1-2 derece daha düşeceğini belirtti.

        Don ve buzlanma olaylarına karşı uyarılarda bulunan yetkililer, vatandaşların olası trafik kazalarına yönelik kent merkezinde toplu taşım araçlarını kullanmalarını tavsiye etti.

        Erzurum'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle Aşkale-Tercan ilçeleri arasındaki Tepebaşı mevkiinde TIR'larının kayması karayolunun trafiğe kapanmasına neden oldu. Yolda mahsur kalan sürücülerin yardım istemesi üzerine olay yerine giden karayolları ekipleri, kapanan yolun trafiğe açılması için çalışma başlattı. Çift yönlü olarak kapanan yol yaklaşık 3 saat sonra trafiğe açıldı. Aşkale Bölge Trafik İstasyonu ilçe girişinde zincir uygulaması başlattı. Zinciri olmayan araçların geçişine izin verilmedi.

        Bu arada kar yağışı sonucu Erzurum-Çat karayolu, Kayakyolu mevkisi ve Migros kavşağında maddi hasarlı zincirleme trafik kazaları meydana geldi.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        SİVAS

        Sivas'ta kar yağışı ve yoğun sis ulaşımda aksamalara yol açtı.

        Karadeniz Bölgesini İç Anadolu Bölgesine bağlayan önemli geçitlerden biri olan Suşehri-Zara arasındaki Geminbeli Geçidi'nde, gece saatlerinde kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı.

        2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'nde, sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 50 metreye kadar düştü. Geminbeli Geçidi'nin zirvesinde kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, düşük hızda araç kullanarak bölgeden geçiş yaptı.

        Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ mevkisinde de gece saatlerinde kar yağışı nedeniyle ulaşım zaman zaman güçlükle sağlandı.

        ERZİNCAN

        Erzincan kent merkezine akşam saatlerinde yılın ilk karı yağdı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Erzincan'da sabah saatlerinde etkili olan soğuk hava ve yağmur akşam saatlerinde kar yağışını beraberinde getirdi. Yağış sebebiyle şehir merkezi beyaza büründü. Ani gelen kar yağışı Erzincanlı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Meteorolojiden alınan bilgilere göre, Erzincan'da yarın ve hafta sonu havanın yer yer kar yağışlı ve karla birlikte yağmurlu olması bekleniyor. En yüksek sıcaklığın 5 derece en düşük sıcaklığın ise 0 derece olması bekleniyor.

        GÜMÜŞHANE

        Gümüşhane'de dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası 46 köy yolu ulaşıma kapandı.

        Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bayram Akçay, il genelinde dünden itibaren etkili olan yağış sonrası Gümüşhane merkez ilçeye bağlı 10, Kelkit'te 5, Şiran'da 25 ve Kürtün ilçesine bağlı 6 olmak üzere 46 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

        Akçay, kapanan köy yollarının açılması için ekiplerin bir bölümünün çalışmalara başladığını belirterek, ''Bugün ve yarın da yağışın devam etmesi nedeniyle ekiplerimiz hazır halde bekletilecek'' dedi.

        Gümüşhane Meteoroloji İstasyon Müdürü Nazım Kul ise kar kalınlığının kent merkezinde 4, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreyi bulduğunu ifade ederek, ''Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıklarında da düşüş yaşanacak. Bugün ve yarın devam edecek kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıkları gece eksi 7 ile 9 dereceye kadar düşecek'' dedi.

        Kul, hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte özellikle Zigana ve Vauk Dağı geçitlerinde de don olayı yaşanacağını kaydetti.

        Bu arada kar yağışının Doğu Karadeniz'i İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlayan Gümüşhane-Trabzon karayolu üzerindeki 2100 rakımlı Zigana Geçidi'nde de etkili olduğu bildirildi.

        Karayolları ekipleri, kar yağışının etkili olduğu ve Karadeniz'in önemli kayak merkezinin bulunduğu Gümüşkayak Tesisleri yolunda yol temizleme çalışması yapıyor.

        Yetkililer, kar yağışının süreceğini, geceleri karayolunda don olayının yaşanacağını belirterek, sürücüleri yanlarında zincir ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.

        KARTEPE

        Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Kartepe'de kar yağışı etkili oluyor. Bölgenin 1850 metrelik zirvesiyle en yüksek kesimi olan Kartepe'de otel bölgesinde bu sabah saatlerinde başlayan kar yağışı 10 santime ulaştı. Dün gece başlayan ve aralıklarla yağan yağmur, sabaha karşı yüksek kesimlerde kara dönüştü. Kartepe Green Park Resort Otel ve kayak merkezinin bulunduğu alan çevresinde ise kar kalınlığı 10 santimetreye yükseldi. Kartepe'de tatilciler, yürüyüş ve kardan adam yaparak günü geçirdi.

        AJANSLAR/ HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ